Mijn Reisdagboek is een dagboek dat je meeneemt op reis om je leukste reisverhalen onderweg in neer te schrijven. Kom hier te weten wat je er nog allemaal in kan noteren en waarom zo’n reisdagboek voor jou handig kan zijn!

Waarom een reisdagboek bijhouden?

Waarom zou je een reisdagboek bijhouden? Wie ooit een dagboek heeft bijgehouden, weet waarom het nuttig kan zijn om dit te doen. Vaak vergeten we allerlei zaken omdat ons brein onmogelijk alles kan onthouden. Daarom kan het nuttig zijn om te noteren wat er in je leven gaande is. Het is iets tastbaar dat je steeds terug kan lezen wanneer je denkt iets vergeten te zijn of wanneer je een moment graag eens terug wil herbeleven.

Je kiest zelf hoe gedetailleerd je jouw verhalen schrijft, en achteraf kan je jouw eigen ervaringen terug ophalen die je misschien vergeten was. Zo werkt een reisdagboek dus ook. Je schrijft je reiservaringen neer en wanneer je weer thuis bent kan je ze nog eens opnieuw lezen en je reis herbeleven. Zelfs over 10 of 20 jaar kan je jouw reisdagboek nog eens boven halen om de leukste herinneringen terug tot leven te laten komen. Het loont dus de moeite om een reisdagboek bij te houden!

Mijn Reisdagboek

Mijn Reisdagboek is een compact boekje dat je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. De eerste pagina’s zijn voorbehouden voor persoonlijke informatie. Je kan er belangrijke informatie noteren zoals medicatie die je neemt, je vaccinaties die je gehad hebt of voor wat je allergisch bent. Verder staan er verschillende reistips in die je misschien nog niet kende. Vooral de zaken die je vรณรณr je op reis gaat in orde moet krijgen, zijn nuttige tips. Je vindt in dit reisdagboek ook plaats om belangrijke telefoonnummers te noteren, de verschillende tijdzones per land te lezen en al je bestemmingen per datum te noteren. Het grootste deel van het reisdagboek is echter voorbehouden om reisnotities te nemen. Dit is natuurlijk waar het reisdagboek om draait. Je kan uiteindelijk zelf kiezen hoe jouw reisdagboek eruit zal zien. Mijn Reisdagboek kan je kopen via bol.com.

En jij?

Hou jij een reisdagboek bij onderweg op reis? Wat is voor jouw de belangrijkste reden om dit te doen? Laat het ons zeker weten!

Heb je geen behoefte aan een reisdagboek onderweg maar wil je wel meer genieten van je reis? Kijk eens bij onze tips hoe je dat doet!

22 reacties

  1. Ik begin altijd met een reisdagboek, maar na dag drie ofzo ben ik het alweer vergeten. Ik heb nu gewoon een boekje waar ik in schrijf als ik inspiratie heb, ongeacht of ik thuis ben of op reis. ๐Ÿ˜‰

  2. Wij hebben iets gelijkaardig bijgehouden op onze vriendetrip, een messengergesprek op fb waar we telkens we iets grappig leuk ontroerend of gewoon mooi meemaakten, neerschreven onder vorm van #hashtags waarom de hashtags geen idee maar het is zo een leuk gesprek geworden vol met leuke herinneringen!

  3. Dat is bij ons ook zo! Wij vergeten helaas heel veel (mooie) herinneringen, en dat is zo jammer. Wij gaan een reisdagboek bijhouden van onze reizen in 2018! En proberen dit per jaar zo te doen…

  4. Je hoeft niet iedere dag iets te schrijven, maar bijvoorbeeld iedere week (als je een lange reis maakt) of enkel de meest bijzondere ervaringen van je reis? Zo moet je er niet te veel tijd in steken en kan je achteraf toch fijne verhalen terug lezen.

  5. Ik houd altijd een dagboek bij.. Als ik dan een dagboek teruglees komt er spontaan een lach op mijn gezicht en komen alle herinneringen weer terug…. Ik schrijf het op want anders ben ik de helft over een aantal jaren vergeten.

  6. Ik hield op reis steeds bij waar ik was om dat makkelijker te kunnen vermelden in het fotoboek dat ik nadien maakte.

  7. Ik heb dit wel bijgehouden toen ik een aantal maanden stage liep in het buitenland. Verder niet..

  8. Ik ben ooit vol enthousiasme begonnen met een reisdagboek. Heb er toch wat moeite mee om iedere dag iets te schrijven. Het gaat wel iedere vakantie mee op reis.

  9. Ooh wat een tof boekje! Ik heb het vorige zomer ook geprobeerd, een reisdagboek bijhouden. Zeer tof om te doen!

  10. Ik heb verschillende reisdagboeken waar ik een keer in de zoveel tijd met plezier in terugblader. Het is zo leuk om te lezen hoe je iets op dat moment ervaarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.