Blogposts Bahamas


Gratis Reisgids Bahamas

Palmbomen, brandende zon, prachtige heldere zee en parelwitte stranden omschrijft de Bahamas volgens ons perfect. Dit alles zorgt ervoor dat deze bestemming uiteraard bovenaan onze bucketlist stond. En wat vroeger als kind onbereikbaar leek, werd nu in 2019 werkelijkheid. Want de Bahamas bleken niet zo heel moeilijk bereikbaar te zijn als vroeger gedacht. Duur is het helaas wel. Al maak je de Bahamas zo duur als je zelf wil. Vooral eten en drinken in het hotel neemt een stevige hap uit je budget. Gelukkig zijn er enkele alternatieven beschikbaar.

Beste reisperiode

Je kan heel het jaar door perfect naar de Bahamas reizen. Dit omdat de temperatuur altijd hoog is, rond de 30 graden, en het regenseizoen vanaf de maand mei stelt niet veel voor. Het regent dan vaak maar maximum 1 uur per dag. En meestal blijft het zelfs droog overdag.

Vliegtickets

Helaas zijn er momenteel geen rechtstreekse vluchten beschikbaar vanuit Belgie of Nederland naar de Bahamas, op één of twee vluchten per jaar na. Je kan deze eilandengroep wel bereiken via een overstap in Amerika of Londen. De gemiddelde prijs voor een ticket met overstap is gemiddeld 400 euro voor een enkeltje. Je komt dan vaak aan in Nassau of George Town. Deze tickets kan je het beste vinden via de website van Skyscanner. Je kan ook altijd zoals ons vanuit Cuba vertrekken, dit is namelijk maar een uurtje vliegen.

Accommodaties

Een van de grootste kosten in de Bahamas in ongetwijfeld je accommodatie. De gemiddelde prijs voor een gewone hotelkamer is dan ook 250 euro voor een nacht. Al heb je ook kamers vanaf 80 euro. Ook Airbnb is in deze regio niet zo goedkoop. Zo betaal je toch gemakkelijk 90 euro voor een nacht. Wat voor Airbnb toch redelijk veel is. De goedkoopste manier om een slaapplaats te vinden in de Bahamas is een hostel. Hier is 45 euro de startprijs voor een overnachting. Toch raden we aan om op deze idyllische plek een hotel te boeken. Het maakt deel uit van de ervaring.

Gratis reisgids Bahamas
Genieten in het hotel
Bahamas Gratis reisgids

Vervoer

Taxi

De meeste toeristen verplaatsen zich via een taxi in de Bahamas. Dit is echter niet de goedkoopste manier. Zo betaal je ongeveer 1 euro per gereden minuut. De enige taxi waar je bijna niet van onderuit kan is degene die van en naar de luchthaven. Ander transport is helaas niet geschikt voor grote koffers (met uitzondering van een huurauto). Vragen aan andere mensen om een taxi te delen kan de prijs wel drukken.

Auto huren

Je kan ook een auto huren in de Bahamas. Maar dit lijkt ons een onnodige kost omdat de eilanden hier niet zo groot zijn en omdat alle activiteiten ook bijna in dezelfde buurt liggen. Beslis je toch een auto te huren, dan moet je wel weten dat er hier links gereden wordt. De prijs voor het h@uren van een auto start bij 62 euro voor een dag (verzekering inbegrepen).

Boot

Een boot in de Bahamas is onvermijdelijk als je van eiland naar eiland wil gaan. Online zal je hier niet altijd iets van terugvinden. Maar geen zorgen, je kan in elke jachthaven gaan vragen hoe en met wie je kan meevaren. Want niet naar elk eiland is er een veerboot beschikbaar. Je zal dan moeten meevaren met bijvoorbeeld de postboot. De prijzen zijn zeer variabel en vooral ook onderhandelbaar.

Bussen

Niet op elk eiland van de Bahamas is er een bus beschikbaar maar op een eiland als Nassau kan je deze wel vinden. Je betaalt dan ongeveer 1,20 euro voor een enkel ticket, wat dit meteen het goedkoopste vervoermiddel van het eiland maakt.

Gratis reisgids Bahamas de hotels
Straatbeeld eiland

Voeding in de Bahamas

Voeding en drank is misschien wel de grootste kost van dit land. Zo betaal je in sommige toeristische regio’s en hotels al gemakkelijk 5 euro voor een frisdrank en 25 euro voor een simpel hoofdgerecht. Belastingen en bedieningskosten nog niet meegerekend. Een relatief goedkopere oplossing in de Bahamas is local gaan eten en de supermarkt bezoeken. Al is dit ook nog altijd relatief duur in vergelijking met België. De keuken in dit land is te vergelijken met de Amerikaanse keuken en dat heeft dan vooral te maken met de vele toeristen uit Amerika. Ook vis en kreeft kan je hier in grote getallen vinden.

Papieren voor de Bahamas

Voor de Bahamas heb je geen visum nodig. Alleen je internationaal paspoort. In de luchthaven moet je wel een migratiedocument invullen waarbij je ook je vliegtickets terug naar huis moet laten zien. Ook je hotel reservatie kan in sommige gevallen gevraagd worden. Deze allemaal op voorhand afdrukken is dus aangeraden.

Inentingen voor de Bahamas

Je moet in de Bahamas enkel een inenting hebben voor gele koorts, als je van een land afreist waar de gele koorts aanwezig is. Of als je in de voorbije 7 dagen voor afreizen in één van deze landen geweest bent voor een minimum van 12 uur. Voor de rest is er geen enkele inenting verplicht of aanbevolen. Ook niet bij een langer verblijf aan deze eilandengroep.

Betaalmogelijkheden

In de Bahamas kan je zowel met de lokale Bahamian Dollar betalen als met de Amerikaanse dollar. Deze hebben dan ook exact dezelfde waarde. Al kan je in de Bahamas bijna overal betalen met een creditkaart (geen gewone bankkaart). In sommige hotels werken ze enkel met een roomcharge waarbij je dan achteraf de rekening van je verblijf moet betalen. Iets wat er wel voor kan zorgen dat je meer geld uitgeeft dan je verwacht. Goed bijhouden is in dit geval dus de boodschap.