Mexico 🇲🇽

Mexico is al lange tijd onze droombestemming. Wij denken bij dit land meteen aan wuivende palmbomen, parelwitte stranden en veel lekker eten. En natuurlijk zuiderse muziek! Maar dit land  heeft nog zo veel meer te bieden. We waren dan ook heel blij toen het duidelijk werd dat we eindelijk naar dit prachtige land gingen. Om jullie te helpen en te inspireren om zelf naar Mexico te reizen hebben we twee categorieën gemaakt. Eentje met reisverhalen en één met leuke reistips van dingen die je in dit land kan zien en beleven.

Handige weetjes

Vliegtickets

De gemiddelde prijs voor een vliegticket naar de badplaats Cancun retour bedraagt  tussen de 500 en 650 euro. Naar Mexico City ligt dit al een pak hoger en betaal je tussen de 800 en 1000 euro voor een retour. Natuurlijk kan je altijd een goedkoper ticket proberen te scoren met onze tips. En wie weet doe je dan nog een heel deel van deze prijs af. Hou vooral ook de promo's in het oog want de prijzen kunnen soms fors dalen. Twijfel dan ook niet, want de dag erna kunnen deze prijzen al terug de lucht in geschoten zijn.

Vervoer

In Mexico heb je veel mogelijkheden qua vervoer. Maar het meest goedkope vervoer in Mexico is zeker de bus. Voor een ritje met de stadsbus betaal je gemiddeld 40 cent, en voor verdere afstanden ligt dit vaak tussen de 5 tot 20 euro afhankelijk van de afstand. Ook de taxi is zeker een goed vervoersmiddel. Reken erop dat je hiervoor ongeveer 5 euro betaalt per 20 minuten rijden. En laat je zeker niet doen bij het afbieden. Bedenk op voorhand hoeveel je maximum wil uitgeven. Bekijk meer informatie over vervoer in Mexico.

Accommodatie

Mexico maak je zo duur of goedkoop als je zelf wil. Je vindt al voor een 1200 euro een week all-in inclusief vliegtuigtickets maar je vindt ook hotels en vliegtickets voor 5000 euro per week. Dat is natuurlijk afhankelijk van wat jouw prijsklasse is. Voor ons als budgetreizigers is dat nog te veel geld om aan één reis uit te geven. Zeker omdat we in Mexico langer dan een maand verbleven. Een goed alternatief is Airbnb. Waar je gemiddeld per nacht zo'n €30 euro betaald voor een deftige accommodatie. Natuurlijk zijn er ook  tal van goedkope hotels en hostels die je in Mexico kan boeken. Deze prijzen schommelen per regio, dus hier een vaste prijs op plakken is moeilijk. Volgens onze eigen ervaringen kunnen wij wel zeggen dat Airbnb ideale verblijfplaatsen heeft als je goedkoop dit land wil doorreizen.

Enkele Foto's van onze reis naar Mexico

  • Chichen Itza Mexico wie zijn wij

Wat te doen in Mexico?

Waarom wij van Mexico houden

Cultuur

Mexico kent een rijke geschiedenis als het op cultuur aan komt. Verschillende landen, waaronder Spanje, Amerika en zelfs Afrika hebben de cultuur van dit land mee vorm gegeven. Bij Mexico denken wij spontaan aan de talrijke overgebleven Maya-tempels die als ruïnes over het hele land verspreid liggen.

In Mexico spreken ze Spaans. Toch is dit Spaans een ander soort Spaans dan ze in Spanje spreken. Mexicaans-Spaans kent invloeden van Indiaanse talen en ook de uitspraak is vaak anders. Wijzelf houden wel van het Mexicaans-Spaanse taaltje.

De meeste Mexicanen zijn katholiek opgevoed en dit leunt dus sterk aan bij onze cultuur. Ook de muziekgenres uit dit land, vinden wij fantastisch. Er is een gigantische verscheidenheid aan muziekstijlen, waaronder son, polka, latino, pop, rock, ... En dat is net zoals bij ons!

Nog een reden waarom wij zo van de Mexicaanse cultuur houden, is omdat ze hier erg gastvrij zijn. Familie wordt als het belangrijkste gezien en Mexicanen houden ervan om samen te zijn. Tradities worden nog steeds gevolgd. Denk maar aan de dag dat ze de doden herdenken.

Op vlak van eten en drinken, kom je in Mexico ook niets te kort. Dit land heeft één van de meest diverse keukens ter wereld. Mexicaans eten is geïnspireerd op Spaanse ingrediënten, maar vooral de Indiaanse ingrediënten zijn overheersend in de keuken. Denk dan aan tomaten, pepers, avocado en natuurlijk ook chocolade. Typische specialiteiten hier, zijn taco's en enchilada's. Typische Mexicaanse dranken zijn vooral de bekende sterkedrank tequila en ook Corona bier. Beiden zijn afkomstig uit Mexico.

Landschap en klimaat

Mexico is bijna volledig omgeven door water. In het Noorden grenst het land aan de Verenigde Staten van Amerika en in het Zuiden aan Guatemala en Belize. Dit zijn eveneens erg mooie landen.

Mexico kent een gevarieerd landschap. Het is een relatief groot land dus is dat ook normaal dat er zowel bergen, stranden als oerwoud te vinden zijn. Wij vinden Mexico zo prachtig omwille van de mooie natuur die er te vinden is. Er is veel groen te zien maar eveneens fantastische stranden.

Omdat het daar relatief groot is, kent het land ook verschillende klimaten. Je vindt er woestijn en steppeklimaten, mediterraanse klimaten en tropische (regenwoud) klimaten. Over het algemeen kan men stellen dat het in Mexico zuiders warm is. Zeker de zomermaanden kunnen heet zijn met een temperatuur voorbij de 30°C. Let op: in dit seizoen komen er ook wel eens orkanen en tropische stormen voor! In het Noorden valt het dan soms weer voor dat het sneeuwt.

Sfeer

Mexico is voor ons een prachtig land omwille van al zijn troeven die samen komen. De zuiderse muziek, de tradities, de geschiedenis, het eten en drinken, de gewoontes en het weer maken dit voor ons een droombestemming. Al deze factoren maken het een land dat de moeite waard is om minstens één keer in je leven te bezoeken. De sfeer in dit land trekt ons enorm aan.

Volg ons in Mexico

Je kan ons volgen tijdens onze reis doorheen Mexico via onze reisblog. Maar ook via Facebook of Instagram