Ken je het gevoel van in een ‘zwart gat’ te vallen na je reis of leuke ervaring? Je komt terug in je vertrouwde omgeving na een fantastische tijd en weet met jezelf geen blijf. Je zit als het ware in een donkere, eenzame hoek van de kamer weg te kwijnen en je hebt heimwee naar betere tijden. Dat hoeft niet zo te zijn! Wij zijn sinds enkele dagen, na 3 maanden reizen, terug in het Belgiรซ. De kans dat wij in een groot ‘zwart gat’ zouden vallen was dan ook groot, maar door een beetje voorbereiding van onze terugkomst, is dit (nog) niet gebeurd. Onze tips delen wij hier graag met jou!

1 Leuke dingen

Op vakantie heb je tal van leuke dingen gedaan maar dat moet niet noodzakelijk gedaan zijn als je terug bent. Er zijn namelijk bij ons ook veel leuke dingen die je kan doen. Bezoek bijvoorbeeld is een stad waar je nog niet geweest bent. Het is er misschien niet zo exotisch of heel indrukwekkend, maar er zal wel iets te beleven zijn waardoor jij even niet aan jouw vakantie die voorbij is denkt.

2 Fotoboek

Stel een mooi fotoboek van jouw afgelopen reis samen. Schrijf er ook leuke tekstjes bij en vergeet zeker de data niet. Alleen al de beste foto’s van je reis selecteren zal veel tijd in beslag nemen. Maar het grootste en leukste pluspunt is natuurlijk dat je al die mooie momenten even terug kan beleven via deze foto’s. Wijzelf maakten tijdens onze 3 maanden doorheen Mexico en Amerika ook veel foto’s, dus voor ons zal dit wel een werkje zijn.

3 Vrienden

De beste tip om niet in een ‘zwart gat’ te vallen na je reis is met je vrienden afspreken. Deze momenten plan je best zelfs al voordat je naar huis gaat, zodat je iets hebt waar je echt naar kan uit kijken. Als extra “verwerkingsproces” van je heimwee naar je reis, kan je ook nog eens urenlang praten met je vrienden over al je ervaringen.

4 Maak doelen

Maak nieuwe doelen in je leven. Begin aan een project waar je voor je reis niet genoeg energie voor had of ga voor die extra studies die je nodig had om je droombaan te scoren. Of misschien kan jij je volgende reis al gaan plannen en een besparingsplan bedenken om dit te kunnen bekostigen. Een doel voor ogen hebben is belangrijk en zeker als je terugkomt van een reis. Het is ook goed om iets nieuws te proberen, zoals bijvoorbeeld een andere hobby of zelfs een andere job. Het is de bedoeling dat je bezig blijft en niet te veel nadenkt over de ervaring die voorbij is. Kijk uit naar nieuwe ervaringen en klaag niet te veel over de fijne tijd die voorbij is.

5 Geniet na

Geniet vooral na, na je reis. Denk aan alle leuke momenten van je reis en probeer misschien enkele gerechten te maken die je daar proefde. Zo hebben wij guacamole uit Mexico leren maken, en elke keer dat we dit proeven doet ons dit aan een leuke tijd denken. Of maak een lijstje met de muziek die je daar gehoord hebt. Dit is ook iets wat wij altijd doen en dat geeft ons een nostalgisch gevoel, op een positieve manier, en het maakt ons gelukkig. Als je terugdenkt aan je reis, moet het een fijn gevoel opwekken en niet het tegenovergestelde omdat je nu terug thuis bent. Probeer de fijne ervaringen een plaats te geven in je dagelijkse leven.

Na je reis?

Wat doen jullie na je reis? Hebben jullie ook soms last van een ‘zwart gat’? Laat het ons zeker weten via de comments of via onze Facebookpagina. We zijn heel benieuwd!

We zijn al plannen aan het maken voor een volgende bestemming. Willen jullie weten welke plek het wordt? Hou dan zeker onze Instagrampagina in de gaten. Heel binnenkort hoor je hier meer over!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.