Vandaag geven we jou 4 tips om een land beter te leren kennen tijdens je reis. Wij hebben vaak de indruk dat mensen graag op vakantie gaan, maar niet echt iets weten van dit land, laat staan de cultuur leren kennen. Gewoon omdat de meeste toeristen niet buiten de hotelzone komen en enkel toeristische activiteiten doen. En dat is jammer, en al zeker als je bijvoorbeeld een duur vliegticket koopt naar een land als Mexico. Er valt zoveel meer te zien dan alleen de toeristische hotspot. Natuurlijk moet iedereen voor zichzelf beslissen wat hij of zij leuk vindt en hoe hij of zij zijn vakantie wil doorbrengen, maar we willen graag onze mening delen om jou te inspireren. Vandaar deze tips om reizen in de toekomst misschien toch eens anders te doen.

1 Boek eens niet bij een hotel

Toegegeven, een hotel is gemakkelijk en zeker als het all inclusive is. Ook wij genieten hier zeker van. Maar hier ga je helaas niet veel cultuur leren kennen. Al deze hotels lijken namelijk op elkaar. Of je nu een hotel in Frankrijk of in Mexico boekt, het eten en de cultuur zijn er vaak hetzelfde. Neem voor de verandering eens een airbnb. Je kan dan een kamer of studio huren bij de locals zelf. En geloof ons, hier leer je echt de gewoontes van een land kennen. En dat werkt verrijkend. Wijzelf doen dit vaak (ook in Mexico momenteel), en wij willen al bijna niet meer anders reizen. En vaak is het nog goedkoper ook! Laat dat een extra motivatie zijn om het ook eens te proberen.

2 Leer op voorhand de taal

Op voorhand enkele woordjes van de vreemde taal leren is niet alleen leuk, maar het geeft je ook de mogelijkheid om lokale mensen sneller te leren kennen. Wij doen dit zelf ook altijd en wij ervaren dat de mensen dan ook veel opener naar ons toe zijn wanneer wij hun taal proberen te spreken. Ook al lukt dit niet altijd even goed. Wij zeggen altijd dat elke taal die je bijleert er een heel nieuwe wereld voor jou open gaat. Geen tijd om op voorhand wat te leren? Dan kan je altijd een taalgids meenemen.

3 Ga buiten de toeristische zone

Veel mensen blijven binnen de toeristische zone en dat is zonde. Want daar leer je een land niet echt kennen. Vaak is het eten er niet traditioneel en ziet het er bijna hetzelfde uit als elke andere toeristische zone in de wereld. Er zijn te veel souvenirwinkels en verkopers die je de beste attractie voor de beste prijs willen verkopen. Dit kan leuk zijn voor een paar dagen, maar als je een land echt beter wil leren kennen dan kom je deze zone het best ook eens uit. Probeer eens gerechten dat je nog niet kent, ga eens winkelen in een lokale winkel, spreek vreemden aan op straat… Er zal een hele nieuwe wereld voor je open gaan. Dat kunnen wij jou beloven.

4 Doe zoals de locals

De laatste tip om een land beter te leren kennen is er eentje die wij misschien wel het leukste vinden. Doe zoals de locals. Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer zoals zij dat doen. Het bespaart je geld en je ziet dingen die je anders niet ziet. Of ga naar de winkels waar zij gaan. Vaak kom je zo dingen te weten die je nog niet wist. Of zie je dingen die je nooit eerder zag. Probeer deze dingen dan ook. In Mexico probeerden wij  al bijna alle vreemde gebakjes uit de bakkerij, en het staat nu al vast dat we die gaan missen bij thuiskomst. Tot slot kan je vragen aan de locals waar zij naar toe gaan op een dagje vrijaf. Vaak zijn dit nog de leukste plekjes die niemand anders kent en waar je meer tot rust kan komen.

Wat doe jij om een land beter te leren kennen?

Hopelijk heb je iets aan deze tips om een land beter te leren kennen. Of misschien heb jij nog andere tips die je zelf al toepast? Die horen we dan graag in de comments of op Facebook.

2 reacties

  1. Dag Cindy! Wat fijn om van jou te horen! Dankjewel voor de complimentjes! En kilootjes bijkomen gaat zeker het geval zijn… Mexicaans eten is super lekker maar helaas ook vaak vettig. Ach ja, we zijn hier wellicht maar รฉรฉn keer dus genieten moeten we doen ๐Ÿ™‚ Groetjes!

  2. Heel goede tips…. jullie gaan kilootjes bijkomen! ๐Ÿ˜„ Maar ik doe het ook altijd hoor, als ik lokale producten zie, wil ik ze allemaal proeven. Het eten zegt veel over een cultuur. En als je ook nog de taal probeert te spreken, gaat er soms een heel andere wereld open. Leuke post! ๐Ÿ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.