Vorige week waren we nog in Las Vegas te vinden en deze week verkenden we de adembenemende Nationale Parken die Amerika rijk is. Er zijn er uiteraard velen, maar wij deden een mooie selectie van al deze prachtige stukjes natuur. Lees hier voor welke Nationale Parken we gekozen hebben en waarom!

Huurauto

Dankzij een fijne samenwerking met Sunny Cars, konden we met een all-in huurauto op roadtrip doorheen de mooiste Nationale Parken van de USA. We hadden een all-in luxueuze SUV tot onze beschikking waardoor we gemakkelijk de bergen in konden rijden. De meeste Nationale Parken hebben namelijk veel bergen en een moeilijkere weg om op te rijden. Een SUV of Jeep is dus ideaal!

Met de huurauto rijden was deze keer opnieuw spannend. Niet omdat we moesten leren rijden met een automatische auto deze keer, maar wel omdat deze SUV wel erg groot en modern was. Allerlei knopjes en lichtjes binnenin de auto, maakten ons nerveus er mee te rijden. Eens we dit onder de knie hadden, reed de auto echt geweldig. Het is het echt waard om bij een autoverhuurbedrijf eens een upgrade te nemen van je wagen. Je merkt het verschil in rijden en comfort enorm! Ook had deze auto een achteruitrijcamera, wat handig kan zijn in gebieden die je niet kent. Met deze SUV waren we helemaal klaar om de mooiste Nationale Parken van de USA te verkennen.

Huurauto Sunnycars

Zion National Park

Onze eerste stop nadat we uit Las Vegas vertrokken waren, was Zion National Park. Dit park ligt op zo’n drie uur rijden van Vegas. We kozen ervoor om dit park eerst te bezoeken omdat dit het dichtste bij Las Vegas ligt en omdat vrienden ons gezegd hadden dat dit hun favoriete Nationaal Park is. Voor ons dus genoeg redenen om naar Zion te gaan!

Shuttle

Je kan ervoor kiezen om met je auto doorheen dit park te rijden (mits een extra kost die je betaalt) of je kan je auto ook heel gemakkelijk en gratis parkeren buiten het park in het dorpje Springdale. Een gratis shuttle brengt je dan naar de ingang van het park. Wij kozen ervoor om dit zo te doen aangezien we niet echt voorbereid waren om met onze huurauto doorheen dit park te rijden.

Omgeving

De omgeving rondom Zion is al prachtig. Je rijdt vanuit Las Vegas recht naar de bergen tot je in Springdale aankomt. Op sommige momenten deed de omgeving ons aan de Alpen denken. Eenmaal binnen in het park, lijken de Alpen ver weg. Zion heeft reusachtige bergen die je niet goed kan vatten als het nooit eerder zag. Door de gratis shuttle in het park te gebruiken, krijg je al een mooi beeld van dit park. Wij namen de tijd om op plaatsen te stoppen die ons het meeste aanspraken. Voor de echte wandelaars is dit het ultieme. Je kan vanuit de vallei recht omhoog tot in de bergen stappen.

Zware klim

Dat hebben wij helaas niet gedaan omdat wij hier echt niet op voorbereid waren. We hadden geen aangepaste schoenen en geen getrainde conditie om zo’n klim aan te kunnen. Dan moet je zo’n stevige wandeling niet beginnen, want dan is er de kans dat je je lichaam uitput (en dat kunnen wij nu echt niet gebruiken). Wij hebben genoten van de adembenemende uitzichten die Zion ons zo bood, zonder dat we er voor moesten gaan hiken. En dat is op zich al de moeite waard! We waren sterk onder de indruk van dit stukje wondermooie natuur.

Bryce Canyon

Na ons avontuur in Zion National Park, reden we tegen de avond aan richting onze volgende bestemming. Dit was Bryce Canyon en ligt op een uur en half rijden van Zion. Het werd al donker toen we vertrokken met de auto en de GPS stuurde ons recht door het Nationaal Park om te rijden. Dit ging een heel avontuur worden! Rijden in de bergen is één ding. Rijden in de bergen wanneer het donker is, is een andere zaak. Heel traag en rustig begonnen we aan deze rit. Toen het nog schemerde buiten, was het zicht vanop de bergen echt spectaculair. Veel tijd om dit te aanschouwen was er echter niet, we wilden zo snel mogelijk uit dit park zijn toen het donker werd.

Hotel

Zo’n twee uur later, waren we aangekomen bij ons hotel in de buurt van Bryce Canyon. Het hotel had meer weg van een (eng) motel. Het stond afgelegen langs de kant van de weg en had piepkleine kamers met enkel een bed en een badkamer. Omdat het zo laat was toen we toekwamen, was er ook niemand anders meer te bespeuren. We voelden ons niet helemaal op ons gemak. Deze slaapplaats was goed voor één nacht. We hebben trouwens wel heerlijk geslapen!

Op avontuur

‘s Morgens zag het landschap en het hotel er veel minder eng uit dan toen we aankwamen. Het was er rustgevend en kalm. Uitgerust konden we naar Bryce Canyon vertrekken! Opnieuw kon je ervoor kiezen om met je auto in het park te rijden, maar dat deden we deze keer ook niet. Ook in Bryce Canyon rijdt er een shuttle van de ene plek naar de andere. Bryce Canyon is een reusachtig groot park dat vooral bekend is om zijn hoodoos. Dit zijn unieke rotsformaties en zijn echt enorm indrukwekkend om te zien! Je kan gemakkelijk afdalen naar deze rotsen in de vallei, maar ook hier moet je rekening houden met een stevige klim terug naar boven. Het dalen ging ons goed af, maar toen we halverwege de route even testten of we ook de klim aankonden, leek dit opnieuw te zwaar. Spijtig, want het zicht moet ook beneden prachtig geweest zijn.

Balans

Bryce Canyon vonden wij nog indrukwekkender dan Zion Nationaal Park. Bryce is onmogelijk te vatten in zijn grootte. Overal waar je kijkt, zie je gelijkende rotsen die je nergens anders ter wereld op die manier vindt. Bryce Canyon is zeker een stukje adembenemende natuur waar je even stil van wordt.

Nog meer Nationale parken

Achteraf gezien hadden we graag nog meer Nationale Parken gezien, waaronder zeker het centrale deel van de Grand Canyon en ook Antelope Canyon willen we in de toekomst graag nog zien. Verder staan ook nog Yosemite en Yellowstone op onze bucketlist. Maar dit is de realiteit, het is onmogelijk om al deze prachtige parken op enkele dagen gezien te hebben. Voor elk park moet je tijd nemen, want het is er zo ontzettend groot en mooi. En we zijn al heel blij dat we twee van deze adembenemende Nationale Parken hebben gezien. Dat is een ervaring die we nooit zullen vergeten.

Is hiken iets voor jou?

Als je van plan bent in de toekomst te gaan hiken in de Nationale Parken van de USA, kan je je beter goed voorbereiden! De uitdagende wandelingen zijn namelijk niet voor iedereen weg gelegd. Dat weten wij nu ook.

Ook als je een andere reisbestemming hebt, delen wij graag nog meer reistips met jou om je volgende vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Elke dinsdag krijg je de nieuwste tips het eerste binnen via onze Facebookpagina. Blijf ons daar dus zeker volgen!

Huurauto Sunnycars Bryce CanyonNationale ParkenNationale Parken Bryce CanyonBryce Canyon ViewBryce CanyonBryce Canyon View

34 reacties

 1. We hebben zo veel spijt dat we niet meer tijd hadden voor al die mooie natuurparken… Bryce is ook een aanrader als je nog eens moest gaan! We gaan je foto’s zeker bekijken, Tineke!

 2. Wij doen een soortgelijke road-trip, alleen hebben we net Bryce Canyon overgeslagen, helaas! Wel de Grand Canyon gedaan, echt een aanrader! Ontzettend mooi! ook Zions National Park en Yosemite! Echt fantastisch. Kijk ook even naar onze foto’s!

 3. Dat is heel erg lief! Je kan ons via Facebook op de voet volgen (al onze blogberichten worden daar ook meteen gedeeld) door ons te zoeken als ‘Roadtrippers of the Sun’. Alsook op Instagram kan je recente foto’s zien bij het profiel ‘Sigridofthesun’. En natuurlijk kan je hier verschillende dagen/week nieuwe blogberichten en reistips vinden! Veel plezier met onze blog! 🙂

 4. Niet voldoende over nagedacht helaas. We hadden ook niet verwacht dat de parken zó groot zouden zijn. Een inschattingsfout wegens te weinig aandacht aan besteed… Te druk met andere zaken plannen. Volgende keer doen we het beter!

 5. Wauw! Mijn vriend en ik willen ook graag een rondreis maken door de VS.

 6. Wauw, wat is dit prachtig allemaal!😍 Adembenemend! Hoe kan ik jullie volgen? Jullie hebben prachtige travel blogs!

 7. hoe kwam het dat jullie niet wisten hoe zwaar het hiken zou zijn?

 8. Owh wauw wat een prachtige foto’s, lijkt me heel erg tof om eens zo’n tocht te gaan maken…ooit <3

 9. wat een prachtige foto’s. moet een heerlijke reis zijn geweest

 10. Super mooi, Zion en Bryce vind ik samen met Arches zulke mooie parken, ik hoop over een paar jaar samen met de kinderen hier ook weer heen te gaan. Geniet normaar lekker daar!

 11. Roadtrippen in Amerika staat op ons lijstje als de kinderen uit huis zijn! Ik kijk er zo naar uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.