Marokko 🇲🇦

Marokko is iets wat al lang op onze bucketlist stond.  En dan vooral Marrakech, want wat een leuke foto's zie je daar niet van. Natuurlijk is Marokko meer dan Marrakech. Zo heb je er ook nog prachtige steden als Casablanca, Tanger en Fez.  Maar ook een woestijn waar je mooie tochten kan maken met bijvoorbeeld een kameel. Al staat Marokko voor ons vooral voor de lekere munt thee en bijhoudende zoete koekjes, maar ook de overheerlijke tajine's kunnen ons zeker bekoren. Een land waar dus veel te ontdekken is.

Handige weetjes Marokko

 

Vliegtickets

Naar Marokko vliegen kan heel goedkoop zijn.  Zo kan je buiten het seizoen met Ryanair soms een ticket boeken voor 70 retour naar Marrakech. Maar dat moet je wel geduld hebben en de juiste trucjes gebruiken. Voor de rest van het jaar moet je gemiddeld 370 euro rekenen voor de verschillende maatschappijen. En ook naar verschillende bestemmingen. Zo heb je vanuit België een rechtstreekse naar Marrakech, Tanger, Casablanca, Agadir, Fez en Nador. Deze bestemmingen zijn wel niet elke dag bereikbaar en sommige zelfs maar om de twee weken. Vliegen naar Marokko kan tussen de 3 en 5 uur duren afhangende naar waar in Marokko je vliegt.

Accomodatie

De meest de voor de hand liggende Accomodatie in Marokko zijn de hotels of anders gezegd de riads. De prijzen voor deze hotels zijn in steden als Marrakech echter niet goedkoop door het massa toerisme dat deze stad toch kent. Zo kan je gemiddeld een kamer van 140 euro per nacht vinden. Al heb je er natuurlijk ook kamers van 50 euro per nacht tussen zitten. Voor de andere steden in Marokko ligt de prijs gemiddeld rond de 75 euro. Maar ook hier ga je zeker goedkopere optie's vinden. Op airbnb vind je wel prijzen vanaf 30 euro voor een kamer en dat geld voor de volledige stad. Hou er wel rekening mee dat het centrum van steden als Marrakesh vrij druk zijn dus soms ook minder aangenaam.

Vervoer

Waneer je een all-in hotel boekt in Marokko zit hier vaak een shuttle bij in de prijs, en niet alleen van en naar de luchthaven maar ook naar het centrum. Wanneer dit niet het geval is kan je ook een taxi nemen. Deze zijn in Marokko zeer goedkoop en ook betrouwbaar, het enige wat je wel zal moeten doen is afdingen maar dat is iets wat je bij alles in dit land welmoet doen. Ook zijn er bussen beschikbaar en deze zijn ook niet zo duur (50 cent) maar toch raden we deze af. Deze bussen zijn vaak heel ongemakkelijk en vooral  véél te druk. Een goed alternatief voor lange afstanden is de trein. Zo is de verbinding tussen de 4 steden Fès, Meknès, Marrakesh en Rabat van uitstekende staat en dus echt aan te raden.

Enkele foto's van onze reizen naar Marokko

  • magische Marrakech met onze reisblog

Wat te doen in Marokko?