Blogposts


Gratis reisgids USA

Een roadtrip doorheen de USA was iets dat al lang op onze verlanglijst stond. We waren dan ook heel blij toen het duidelijk werd dat deze droom werkelijkheid ging worden. De planning ging echter moeizaam omdat er in dit land zoveel te zien is. Denk maar aan al de natuurparken zoals de Grand Canyon en het Yosemite Park of aan wereldberoemde steden zoals Los Angeles en New York. Een hele opdracht dus om dit allemaal te plannen binnen een periode van twee maanden. Maar het is ons dus gelukt. Ben jij benieuwd hoe deze planning eruit ziet? Dan kan je hieronder onze ervaringen terugvinden. Zo kunnen we jou misschien helpen bij het plannen van een reis naar de USA. Het is de moeite waard om ooit in je leven te bezoeken, ondanks de sommige eigenaardigheden die het land toch ook kent.

Beste reisperiode USA

Je kan Amerika het hele jaar door bezoeken. Zo heeft elk seizoen zijn eigen karakter en zijn de weersomstandigheden in elke staat verschillend. Tussen maart en juni is een periode waar je bijna overal goed weer hebt en weinig hoeft te betalen. Zoek wel elk jaar op wanneer spring break (het begin van de vakantie voor studenten) valt. Dit is namelijk de belangrijkste vakantieperiode in Amerika en daardoor stijgen de prijzen quasi overal.

Vliegtickets

De prijs van vliegtickets naar Amerika kunnen variëren van periode tot periode en van bestemming tot bestemming. Zo betaal je voor een enkele vlucht naar New York of Los Angeles vanuit Amsterdam gemiddeld tussen de 200 à 300 euro. Natuurlijk zijn er naar deze bestemmingen soms super-promo’s te verkrijgen dus hou dit even in het oog. Let wel op, want in veel gevallen kunnen de bagagekosten hoog oplopen. Binnenlandse vluchten in Amerika zijn meestal niet zo duur. Zo betaal je voor een vlucht van New York naar Miami maar 80 euro (zonder bagage). Ben je momenteel op zoek om een zo goedkoop mogelijk ticket scoren? Check dan zeker eens onze tips om een goedkoop vliegticket te vinden.

Accommodatie

In de USA heb je veel mogelijkheden om een verblijf te vinden. De goedkoopste manier lijkt ons een Airbnb huren. Via deze website kan je voor ongeveer 30 euro per nacht een goede kamer vinden op een uitstekende locatie. Als je net iets meer comfort wil dan kan je ook een hotelkamer boeken. De prijzen hiervan liggen meestal hoger. Zo betaal je in een stad als New York gemiddeld 150 euro per nacht voor een deftig hotel. Natuurlijk zijn er ook wel goedkopere hotels maar deze zijn dan vaak verder van alle bezienswaardigheden en dan betaal je weer meer vervoerskosten. Ook de hostels in grote steden zijn net iets duurder door hun populariteit. Natuurlijk heb je altijd nog de mogelijkheid om een camper te huren en een prachtige roadtrip te maken. Hier betaal je gemiddeld 100 euro per nacht voor.

National Parks in USA
Gratis Reisgids USA - New York
Gratis Reisgids USA Sport

Vervoer

In Amerika heb je voor eigenlijk bijna alle uitstappen een auto nodig. Want de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden en steden zijn vaak ver van elkaar verwijderd. Een auto huren is dan ook in de meeste gevallen de goedkoopste en gemakkelijkste oplossing. Voor een degelijke auto betaal je ongeveer 40 euro per dag. Voor jongeren onder de 25 jaar is dit helaas niet de goedkoopste oplossing omdat je dan 25 euro per dag extra moet betalen voor een jongerenverzekering. Dit maakt het kostenplaatje weer groter.

Een heel goedkope oplossing om je te vervoeren in Amerika is Uber en Lyft waar je met 10 euro toch al ver geraakt in een stad. En voor de langere afstanden kan je de Greyound-bussen gebruiken. Hier betaal je bijvoorbeeld voor een reis van San Diego naar Los Angeles 20 euro per ticket. Al is een auto in Amerika net iets gemakkelijker. Al is het maar om naar de winkel te gaan om inkopen te doen. Je hebt meer vrijheid met een huurauto.

Voeding USA

Voor gezonde voeding betaal je in Amerika helaas een hoog bedrag. Want Amerika is uiteraard ook het land van de fastfood. Ga je elke dag op restaurant? Dan zal dit een aanzienlijk bedrag van jouw budget zijn, maar dat hoort er bij een reis in Amerika misschien wel bij. Zo moet je naar onze mening zeker één keer de Dan’s Surf and Turf hebben geproefd bij BubbaGump. Dit is een combinatie van ribbetjes met gegrilde scampi’s. Heerlijk! Als er een gerecht is dat ze in Amerika beter dan waar ook ter wereld kunnen klaarmaken, is het wel barbecue.

Inkopen doen

Een goedkoper alternatief dan elke dag op restaurant gaan is ongetwijfeld zelf inkopen doen en zelf koken. Al gaat dit natuurlijk enkel als je in een huis verblijft met een keuken! Ook hier is gezond eten weer een pak duurder dan ongezonde dingen eten. Zo heb je grote ketens als Walmart en Target waar je de prijs mag vergelijken met onze supermarkten. Maar ben je echt op zoek naar lekker, vers en gezond eten? Dan moet je ongetwijfeld naar Whole Foods. Een winkel die een stuk duurder is maar wel volledig biologisch.

Gratis reisgids USA Las Vegas
Nationale parken in Amerika

Internet

Dat Amerika een goed ontwikkeld land is moeten we jou vast niet vertellen. Dat je hier op veel plekken gratis wifi kan vinden is dan ook niet vreemd. Alleen wanneer je echt overal internet wil hebben, om bijvoorbeeld een Uber te bestellen op straat, zal je een nieuwe simkaart moeten kopen. Koop deze niet op de luchthaven maar in één van de winkels die je vindt in de steden. Je betaalt in de luchthavens gemakkelijk het dubbele van de winkelprijzen. Neem bij voorkeur een prepaid-kaart waar je een maand gratis mee op het internet kan. Je kan deze kaarten ook opladen in tankstations. Als je goed zoekt zou je voor 40 euro al moeten geholpen zijn.

Papieren voor USA

Als je naar Amerika reist voor een periode die korter is dan 3 maanden moet je een Esta online aanvragen. Dit is een soort van visum waarmee je het land in mag als toerist. Ga je voor een langere periode naar Amerika? Dan zal je contact moeten opnemen met de Amerikaanse ambassade in België of Nederland. Hier kan je dan een visum aanvragen. Let op! Niet iedereen krijgt dit zomaar. Het hangt van verschillende factoren af of jij er al dan niet een krijgt. Verder heb je geen speciale papieren nodig want je rijbewijs van thuis is ook gewoon geldig in de USA. Een extra document voor het buitenland hoef je dus niet te kopen! Ook al durven sommige websites dit te beweren.

Inentingen USA

Geen enkele vaccinatie in de Verenigde Staten is verplicht. En alle inentingen die van pas zouden komen in Amerika krijg je thuis ook. Enkel Rabiës (hondsdolheid) wordt nog aanbevolen. Al kan je deze inenting ook nog krijgen nadat je gebeten bent door een dier. Je vindt dit vaccin in bijna elk ziekenhuis in Amerika. Wat je wel in orde moet maken voor Amerika is je reisverzekering. Want zonder deze verzekering kan een ziekenhuisbezoek zeer duur worden. Sommige ziekenhuizen helpen je zelfs niet vooraleer ze deze papieren hebben gezien. Voor informatie die up-to-date is kijk je best even hier.

Fooi in de USA

Een fooi in Amerika is zeer gebruikelijk tot zelfs verplicht in enkele staten. Dit komt omdat het loon van de werknemers in de horeca vaak alleen bestaat uit deze fooi. Hou hier dus rekening mee tijdens het bestellen van je eten. Er komt namelijk nog zo’n 10, 15 of 20 procent bij afhankelijk van hoe goed je alles vond. Je mag dus wel zelf beslissen wat je geeft. Let wel op! Als je met meer dan 6 personen aan een tafel zit wordt de service vaak al automatisch verrekend! Kijk dus goed je rekening na. Verder wordt er ook verwacht dat je een taxichauffeur, gids en het kamermeisje fooi geeft. Hoeveel mag je zelf bepalen.

Betalen

In de USA kan je bijna zo goed als overal met Mastercard of Visa betalen. Je moet in de winkels vaak zelfs geen code ingeven. Let hier wel mee op en zorg er voor dat je jouw kaart altijd ziet bij het afrekenen in bijvoorbeeld restaurants. Wij zijn namelijk ooit eens opgelicht door een ober die de kaart even meenam omdat het betaalapparaatje zogezegd stuk was. Daarnaast is het ook aangeraden om altijd wat cash geld op zak te hebben. Dit kan je gemakkelijk afhalen in één van de bankautomaten. Hier kan je ook met een gewone bankkaart geld afhalen mits je de buitenlandse optie van deze kaart hebt geactiveerd. Geld voor vertrek wisselen is dus niet nodig.

Veiligheid

Amerika is een zeer veilig land in vergelijking met sommige andere landen. Toch moet je er van bewust zijn dat ook hier criminaliteit aanwezig is. Vooral in grote steden als Los Angeles, Miami en New York kan je te maken krijgen met diefstallen. Daarom is het altijd goed om al je belangrijke documenten en spullen op verschillende plaatsen te bewaren. Daarnaast is het ook goed om te weten dat vuurwapens niet in elke staat verboden zijn. Je zal daar wellicht en hopelijk nooit mee te maken krijgen, maar je weet het best wel. Het is dus niet aangeraden om ‘s nachts in grote steden alleen te wandelen. Wat je thuis niet doet, doe je hier beter ook niet.