Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


Wandellen in peru

Nieuwe reistrends voor 2020

Nieuwe reistrends voor 2020

Nu 2020 volop aan de gang is en we de depressieve maand januari achter de rug hebben, is het tijd om uit te kijken naar vakantie. Ieder jaar zijn er nieuwe bestemmingen die populair worden of een boost in het toerisme kennen. Welke reisstijl kies jij in 2020? Naar waar moet jij dringend op vakantie? Wat zijn de nieuwste hotspots? Welk land is hip en trendy? De nieuwe reistrends voor 2020 lees je hier!

Reistrends voor 2020

Massatoerisme vermijden

We zijn het allen stilaan grondig beu om als toerist tussen andere toeristen te vertoeven. Meer en meer zoeken we de rust op vakantie op en willen we unieke plekken ontdekken. Het liefst waar niemand ooit geweest is. Exotische en vrij onbekende eilanden kennen daarom een sterke boost in het toerisme. Denk maar aan de Paaseilanden, de Turks & Caicoseilanden, Tuvalu en de Samoa-eilanden. Op deze plekken kan je het massatoerisme nog enigszins vermijden. Natuurlijk kan dit ook op andere plekken zoals in Nationale Parken, die eveneens aan populariteit winnen in 2020. Of citytrips naar minder bekende steden. Verder zijn ongewone bestemmingen, zoals Siberië, Madagaskar, Pakistan of Montenegro (nog steeds) populair omdat je daar sowieso weinig toeristen tegen komt.

Staartbeeld aan Gardameer

Duurzaam reizen

Of je het nu ontkent of erkent, het klimaat is aan het veranderen en het toerisme past zich stilaan aan. Sommige toeristen denken langer na over hun reisstijl en willen graag kleine veranderingen teweeg brengen die op grote schaal een enorm effect kunnen hebben. Zo willen wij dit ook doen. Duurzaam reizen met oog op het veranderende klimaat is nu populairder dan ooit. Zo zullen meer mensen de trein of boot nemen voor hun volgende vakantie en zijn roadtrips met een (elektrische) auto een nieuwe trend. Ook op reis zelf denkt de toerist anno 2020 meer na over keuzes om korte afstanden te overbruggen. Verder proberen we allen meer lokale gewoontes te hanteren en zoals hierboven gezegd, het massatoerisme te vermijden. Ook dierenwelzijn op reis neemt gelukkig toe in 2020! We kiezen er bewust voor om niet deel te nemen aan toeristische activiteiten met dieren. En dat werd tijd!

reistrends voor 2020

Verre bestemmingen

Langs de andere kant zijn verre bestemmingen ook helemaal trendy. We zijn stilaan landen dichtbij huis beu en trekken de wijde wereld in. Landen als Argentinië, Japan, Mongolië en de Filippijnen trekken de aandacht in 2020. Iedereen wil graag zijn bucketlist een beetje korter maken en gaat voor zijn droombestemming(en) in 2020.

Staycation

Naast verre bestemmingen kennen staycations een ware opmars. Bij een staycation kies je er bewust voor om je vakantie thuis of dichtbij huis door te brengen. Genieten van een cocktail op het terras van je favoriete café of kamperen in je eigen tuin? We doen het meer en meer in 2020. Het veranderende klimaat zit daar zeker ook voor iets tussen. De zomers worden steeds warmer en daarom is thuis blijven niet alleen een goedkoop maar ook een goed idee om van je vakantiedagen te genieten. Verder is het natuurlijk beter voor het milieu.

Sint-Romboutstoren Mechelen

Reistrends 2020

Welke reistrends ga jij in 2020 toepassen? Zijn er bestemmingen die jou kunnen bekoren of op je bucketlist staan voor het komende jaar? Laat het ons weten in de comments of op Facebook!

Comments

 • 14 februari 2020

  Wij gaan dit jaar naar Amerika, een rondreis met de camper. Normaliter gaan we kamperen met de tent in Frankrijk of Oostenrijk, dit jaar weer eens vliegen. Normaal gaan we vaker op vakantie, maar nu sparen we voor deze reis.

  reply
 • feliceveenman
  14 februari 2020

  tja als iedereen op een unieke plek wil zitten, dan is je eigen achtertuin waarschijnlijk de beste plaats…daar komen zeker te weten geen toeristen..Nou ja, behalve in Giethoorn dan..

  reply
 • 14 februari 2020

  Niemand wil een toerist zijn…. Maar uiteindelijk ben je het natuurlijk gewoon wel.

  reply
 • Caroline
  14 februari 2020

  Al deze 2020 reistrends spreken mij aan. Ik denk dat ik voor dit jaar daarom voor een combi zorg zodat ik lekker veel heb om naar uit te kijken

  reply
 • 15 februari 2020

  Verre bestemmingen trekken mij niet zo aan, wat dat betreft heeft Europa genoeg voor ons te bieden. Meestal gaan we met de auto op vakantie, maar om de zon voor een weekje op te zoeken, is het vliegtuig wel zo ideaal. Massatoerisme vermijden we meestal wel, maar doordat we buiten het hoogseizoen gaan, is dat vaak geen probleem.

  reply
 • 15 februari 2020

  Nou we het aardig gepland. Maart New York, Mei auto rondreis duitsland, september usa rondreis auto en kerst traditie getrouw naar drenthe

  reply
 • 15 februari 2020

  Ik geloof dat ik dit jaar niet mee doe met de trends. We gaan naar Duitsland en Cornwall. Alhoewel we wel 2 weekendjes weg gaan in eigen land. Dus telt dat dan ook als een staycation?

  reply
 • 16 februari 2020

  Ik zou wel eens graag een aantal landen doorkruisen met de trein. Lijkt me wel een bijzondere ervaring om al die mooie landschappen te zien passeren.

  reply
 • 16 februari 2020

  Ik heb vorig jaar een staycation gedaan met mijn oma en dat was me best leuk bevallen!

  reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.