Tegenwoordig worden de regels omtrent bagage alleen maar strenger en strenger. En dan vooral bij de goedkope maatschappijen. Maar natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om bijvoorbeeld maar 20 kg mee te nemen als je voor maanden op reis vertrekt. Al moeten wij eerlijk toegeven dat het ons soms zelfs niet lukt om ons te beperken tot 20 kg voor een week vakantie. Daarom gebruiken wij altijd deze tips om minder gewicht in je koffer te hebben.

Minder gewicht in je koffer

1 Maak een lijst

Het belangrijkste om gewicht in je koffer te besparen is eigenlijk een lijst maken op voorhand. Op deze lijst schrijf je alle broodnodige dingen die je mee op reis gaat nemen. En bij het inpakken wijk je niet af van deze lijst. Want als je dit wel doet, dan ga je automatisch meer inpakken dan nodig. Wees streng voor jezelf en stel bij elk item dat je op je lijst zet de vraag “Heb ik dit echt nodig?”.

2 Kies de juiste koffer

Eigenlijk begint alles al bij het kiezen van de juiste koffer. Hij moet dus niet alleen praktisch zijn ingedeeld maar ook nog eens niet te veel wegen. Natuurlijk moet je wel voor kwaliteit gaan, maar vaak zijn stoffen koffers ten opzichte van harde koffers veel lichter en eigenlijk ook nog eens gemakkelijker in gebruik. Deze tip lijkt misschien simpel, maar het kan soms wel tot 3 kilogram verschillen met een harde koffer.

3 Zie dat alles bij elkaar past

Zorg ervoor dat alle kleren die je mee neemt bij elkaar passen. Zo zorg je er voor dat je veel meer verschillende combinaties kan aandoen zonder dat je heel wat extra kledij mee sleurt die nergens bij past. Het kan helpen om op voorhand setjes klaar te leggen en in te laden. Het zal je niet alleen gewicht in je koffer besparen maar ook heel wat tijd bij het kiezen van je outfit.

4 Was je kleren

Je kleren wassen op reis is bijna essentieel als je voor een langere periode gaat reizen. Dit is echter niet zo moeilijk. Het enige wat je echt nodig hebt is een reiswaslijn, waspoeder en een gootsteen. Al kan je tegenwoordig in de meeste hotels en zelfs Airbnb’s je kleren laten wassen. Deze optie op voorhand controleren is misschien geen slecht idee. Wijzelf hebben dit een paar keer laten doen in een Airbnb en dat viel altijd super mee!

5 Niet te veel producten mee

Neem niet te veel producten mee in je bagage en al zeker niet als je naar iets armere landen reist. Want deze producten wegen vaak wel iets en zijn eigenlijk ook perfect verkrijgbaar in de meeste landen. En vaak nog goedkoper ook. Hierbij denken wij vooral aan producten zoals tandpasta, shampoo en douchegel. Vertrouw je deze producten in andere landen niet? Dan kan je ook kleine flesjes kopen om je favoriete shampoo in te gieten voor vertrek. Al helpt dit niet bij een lange reis. Wijzelf kopen altijd onze producten zoals shampoo en tandpasta op locatie en zijn daar altijd zeer tevreden van.

Minder gewicht in je koffer? Wat doe jij?

Wat doe jij om met minder gewicht in je koffer op reis te vertrekken? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Pinterest: 5 tips om minder gewicht in je koffer te hebben

Pinterest 5 tips om minder gewicht in je koffer te hebben

2 reacties

  1. Dat is zeker waar! Het enige waar wij het nog lastig mee hebben is beperkt blijven in aantal kleren. Wassen kan inderdaad bijna overal, maar toch… Lang onderweg zijn en steeds dezelfde kleren moeten dragen, als vrouw vind ik het minder leuk ๐Ÿ™‚ Maar we doen ons best!

  2. Handig lijstje! Je kunt zoveel op gewicht besparen. Ikzelf neem bijna nooit meer shampoo en douchegel mee, dat is beschikbaar in vrijwel ieder hotel. En anders kun je het prima ter plekke kopen. En overal is wel een wasserette om je kleding voor weinig geld te laten wassen, dus je hoeft ook niet eens een waslijn of waspoeder mee te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.