Noord-Amerika is een continent dat onze interesse al jaren wekt. Dit gigantische continent is, wat je misschien niet verwacht, niet het grootste van de wereld. Azië en Afrika zijn groter. Qua bevolkingsaantal staan ze gerangschikt op de 4e plaats na Azië, Afrika en Europa. Dat vinden wij toch opmerkelijk.

Het continent Noord-Amerika telt ongeveer 35 landen. Velen zul je misschien (nog) niet eens kennen omdat het eilanden zijn die verspreid liggen in Caribisch gebied. Denk maar aan De Kaaimaneilanden, Saint Lucia en Montserrat. Dit zijn wel stuk voor stuk pareltjes waar we ooit op een dag hopen naartoe te reizen.

Toch zijn het vooral Mexico en de USA die ons eerst wisten te bekoren. Uiteraard is er nog meer te zien dan deze fenomenale landen. De natuur in Canada vinden we subliem en we kunnen niet wachten om ook daar op ontdekking te gaan. Bovendien zou het zonde zijn om maar twee van de 35 landen uit Noord-Amerika in ons leven gezien te hebben. Hier kan je alvast onze verhalen lezen over wat wij al ontdekten in en over Noord-Amerika.

Noord-Amerika

AG BS BB BZ CA CR CU DM DO SV GL GD GT HT HN JM MX NI PA PR KN LC VC TT US

Noord-Amerika

Bahamas

Als je het over droombestemmingen hebt dan behoort de Bahamas daar voor ons zeker bij. Alleen leek deze droom vroeger redelijk onbereikbaar. Want de Bahamas is echt geen budgetbestemming. We waren dan ook heel blij dat we eindelijk in 2019 de Bahamas konden bezoeken met een goedkoop vliegticket vanuit Cuba. Iets wat we ons niet beklaagden, want tot rust komen aan de prachtige stranden kan je hier als op geen ander. Helaas is en blijft dit wel de één van de duurste bestemmingen van Noord-Amerika.

Cuba

Gekleurde huizen en oldtimers is toch één van de dingen waaraan je meteen denkt bij Cuba. Iets wat trouwens volledig klopt! En dan vooral in Havana. Al is er wel wat meer te bezoeken in dit land dan alleen Havana. Zo kan je naar de prachtige stranden van Varadero gaan of het mooiste stadje van Cuba bezoeken… Trinidad. Ook een authentieke moijto drinken en een Salsa-les nemen mag bij een bezoek aan dit land natuurlijk niet ontbreken.

Jamaica

Jamaica is vooral bekend door Bob Marley en Usain Bolt. Toch heeft dit eiland ten zuiden van Cuba meer te bieden dan alleen deze twee beroemdheden. Zo heb je er ook een prachtige natuur met een enorme grote diversiteit en kan je er ook mooie (verlaten) stranden terugvinden. Al is de sfeer van Jamaica misschien wel de grootste reden om naar dit land te reizen. Deze is uniek en nergens anders te vinden.

Mexico

Mexico staat al jaren op onze bucketlist en dat is niet zonder reden. Met zijn rijke geschiedenis en cultuur bekoort dit land veel reizigers. Naast cultuur vind je in Mexico ook prachtige natuur. Vooral de uitgestrekte stranden met wuivende palmbomen doen je meteen wegdromen. Deze zonnige bestemming is één van onze favoriete bestemmingen in Noord-Amerika.

USA

Amerika is een land dat bij velen op de bucketlist staat. Zo ook bij ons. We waren dan ook heel blij dat we dit prachtige land gingen doorkruisen in een twee maanden durende reis. Vooral de vele Nationale parken die dit land rijk is, spraken ons aan. Denk maar aan het  Yosemite of de Grand Canyon. Natuurlijk kent dit land nog meer dan prachtige natuur. Zo bezochten wij ook een paar indrukwekkende steden waaronder New York en Miami. Dit land moet je minstens één keer in je leven bezocht hebben.

Noord-Amerika reistips
Paradise op het strand
National Parks in USA