Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  USA Week 7: Veel sightseeing in New York

  New York Reisblog

  USA Week 7: Veel sightseeing in New York

  Het einde van onze lange roadtrip doorheen Amerika zit er op. Na drie maanden van intensief reizen doorheen Mexico en Amerika, zijn we deze week toe aan onze laatste week. Hoe spijtig we dit ook vinden, we keken toch uit naar deze week. De Big Apple stond al langere tijd op onze bucketlist dus we sluiten af met een knaller! We waren voor onze 7e en laatste week in het reusachtige New York te vinden. Geniet je mee van onze mooie laatste week?

  Straten van New York

  Vlucht

  In vergelijking met onze vorige vlucht, was deze vlucht een stuk aangenamer. Weinig turbulentie en de tijd ging snel voorbij. We keken er echt naar uit om naar New York te gaan. Deze stad stond al enige tijd op onze verlanglijst. Er valt zo veel te zien en te doen. Iedereen die we over deze stad hoorden spreken, was erg enthousiast. Zouden wij dat ook zijn? Iedereen heeft wel een beeld over deze gigantische stad en we keken er erg naar uit om te zien of en hoe dit beeld zou gaan veranderen.

  Verblijf

  We verbleven voor deze week in een gigantische AirBnB in Brooklyn, op 20 minuten rijden van Manhattan. Brooklyn zelf is erg mooi. Het is er een stuk rustiger dan in Manhattan en de huurprijzen liggen er aanzienlijk lager. Toch moet je niet denken dat deze buurt ‘minder’ is dan het drukke centrum van New York. In tegendeel, in Brooklyn staan prachtige villa’s en er is heel wat groen te zien. Een erg mooie plek om te wonen en we raden deze buurt dan ook zeker aan om te verblijven wanneer je naar New York trekt. Alles in Manhattan is vanuit Brooklyn ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij raden sterk af om een taxi te gebruiken aangezien het verkeer in Manhattan ver-schrik-kelijk is. Chauffeurs claxonneren erop los, iedereen is haastig en overal lopen voetgangers in de weg. Wij kregen al zenuwen bij onze taxirit van de luchthaven naar onze AirBnB. De subway nemen is véél aangenamer!

  New York

  Times Square

  Waar de drukte van deze stad helemaal zijn hoogtepunt bereikt, is zonder twijfel Times Square. Deze plek is zo chaotisch en druk dat je het je niet kan inbeelden als je er nog niet geweest bent. Iedereen wil de gigantische reclameborden en bekende winkelketens aanschouwen en fotograferen. Bijgevolg dat uiteraard niemand een goede foto kan maken en tijd om te aanschouwen is er ook niet echt aangezien je wordt mee gesleurd in de stromende massa. Wij kozen ervoor om te gaan eten in een restaurant op Times Square om zo, op een rustigere manier, het hele gebeuren vanop een veilige afstand te bekijken. Daar genoten we enorm van!

  Central Park

  Om even aan al die drukte van de stad te ontkomen, is Central Park de ideale uitvalsbasis. Bij het binnengaan van dit enorme park, was er nog redelijk veel drukte, maar eens we dieper het park in liepen werd het alsmaar rustiger en rustiger. Te midden van één van de grootste steden ter wereld, vind je hier een oase aan rust. Het is alsof New York begrijpt dat je af en toe nood hebt om de chaos te ontlopen en te herbronnen in het park. We kunnen ons voorstellen dat dat het geval is voor vele New Yorkers. Wij hebben heel het park doorkruist, kilometers lang gewandeld doorheen de indrukwekkende natuur en  genoten van alle prachtige uitzichten die Central Park te bieden heeft. Dit is echt een wondermooi park en we zouden het zo mee naar huis willen nemen om dagelijks in rond te kunnen wandelen.

  Brooklyn Bridge

  New York is meer dan alleen het gekende centrum van Manhattan. Zoals eerder gezegd, is Brooklyn ook de moeite waard om te bezoeken. En wellicht zijn de andere delen, zoals bijvoorbeeld Queens en The Bronx, van New York dat ook. Als je een prachtig zicht wil hebben over Manhattan, dan moet je zeker naar de Brooklyn Bridge. Hier kan je genieten van één van ’s werelds meest bekende uitzichten op Manhattan. Dit beeld zie je op alle postkaarten en souvenirs van New York terug komen. Hou er wel rekening mee dat het er druk kan zijn. Een mooie foto maken is niet zo gemakkelijk. Ons is het uiteindelijk toch gelukt!

  Statue of Liberty

  Na het bekendste uitzicht op Manhattan, gingen we verder naar het bekendste standbeeld ter wereld: Statue of Liberty (het Vrijheidsbeeld). Om dit standbeeld te kunnen bezichtigen, moet je met de boot over het water varen. Wij kozen ervoor om dit niet te doen aangezien we een standbeeld niet zo indrukwekkend vinden. Het zou veel kostbare tijd in beslag nemen om er naartoe te gaan. Tijd die we liever besteedden aan de rest van New York. We zagen wel het standbeeld in de verte op het water en we zagen het ook opduiken in zowat elke souvenirwinkel van New York. En dat zijn er véél.

  Musea

  New York is bekend voor veel zaken, maar toch ook vooral voor zijn indrukwekkende musea. Van het MoMa tot het MET. Er zijn er zovelen om te bezichtigen maar wij kozen voor The Metropolitan Museum of Art (kortweg het MET) en het 9/11 Museum omdat deze ons het meeste aanspraken.

  MET

  Het MET stond al lang op onze verlanglijst aangezien dit ieder jaar het mekka is voor tal van beroemde gezichten tijdens het MET-gala. Dit gala, waarbij alle grote beroemdheden erg artistiek gekleed zijn, is nog maar net gepasseerd en dat merk je aan het museum. Er waren zeer indrukwekkende tentoonstellingen van high fashion geïnspireerd op het christendom te zien. Verder is dit reusachtige museum dé plek voor alle kunstliefhebbers. Er zijn schatten te vinden uit het Oude Egypte, maar evengoed hedendaagse en moderne kunst. En een paar grote namen waaronder Monet, Ernst, Delvaux, etc. Voor ieder wat wils!

  9/11 Museum

  Je kan er niet omheen. 9/11 is een gebeurtenis die New York getekend heeft. Er is een New York vóór en na deze triestige aanslagen. Wij kennen enkel het New York na deze vreselijke gebeurtenis en kunnen ons deze dag nog een klein beetje herinneren. De voorbije jaren keken wij dan ook regelmatig documentaires over 9/11 omdat dit ons erg interesseerde. Aangekomen bij Ground Zero, de plek waar de WTC-torens vroeger stonden, kregen we dan ook kippenvel. Het is heel surreëel om hier te zijn en deze enorm dieptes in de grond te zien. We kunnen ons echt niet voorstellen hoe die dag voor de New Yorkers geweest moet zijn.

  Het museum van 9/11, dat sinds enkele jaren open is, wilden we dan ook graag bezoeken. Het inkomgeld wordt gebruikt voor educatie over deze dag en bijstand aan de slachtoffers. Dit museum is vooral onder de grond gebouwd waardoor de belevenis nog echter en indrukwekkender voelt. Hier zagen we stukken van de verwoeste torens, uitrusting van de hulpdiensten en nog zo veel meer betrokken spullen van die dag. De vele getuigenissen van slachtoffers en hulpdiensten van 11 september waren heel pakkend. Het is echt niet te vatten wat er die bewuste dag plaats gevonden heeft. Hier wordt je stil van.

  Exposities

  Buiten deze fantastische musea, hebben we ook toevallig een aantal prachtige exposities gezien. Vele artiesten willen doorbreken in New York en zo de wereld veroveren. Daarom zijn er tal van exposities te vinden in heel de stad. Vooral in Brooklyn is kunst een veel voorkomend thema.

  Fifth Avenue

  Fifth Avenue is misschien wel de bekendste straat van New York. Deze kilometers lange straat loopt doorheen heel Manhattan en is gekend voor zijn bekende winkels. En winkelen kan je er zeker! Wij planden een dagje winkelen en hebben maar een vierde van deze straat kunnen zien. Ook de bekende kerk St. Patrick’s Cathedral ligt op 5th Avenue. Aan de overkant van deze kerk kan je het Rockefeller Center zien met de wereldberoemde standbeelden van Prometheus en Atlas. Buiten al deze bezienswaardigheden, zijn er nog tal van andere zaken te ontdekken op Fifth Avenue. Deze straat is zeker een bezoekje waard!

  Street America

  Memorial Day

  Een deel van ons verblijf in New York, was heel bijzonder omwille van Memorial Day dat we mee konden maken. Deze dag vieren Amerikanen om hun leger en soldaten te eren. Overal in New York lopen mariniers en dergelijke in uitrusting rond om deze dag te vieren. Ze staan erom bekend om in het weekend van Memorial Day veel te drinken en te feesten. In de meeste winkels in Amerika krijg je ook 40% korting, wat ons dagje winkelen nog leuker maakte!

  Shows in New York

  Broadway is de bekendste plek ter wereld om indrukwekkende shows te zien. Wij zochten ook tickets voor de vele shows, maar helaas was alles reeds uitverkocht. Er vroeg bij zijn is de boodschap! In plaats daarvan, kochten we tickets voor een burlesque show in downtown Manhattan. Uiteindelijk was het een show met een beetje burlesque, sensueel dansen, maar vooral met humor en acrobatie. Een leuke ervaring!

  Laatste dagen

  Je merkt het, onze laatste dagen in Amerika waren goed gevuld met al het fijne dat New York te bieden heeft! Wij waren dan ook erg onder de indruk van deze metropool. Het is een stad die werkelijk voor iedereen iets te bieden heeft en we begrijpen dan ook waarom iedereen droomt om hier ooit naartoe te reizen. New York heeft onze verwachtingen zeker waar gemaakt!

  Wil je graag onze reisverhalen volgen? Volg ons dan ook zeker op Facebook! Iedere week krijg je van onze nieuwe reistips om jouw volgende reis nog aangenamer te maken.

  New York lightsDe Amerikaanse vlagNew York Brug

  Comments

  • Natascha
   2 juni 2018

   Gave reis hebben jullie gemaakt zeg!! 🙂 Na zelf Florida te hebben mogen zien is de volgende trip die gepland staat New York….ik ben er alleen nog niet uit of we AirBnB of Hotel nemen…mag ik vragen welk appartement jullie hadden?? Ik heb nl. ook al een aantal mindere ervaringen gehoord en je zit er toch een hele week en je kunt niet even wisselen van kamer net als in een hotel?! 🙂

   reply
    • Natascha
     7 juni 2018

     Thanks..Als je me de link zou willen geven?! Misschien is hij voor mijn periode niet beschikbaar maar dan heb ik wel eens een begin punt qua goede locatie want een kennis zat in Harlem en dat was blijkbaar niet zon succes 🙂

  • natascha
   13 juni 2018

   thanks voor tip en korting 😉 zodra er mooie ticket prijzen voor april volgend jaar voorbij komen sla ik mn slag en zal ik daarna eens kijken naar de verblijfplaats 🙂

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.