Wie droomt er met dit koude weer nu niet van een vakantie op een exotisch eiland? Maar het hoeft niet altijd Ibiza, Gran Canaria of de Dominicaanse Republiek te zijn. Wij geven je hier 18 onbekende exotische eilanden waar je nu naartoe wilt. Ontdek hier 18 unieke reisbestemmingen!

18 Onbekende exotische eilanden

Saint Lucia

Saint Lucia ligt in de Caraïben ten Zuiden van Martinique. De schoonheid van het land valt moeilijk te omschrijven. Niet alleen de stranden doen je wegdromen, maar ook de luxueuze resorts en de prachtige groene natuur. Voordeel: Hier spreken ze gewoon Engels. Lekker gemakkelijk! Andere eilanden in de buurt van Saint-Lucia zijn St-Vincent en The Grenadines, Antigua en Barbuda, Saint Kitts & Nevis en Barbados. Ook allen een bezoek waard!

Guadeloupe

Een ander eiland in de buurt van Saint-Lucia is Guadeloupe. Guadeloupe ligt in de Caraïbische Zee in de buurt van Dominica en Montserrat. Het wordt gezien als een deel van de Kleine Antillen en is een tropisch paradijs voor natuurliefhebbers.

Samoa eilanden

De Samoa eilanden liggen in Polynesië ten Oosten van Fiji. Het is er een waar paradijs voor strandliefhebbers. Je hebt er ook nog veel verlaten stranden en de mooiste uitzichten. Het nieuwe Bali is geboren!

São Tomé & Principé

Deze eilandengroep, waarvan São Tomé de grootste is, ligt in de Golf van Guinee in Afrika. Een bekende reisreporter heeft ons deze bestemming al aangeraden. Het was haar mooiste en beste reis tot nu toe, wetende dat ze al bijna de hele wereld heeft verkend. Hoog op onze bucketlist!

Turks- en Caicoseilanden

De Turks- en Caicoseilanden zijn een deel van de Antillen en liggen in de buurt van de Bahama’s. Het water is er kristalhelder en de stranden parelwit. Dat maakt het de ideale huwelijksreis-bestemming. Helaas kent dit gebied ook enorme stormen, zoals laatst op de Bahama’s.

Tuvalu

Een van de kleinste en laagste eilanden ter wereld. Helaas zal dit eiland ooit (wellicht snel door het veranderende klimaat) onder water staan dus als je nog wil gaan, is nu het moment.

Salomonseilanden

De Salomonseilanden zijn een eilandengroep in de Grote Oceaan. De eilanden zijn bekend voor zijn minerale bronnen waaronder goud. Helaas vinden er op de Salomonseilanden geregeld orkanen plaats.

Vanuatu

Vanuatu is sinds 1980 en onafhankelijk land en is gekend voor luxueuze vakanties. Je kan het een beetje met de Malediven vergelijken. Nog een voordeel van Vanuatu? Ze spreken hier, buiten hun eigen taal, ook nog Frans en Engels!

Maagdeneilanden

De Maagdeneilanden zijn een verzameling van Britse en Amerikaanse eilanden in de Caraïbische Zee. Sommige delen zijn erg toeristisch en anderen dan weer heel afgelegen. Een divers aanbod van toerisme dus! Deze is dan ook één van de bekendste eilanden in deze lijst met onbekende exotische eilanden.

Mayotte

Het eiland Mayotte ligt in de Indische Oceaan tussen Mozambique en Madagaskar en is Frans grondgebied. Dit is een parel van een bestemming met het helderblauwe water, groene rotsformaties en een krater middenin het eiland. Google het eiland maar eens!

Kersteiland

Als je ergens een onvergetelijke Kerst wil vieren, kan het nergens beter dan hier! Christmas Island of Kersteiland ligt in de Indische Oceaan dichtbij Java en is Australisch grondgebied. Geen sneeuw hier maar helderblauwe zee waar je heerlijk kan duiken en snorkelen tussen koraalriffen.

Niue

Niue ligt in de Grote Oceaan en is deel van Polynesië. Het eiland hangt af van Nieuw-Zeeland en het is er heerlijk rustig vertoeven. Het is vooral geliefd bij duikers.

Réunion

Een van de mooiste eilanden in deze lijst, is volgens ons La Réunion. Dit eiland tussen Madagaskar en Mauritius is adembenemend mooi. Hoge groene bergtoppen en watervallen temidden de wildernis kenmerken het landschap. Wij willen er nu heen! Want dit is zeker één van de mooiste van deze lijst met onbekende exotische eilanden.

Palau

Dit eiland ligt in de regio Micronesië in Oceanië. Het is een verzameling van vele eilanden die een prachtig beeld (vanuit de lucht) vormen. Voor meer info over wat er te doen is, kan je hun website best bezoeken.

Kiribati

De Republiek van Kiribati ligt in de Grote Oceaan en is deel van Micronesië en Polynesië. Ook hier heb je parelwitte stranden en een felblauwe zee. Een bijzondere vakantiebestemming gegarandeerd!

Pitcairn Islands

De vijf eilanden die de Pitcairn eilandengroep vormen zijn Brits grondgebied en liggen tussen Paaseiland en Tahiti. Er wonen op het eiland maar een goede 50 inwoners wat dit land het land met de minste inwoners ter wereld maakt (onbewoonde eilanden niet meegerekend). En het lijkt er niet op dat dit snel zal veranderen want je moet zelfvoorzienend zijn om er te kunnen overleven.

Tonga

De eilandengroep Tonga dat deel uit maakt van Polynesië, telt 177 piepkleine eilanden en ligt in de buurt van Fiji. Buiten een aantal resorts kan je er vrij afgezonderd leven. Een unieke bestemming!

Anguilla

Dit eiland in de Caraïbische Zee maakt deel uit van de Kleine Antillen en is een waar paradijs. Het is wellicht al sinds 1300 voor Christus bewoond. Het water is er hemelsblauw en de stranden zijn vaak in de vorm van baaien en daardoor ook vaak verlaten. Een prachtig eiland!

18 Onbekende exotische eilanden

Kende jij al één of meerdere van deze exotische eilanden? Of heb je inspiratie opgedaan voor je volgende vakantie? Laat het ons vooral weten via de comments hier of op onze Facebookpagina. Voor de mooiste foto’s van onze bestemmingen, kan je ons ook altijd volgen op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.