Mexico in ons hart met onze reisblog

Mexico week 6: Mexico in ons hart

20 comments

Vorige week lieten we jullie al weten dat onze laatste weken in Mexico niet zonder tegenslagen waren. Gelukkig geen al te erge zaken, maar leuk is anders. Onze laatste week in Mexico verliep beter en ook bijzonder. Wil je weten waarom wij Mexico in ons hart dragen? Lees dan vooral verder!

Prachtige straat in Mexico

Bijgeloof

Het was alsof de laatste dagen er ‘iets gekeerd’ was tegen ons. Alles moest fout lopen. Het is niet gemakkelijk om dan zelf rustig te blijven. Er waren een aantal momenten waarop we duidelijk geërgerd waren en soms niet wisten waaraan we dit ongeluk verdiend hadden. Misschien is het bijgeloof, maar in Guanajuato zijn we naar het Mummy Museum geweest en sindsdien is er heel wat fout gelopen. We dachten dan ook dat dit met elkaar te maken kon hebben en het ons slechte karma gaf. Nu we al onze foto’s van dit bezoek gewist hebben, gaat alles precies terug wat beter. Noem ons gek, maar er is iets met dat museum…

Mexico in ons hart door deze straatjes

Terug in de tijd

Na onze tegenslagen, besloten we extra te genieten van onze laatste dagen in Mexico. Het wondermooie Sayulita maakt werkelijk alles goed. Een dagje heerlijk relaxen op het strand of het eiland rond rijden op een quad of golfkarretje, of zelfs te paard of met de ezel. Het kan allemaal.

Omdat we een aantal dagen stil gezeten hadden, kozen we ervoor om terug wat actie en avontuur op te zoeken. We gingen, samen met een fijn gezin uit België, naar de petrogliefen van Altavista.

Altavista is een plaats in Mexico op een uurtje rijden van Sayulita. Er is een mooie wandeling die je doorheen de petrogliefen leidt. Dit zijn afbeeldingen op rotsen die honderden jaren geleden zijn gemaakt. De petrogliefen in Sayulita zijn in de rotsen gekerfd. Er zijn verschillende tekeningen, zoals bijvoorbeeld een stro-mannetje dat getekend werd voor een goede oogst.

Naast deze indrukwekkende graveringen, vind je in Altavista ook water en een mooi bos om door te wandelen. Het is een vredevolle plek waar je kan genieten van een korte maar intense wandeling. Aan het einde van het bos, is er een riviertje waar je even tot rust kan komen. Let wel op: in het voorjaar is er weinig water te vinden door de droogte.

Na deze stevige wandeling, gingen we richting Chacala. Dit dorp aan de kust ligt vlakbij Altavista. Hier zie je geen toeristen, maar de lokale bevolking geniet er van hun vakantie. We aten heerlijke verse vis op het strand met een Corona in de hand. Fijne afsluiter van deze dag met nog fijnere mensen!

Terugblik

Als we terugblikken op onze 6 weken in Mexico, kunnen we niet anders dan glimlachen. We hebben veel gezien en meegemaakt, maar in onze herinnering is heel dit avontuur een enorm positieve ervaring geweest.

We zijn verliefd geworden op dit land en dus zit Mexico in ons hart. Het heeft onze (hoge) verwachtingen meer dan ooit ingelost en we vinden het spijtig dat we hier moeten vertrekken. We hadden hier nog veel langer kunnen blijven. Maar zoals gezegd in onze vorige blogpost, zullen we ooit zeker terugkeren. Dit land heeft ons hart gestolen.

Mexico is een prachtig land. Als je de kans krijgt om er ooit naartoe te reizen, kunnen wij het iedereen aanraden. Dit land heeft echt veel te bieden. Een tip voor al wie gaat: Neem er voldoende tijd voor. Er valt zoveel moois te zien en zoveel leuks te beleven! En geniet, want voor je het weet is al dit moois weer gepasseerd…

Tussen de locals in Mexico

Mexico in ons hart, maar wat nu?

Nu we vertrokken zijn uit Mexico, hebben we uiteraard al nieuwe bestemmingen die we willen bezoeken. We vervolledigen onze reis door te vliegen naar de United States. Ook hier zullen we heel wat nieuwe mooie plekken bezoeken. Benieuwd naar onze eerste stop in de USA? Lees dan zeker volgende week vrijdag hier ons bericht! Je kan ons ook steeds volgen op Facebook of Instagram voor updates over onze wereldreis. Tot dan!

Leven tussen de localsStrand SayulitaHippie Market in SayulitaKleurrijke vlaggen in Sayulita in MexicoReisblog: Mexico in ons hart

20 comments on “Mexico week 6: Mexico in ons hart”

  1. Wat een bijzondere reis hebben jullie gemaakt, om over jullie ervaringen en tegenslagen nog maar te zwijgen natuurlijk. Op zich staat Mexico niet echt op mijn lijstje van te bezoeken landen maar dat komt vooral omdat onze focus op Europa ligt.

  2. Hoe dat jij Mexico beschrijft is hoe ik het me ook zo herinner. Ik ben ook helemaal verliefd geworden op dit land en ga er nu vaak naartoe. Het zijn niet de goedkoopste reizen maar als last minute site in het oog houdt dan scheelt dat al heel veel. Leuk om je blog te lezen van je 6 weken in Mexico!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.