Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


Nationale parken in Amerika. Joshua Tree

MAPS.ME: De kaart waar je geen internet voor nodig hebt

MAPS.ME: De kaart waar je geen internet voor nodig hebt

Maps.me is een applicatie die een kaart met reisplanner, gps-navigatie en verkeersinformatie bevat die je gewoon offline kan gebruiken. Deze applicatie kan je dus gratis downloaden op je smartphone of op je tablet. Let op: deze applicatie heeft wel wat opslagruimte nodig. Eenmaal in nood, is het een handige app!

Hoe werkt het?

Maps.me is gemakkelijk te downloaden in de appstore, zowel bij Android als Apple. Eenmaal je deze hebt, kan je de app openen en gebruiken. Weet wel dat je momenteel internet aan het verbruiken bent. Wil je echter geen internet gebruiken, dan moet je de kaart per land of per streek gaan downloaden. Dit doe je gemakkelijk door met je vinger iets langer op de regio naar keuze te duwen. Dit vraagt redelijk veel opslagruimte. Daar tegenover staat natuurlijk dat je geen internet verbruikt om deze kaart te gebruiken. Voor de rest werkt de applicatie juist hetzelfde als Google Maps. Met als enige verschil dat voor offline-gebruikers er geen rekening wordt gehouden met de verkeerssituatie.

Maps.me: Wereldkaart
Maps.me: De categorieen
Maps.me wegenkaart

Onze mening

Deze applicatie is echt heel handig! En wij zouden eerlijk gezegd niet echt weten wat we zouden moeten doen zonder deze app. Natuurlijk is er nog de gewone traditionele papieren kaart, maar die is niet half zo gemakkelijk in gebruik en meestal ook nog redelijk duur. En laat dat nu de twee pluspunten van deze app zijn. Zeer gemakkelijk in gebruik (zeker als je Google Maps al kent) en ze is volledig gratis. Google Maps is zeker nuttig maar daar heb je wel internet voor nodig en voor deze app dus niet! Je moet enkel eenmalig je internet gebruiken om de kaart te downloaden.

Het enige nadeel aan deze app is dat het veel ruimte in beslag neemt op je gsm. We raden dan ook aan land per land te downloaden en als het kan zelfs streek per streek. Indien je niet meer in een bepaalde regio bent, kan je deze kaart best weer wissen. Dit bespaart opslagruimte.

Maps.me of een andere app?

Gebruik jij ook Maps.me of heb je een andere app die wij kunnen gebruiken voor onze navigatie? Laat het ons zeker weten in de comments of op Facebook.

Heb je binnenkort een reis gepland? Scroll dan zeker eens langs onze ultieme tips voor op reis!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.