Er zijn ongeveer tweehonderd (erkende) landen in de wereld en we kunnen ze onmogelijk allemaal kennen, laat staan bezoeken. Maar als je toch eens voor een minder bekend land wil gaan voor je volgende vakantie, misschien kan je er dan eentje kiezen uit deze lijst. Dit zijn 10 landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden of landen waarvan je het bestaan vergeten was.

10 Landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden

Bahrein

Het Koninkrijk Bahrein ligt in de Perzische Golf voor Saudi-Arabië. Het is een eilandenstaat van 33 eilanden die verbonden zijn met bruggen. Bahrein is vooral belangrijk voor de olie door zijn centrale ligging. Er is momenteel een verbindingsweg van Bahrein tot Qatar in aanleg. Het meest voorkomende geloof is de Islam.

Republiek Benin

Republiek Benin ligt in Afrika en kent ongeveer evenveel inwoners als België. Er heerst momenteel een negatief reisadvies voor Benin omwille van mogelijke aanslagen en ontvoeringen door het conflict met Niger. Spijtig want hier heb je nog prachtige Nationale Parken waar je wildlife kan spotten.

Falklandeilanden

De Falklandeilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten Oosten van Argentinië. Hier ontdek je mooie landschappen en je kan er pinguïns op het strand spotten. Je kan er zo goed als zeker van zijn dat niemand uit jouw vriendenkring of familie hier al geweest is. Zeker een aanrader in deze lijst met landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.10 Landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden10 Landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden10 Landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden

Guyana

Guyana grenst aan Suriname, Brazilië en Venezuela in Zuid-Amerika. Het land heeft verschillende bevolkingsgroepen en het Christendom en Hindoeïsme komen van geloof het meeste voor. Het land heeft een ongelooflijk indrukwekkende natuur.

Lesotho

Lesotho is een land in Afrika dat volledig omringt wordt door Zuid-Afrika. Het werd pas in 1966 onafhankelijk en heeft een koning als staatshoofd. Lesotho is één van de drie landen die volledig omringt zijn door een ander land. Helaas ondervindt het land problemen op gezondheidsvlak. Zo komt HIV en Aids er frequent voor onder de bevolking. Maar laat dat je niet tegenhouden om de prachtige natuur er te gaan ontdekken.

Swaziland

Wellicht heb je al van Swaziland gehoord. Een klein land dat omringt is door Zuid-Afrika en Mozambique, zonder kustlijn. Het is een erg arm land aangezien bijna 70 procent onder de armoedegrens leeft. Deze bestemming is geschikt voor avontuurlijke reizigers die houden van actie, safari’s en authenticiteit.

Timor-Leste

Timor-Leste of Oost-Timor is een land in Zuidoost-Azië dat in 2002 onafhankelijk is geworden van Indonesië. West-Timor is nog wel deel van Indonesië. Bijna 100 procent van de bevolking in Oost-Timor is Christelijk. Timo-Leste is gekend door uitgestrekte stranden afgetekend met groene bergen. Dit is misschien wel de onbekendste in deze lijst met landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

Republiek Togo

Dit land op het Afrikaanse continent grenst aan Ghana, Benin, Burkina Faso en de Atlantische Oceaan. Togo wordt gezien als een arm land. We weten niet of het land geschikt is voor een luxueuze vakantie, maar voor al wie van een niet-alledaags land houdt of graag vrijwilligerswerk wil doen, kan hier zeker terecht.

Turkmenistan

Van Turkmenistan heb je wellicht al eens gehoord, maar dit land is hoogst waarschijnlijk ook nog (tamelijk) onbekend voor jou. Dit land, dat onafhankelijk werd in 1991, ligt in Azië en grenst aan Oezbekistan, Kazachstan, Afghanistan en Irak. En het ligt aan de Kaspische Zee. Er zijn maar twee religies toegestaan in dit land, namelijk de Islam en de Russische Orthodoxie. Turkmenistan kent vooral woestijngebied. Ze spreken er Turkmeens dat afkomstig is van de Turkse taal.

Faeröer

De Faeröer (Faroe Islands), tot slot, is een eilandengroep in Europa maar behoort niet tot de Europese Unie. De archipel ligt in de buurt van Noorwegen, Schotland en IJsland. Dat maakt de ligging van deze bestemming helemaal ideaal vanuit België of Nederland. Er is nog ongerepte natuur te vinden en veel plekken waar je helemaal alleen kan zijn. Deze bestemming wordt niet voor niets “het beste geheim van Europa” genoemd.

Onbekende bestemmingen

Zo dit was de lijst met 10 Landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Hoeveel van deze onbekende bestemmingen kende jij al? Of welke wil jij graag eens bezoeken? Laat het ons weten in de comments of op onze Facebookpagina. Of zijn er nog andere onbekende landen die jij vindt dat we hier moeten bespreken?

10 Landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.