Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Sigridofthesun in Maasmechelen

  Het mooiste uitzicht van België – Ontdek Maasmechelen

  Het mooiste uitzicht van België – Ontdek Maasmechelen

  Maasmechelen, gemeente in Limburg. Wij waren er in ons hele leven nog niet eerder geweest. En dat is echt zonde! Want wij zochten en vonden er het mooiste uitzicht dat België heeft. Benieuwd waar je dit fenomenale uitzicht kan vinden? Je leest het hier!

  Maasmechelen Village

  Maasmechelen is in België, en ook Nederland, vooral bekend voor Maasmechelen Village. Dit is een outdoor shoppingcenter van allerlei luxueuze winkels zoals Coach, Furla, Boss, Calvin Klein, Guess,… Je kan er de bekendste merken shoppen met grote kortingen en daarom is deze plek zo geliefd bij elke modeliefhebber. Voor ons was het de eerste keer dat we er kwamen, maar we waren aangenaam verrast! En natuurlijk gingen we niet met lege handen naar huis…

  Nationaal Park

  Je zou het niet denken, maar vlak naast Maasmechelen Village vind je één van de mooiste natuurgebieden van België genaamd Nationaal Park Hoge Kempen. Wist je dat dit natuurgebied het enige nationale park van België is op dit moment? Er zijn tal van andere prachtige natuurgebieden te vinden in België, maar die hebben dus niet de titel van nationaal park gekregen. Het park verspreidt zich over verschillende gemeentes in Limburg, namelijk Genk, As, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal en Maasmechelen. Je kan in dit Nationale Park ook het mooiste uitzicht van België vinden. Dit uitzichtpunt vind je in het deel van Connecterra.

  Maasmechelen village
  Nationaal Park Maasmechelen

  Connecterra in Maasmechelen

  Connecterra is een deel van het Nationaal Park Hoge Kempen. Je komt er via de toegangspoort. Er is een bezoekerscentrum en je kan ook een oude schachtbok van een mijn opklimmen. Dieper in het natuurgebied vind je het allermooiste uitzicht dat België te bieden heeft. Je gaat naar Connecterra voor de rust en als je adembenemende panorama’s wil spotten. Eerlijk, het vergt een korte maar stevige wandeling, maar het is het allemaal waard als je bovenaan de top staat! Je ziet er een prachtig stukje natuur: de Maasvallei met daarachter het Nationaal Park Hoge Kempen. Zo’n uniek beeld hebben wij in België nog nooit gezien. Je waant je precies in een ander land. Het deed ons een beetje aan het landschap van Canada denken.

  Sigridofthesun in Maasmechelen
  Prachtige uitzichten in Limburg

  Mooiste uitzicht

  Zonder twijfel is dit het mooiste uitzicht dat wij in België al zagen. Wil jij deze plek ook graag bezoeken? Dat kan zelfs helemaal gratis! Plan een bezoekje aan Maasmechelen en start vanaf de toegangspoort je route naar de top van Connecterra. Er zijn een aantal borden die je via de kortste weg naar boven leiden. Na een halfuurtje stevig doorwandelen ben je er al. Wandel, ruik, hoor en geniet!

  Conecterra
  Ingang Nationaal Park Maasmechelen

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.