Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  USA Week 6: Strand en street art in Miami

  Reisblog over Miami

  USA Week 6: Strand en street art in Miami

  De weken vliegen voorbij op onze roadtrip doorheen de USA. Vorige week namen we een beetje rust in Durham na een paar weken van veel sightseeing in grote steden zoals Los Angeles, Las Vegas en San Diego. Deze week strandden (heb je ‘m?) we in het wereldberoemde Miami. Voor ons een bestemming waar we al heel lang naar uitkeken. Benieuwd of onze droom over deze stad werkelijkheid is geworden? Je leest het hier!

  Miami Hotels

  Bijna-doodervaring

  Vlucht

  Vanuit Durham namen we een rechtstreekse vlucht naar Miami die ongeveer drie uur zou duren. Het inchecken verloopt steeds beter naarmate we meer vluchten nemen. We moeten uiteraard vaak nog spullen overladen van de ene koffer in de andere (omdat Sigrid haar koffer àltijd de zwaarste is), maar dit gaat al vlotter en we hebben geen gêne meer om aan de balie onze koffers open te leggen en haastig wat spullen over te laden. Extra betalen voor onze bagage, daar doen we niet aan mee. En maar goed ook. Bij deze vlucht rekenden ze 100 dollar extra aan voor een teveel aan gewicht. Zelfs als je maar 1 kilo te veel bij hebt. Een klein beetje schandalig.

  Storm op komst

  Tot zover ging alles vlot. Aangekomen bij onze gate, zagen we dat onze vlucht één uur vertraging had. Gezien het buiten fel regende en er storm op komst was, leek een uur vertraging niet zo buitengewoon. Dit uurtje ging ook snel voorbij. Op het vliegtuig zaten we niet naast elkaar, maar voor een korte vlucht vonden we dit uiteraard niet zo erg. Sigrid zat tussen een Cubaanse vrouw die in Amerika woont en een jonge zakenman. Bryan zat tussen een jonge studente en een oudere dame. Je vraagt je misschien af waarom dit relevant is? Het waren voor ons de mensen waarmee we -bijna- het einde van ons leven tegemoet gingen.

  Bijna-doodervaring

  Zoals eerder gezegd, was er de dag van onze vlucht storm voorspeld. De dagen voordien werden er al vluchten geannuleerd, maar niet die van ons. Hadden ze dat toch maar beter gedaan… Na een uurtje vliegen kregen we te maken met turbulentie. Zoals velen dit al hebben meegemaakt, ging het vliegtuig lichtjes op en neer en kregen we kriebels in onze buik. Niets om ons zorgen over te maken. Na anderhalf uur vliegen in het donker -het was al laat op de avond- waren we getuige van hevige bliksem waarbij de hele hemel oplichtte. Ook dit hadden we wel al eens eerder meegemaakt. Maar een paar minuten later, werd de turbulentie heviger. Of was dit geen turbulentie meer?

  Het vliegtuig zakte meters naar beneden waardoor we op slag misselijk en licht in ons hoofd werden. Daarna schommelde het toestel van links naar rechts. Alles en iedereen werd door elkaar geschud. De crew werd verplicht ook te blijven zitten en iedereen keek elkaar een beetje ongerust aan. Was dit nog normaal? We hadden nog een uur te vliegen. Van de piloot kregen we ook geen signalen (meestal waarschuwen ze voor dit soort turbulenties). Nu werden we echt ongerust.

  Plots zakte het vliegtuig zo hevig naar beneden dat de helft van de passagiers een kreet van angst loste. De minuten daarna was er gegil en geween langs alle kanten te horen. De Cubaanse vrouw naast Sigrid begon te bidden. De zakenman naast Sigrid hield zich stevig vast aan zijn leuning. De studente naast Bryan was aan het wenen. Ook wij hadden het moeilijk om ons sterk te houden. Dit leek echt het einde te zijn. Hier lees je trouwens wat je moet doen bij een vliegtuigcrach. 

  Geluk gehad

  Uiteraard hebben we deze hevige vlucht overleefd, anders konden we dit nu niet na-vertellen. De piloot excuseerde zich bij de landing dat hij niets had laten weten, maar hij had het te druk met het vliegtuig onder controle te houden. Gelukkig maar! We zijn nog nooit zo blij geweest om terug grond onder onze voeten te voelen. We hebben geluk gehad.

  Miami strand

  Nadat we van dit avontuur bekomen waren, gingen we Miami Beach verkennen. Het strand  is kilometers lang en uitgestrekt. En het is er prachtig! Denk aan wuivende palmbomen, een helder blauwe zee en kleurrijke strandwachterscabines. Heel erg Amerikaans en het heeft wat weg van de film ‘Baywatch‘. Het grootste deel van het strand wordt afgetekend met  hotelketens die ook erg prijzig zijn. Luxe ten top!

  Kunst in Miami

  Het strand van van deze stad is één ding. Als je aan ons vraagt waar deze stad echt voor staat, dan is het zonder twijfel ook kunst. Overal  vind je prachtige, en minder prachtige, street art. Vooral in en rondom Wynwood kan je deze kunst terug vinden. Wij genoten meerdere keren van het rondwandelen in Wynwood en werden vaak verrast door originele street art van de bovenste plank!

  Buiten de bekende Wynwood Walls, vind je in heel de stad kunst terug. Straatartiesten proberen er hun kunstwerken te verkopen en er zijn vele kunstgalerijen te vinden. Het Miami Design District is waar een aantal kunstmusea zijn gevestigd en waar haute couture in de mode wordt gevierd. Zeker een plek die je niet wil missen! Een kunstliefhebber moet dus eens in zijn leven in hier geweest zijn. Zelfs voor wie niet meteen van kunst houdt, is het een fijne plek om te ontdekken.

  Winkelen in Miami

  Als je van winkelen houdt, is Miami the place to be. Eén van de bekendste straten om te shoppen is Lincoln Road. Dit is ook meteen de meest indrukwekkende winkelstraat. Je vindt er bekende ketens maar ook leuke onbekende winkels en uiteraard ook veel souvenirwinkels.

  Verder telt het een tiental leuke shopping malls. Deze liggen een beetje verspreid over heel de stad. Toen het een paar dagen slecht weer was, gingen wij winkelen in Aventura Mall. Dit is een meer luxueus winkelcentrum met bekende merken zoals Chanel, Gucci, Givenchy en Fendi, maar evengoed betaalbare winkels zoals Topshop en Zara. Met meer dan 300 winkels, waren we hier een hele dag zoet mee! Ook Brickell City Center is bekend voor meer luxe. Je vindt hier vooral designers.

  En als al deze luxe nog niet genoeg is, kan je tot slot ook een kijkje nemen in het Miami Design District. Dit is een buurt die in het teken van kunst staat, maar je ziet hier ook alle grote (en dure!) designers. Heel erg exclusief als je hier kan gaan shoppen! Ons budget liet dit helaas niet toe.

  Onze ervaring

  Hoewel we ons goed geamuseerd hebben tijdens ons verblijf in deze stad, was deze stad niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. Net zoals Los Angeles, heeft Miami ons een klein beetje teleurgesteld. Als het er mooi weer is, wat doorgaans het geval is, is alles prima en kan je alle dagen lekker op het strand doorbrengen. Maar als je, zoals wij, een paar dagen regen hebt is het moeilijk om enthousiast over deze stad te blijven. In vergelijking met andere wereldsteden, is er weinig variatie in het aanbod van activiteiten en dit hadden we ons anders voorgesteld. We hebben erg genoten van onze tijd hier maar we zullen niet snel nog eens terugkeren.

  De kunst die je niet mag missen

  Ben jij er al geweest?

  Ben jij ooit al in Miami geweest? En wat vond je van deze stad? Of staat deze stad ook al lang op jouw bucketlist? Laat het ons weten in de comments. Wij zijn benieuwd!

  Volg je graag ons avontuur op de voet? Vergeet dan zeker niet om onze Facebookpagina te liken en ons op Instagram te volgen! Volgende week beleven we onze laatste week in de USA. Benieuwd naar de laatste bestemming van onze roadtrip? Kom er volgende week vrijdag alles over te weten! Tot dan!

  Miami WinkelenDowntown MiamiWynwood Kunst katStreet art miami

  Comments

  • 26 mei 2018

   Wat een mooie foto’s! Maar wat een vervelende ervaring zeg, dat jullie zo veel last hadden van turbulentie. Dat vind ik zelf ook altijd eng.

   reply
  • 26 mei 2018

   Ben vaak in Miami geweest. Zelf hou ik meer van de steden eromheen. Is vaak wat rustiger. Maar heerlijk om er te zijn!!

   reply
  • 26 mei 2018

   Wauw de street art is echt heel gaaf! Ik wil daar zeker nog eens naartoe.

   reply
  • feliceveenman
   26 mei 2018

   wat een prachtige foto’s maar wat een angstige reis

   reply
  • feliceveenman
   26 mei 2018

   wat een prachtige foto’s maar wat een nare ervaring in het vliegtuig! gelukkig liep het goed af!

   reply
  • 26 mei 2018

   Turbulentie lijkt me echt eng. Gelukkig viel het mee! Pfff

   reply
  • 26 mei 2018

   Oh vervelend van die nare ervaring lijkt mij dood eng. Mooie fotos weer

   reply
  • steetje
   27 mei 2018

   OMG, wij moeten binnen enkele weken met ons gezin ook het vliegtuig op!!! Ik hoop dat wij dat nooit hoeven mee te maken, brrrrt!! Ik zou ook graag eens naar Miami gaan!! Iets voor later, hopelijk 🙂

   reply
  • 27 mei 2018

   Jeetje wat heftig, zoiets had ik vorig jaar van Orlando naar Miami. Wynwood vond ik echt geweldig leuk 🙂

   reply
  • 27 mei 2018

   Wynwood ziet er fantastisch uit! Jammer dat Miami niet zo goed meegevallen was. Je zou inderdaad denken dat je daar zo veel verschillende dingen kan gaan doen en bekijken. Ik vind dat je een hele leuke schrijfstijl hebt, dus ik ga de andere artikels zeker ook eens lezen. 😉

   reply
  • 27 mei 2018

   Omg wat eng! Als er zoveel mensen om je heen huilen, bidden ect., dan lijkt het me moeilijk om je nog sterk te houden. Jammer dat Miami jullie een beetje tegenviel. Ik zou er ooit wel een keer naartoe willen.

   reply
  • 27 mei 2018

   Ik was ook al te vinden in Miami! Het klopt wel dat het weer een grote invloed heeft op heel wat activiteiten, maar toch vond ik dat er genoeg te doen/te zien is in Miami behalve strand. Je noemt zelf ook al Wynwood en het Design District. Ik was ook onder de indruk van de Vizcaya Gardens en bijhorende villa. Ook het kleine Havana en ’t alternatieve Coconut Grove zijn leuke buurten. Via Virginia Key kan je ook naar Key Biscayne, een mooi natuurpark met prachtige stranden en water waar het al eens de moeite kan lonen om te snorkelen. Persoonlijk dus een erg leuke, kleurrijke en gevarieerde ervaring gehad in Miami 🙂

   reply
  • 29 mei 2018

   Wow wat heftig! Gelukkig hebben jullie het overleefd.

   reply
  • 18 juni 2018

   Wij zijn ook net terug van Florida. Wynwood walls en het design district vond ik zalig, maar ook South Beach en de art deco wandeling. Vizcaya stond ook op mijn lijstje maar was gesloten. Little Havana : erg leuke sfeer. En vlakbij: de Everglades en in het zuiden koraalriffen en dolfijnen spotten in Key Largo. De Overseas Highway en de Keys vond ik prachtig!

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.