Verhaal La casa del papel

La casa de papel is misschien wel één van de populairste series op Netflix en dat is best opmerkelijk als je weet dat deze in het Spaans gesproken wordt. Een mysterieuze man die zichzelf ‘de professor’ noemt maakt een groot plan om de Koninklijke Munt van Spanje te overvallen. Dit kan hij natuurlijk niet alleen en daarom zoekt hij een team van 8 bij elkaar dat geschikt is voor deze daad. Omdat ze meer dan 2 miljard euro willen stelen, hebben ze 11 dagen nodig om dit te bekomen. Alleen moeten ze wel die elf  dagen de politie proberen misleiden… en dat blijkt niet zo gemakkelijk want vanaf dag één gaat niet alles zoals gepland. Zal het lukken om de grootste overval in de geschiedenis te doen?

Afleveringen

La casa de papel heeft 2 delen waarvan het eerste deel 13 afleveringen en het tweede deel 9 afleveringen. Elke aflevering heeft gemiddeld een duur van 50 minuten. En goed nieuws voor de fans, want Netflix heeft een nieuw seizoen aangekondigd dat er in 2019 komt.

Onze mening

Dat La casa de papel één van de populairste series is kunnen wij goed begrijpen want wij zijn ook echt verzot op deze serie. Vooral door de manier dat de serie in elkaar zit. Met vooral de professor die een superplan heeft en alles heeft uitgedokterd wat ons een beetje aan Michael Scofield doet denken in Prison Break, weliswaar in mindere mate. Of het mysterieuze dat rond sommige personages hangt, wat het spannend maakt om naar te kijken. En doordat deze serie zo spannend is, merk je het bijna niet dat deze in het Spaans gesproken is, wat voor sommigen weer een groot pluspunt zal zijn. Verder is de kwaliteit van deze serie echt heel goed, met mooi videomateriaal en goede acteerprestaties. Een echte aanrader dus!

Trailer La casa de papel

Iets voor jou?

Zoals je al kon lezen zijn wij dus grote fan van La casa de papel. Maar is deze serie ook iets voor jou? Laat ons zeker iets weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Ben je op zoek naar een andere nieuwe serie? Neem dan zeker eens een kijkje in onze Netflix-database met onze reviews.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.