Niets exclusiever en unieker dan een vakantie op een onbewoond eiland. Of je kan ook als uitstap vanuit een (ei)land naar een onbewoond eiland gaan. Misschien is dat zelfs beter aangezien er op een onbewoond eiland (vaak) geen hotels te vinden zijn. Wij geven hier voor jou de 11 mooiste onbewoonde eilanden en ook meteen hoe je er geraakt. Want dat is niet altijd even eenvoudig.

11 Onbewoonde eilanden

Navassa

Navassa is een piepklein eiland in de Caraïbische Zee tussen Cuba, Jamaica en Haïti. Je geraakt er dan ook best met de boot vanuit een van deze landen, maar het gemakkelijkste vanuit Haïti aangezien dit het dichtste land nabij Navassa is. Buiten een uitkijktoren is er op het eiland niets gebouwd wat het niet echt ideaal maakt om je vakantie op door te brengen. Als uitstap is het misschien wel een bijzondere plek. Je kan er wandelen tussen het groen of naar de wilde zee kijken.

Cubaanse strandvibes

Mamanuca eilanden

Een van de mooiste onbewoonde eilanden in deze lijst zijn de Mamanuca eilanden. Deze eilanden liggen in de Stille Zuidzee en zijn deel van Fiji. Ondanks dat het een (vrij) onbewoond eiland is, is het toch een toeristische trekpleister. Er zijn verschillende logeermogelijkheden. Je geraakt er door eerst naar het Nadi International Aiport te vliegen en van daaruit een boot te nemen. Wij willen er nu naartoe!

Europa Eiland

Europa Eiland ligt tussen Mozambique en Madagaskar. Het eiland is eigenlijk een groot natuurreservaat en je kan er verschillende planten en vogels spotten. Je geraakt er ook het gemakkelijkste met de boot vanuit Madagaskar of Mozambique natuurlijk.

Koraalzee eilanden

De Koraalzee is afkomstig van het Groot Barrièrerif in Australië en de Koraalzee eilanden zijn daar deel van. De grootste troef hier is dan ook het onderwaterleven dus duiken en snorkelen is het leukste wat je hier kan doen. Aangezien het Groot Barrièrerif de grootste toeristische attractie van Australië is, kan je verschillende tours boeken om naar de Koraalzee eilanden te gaan.

Devoneiland

Het Canadese Devoneiland is het grootste onbewoonde eiland ter wereld. Het eiland wordt vooral gekenmerkt door een enorme krater die miljoenen jaren geleden is ontstaan en dat maakt dat het eiland iets weg heeft van Mars. Als een ticketje naar Mars te duur is, kan je dus beter naar Devoneiland. Het is niet meteen het meest exotische eiland maar dus wel een onbewoond eiland dat je kan bezoeken. Je zal eerst in Canada moeten geraken, meer bepaald in Nunavut. En dan via de Dundas Harbour, mits je beschikt over een boot, kom je Devoneiland binnen.

Aucklandeilanden

De Aucklandeilanden zijn onderdeel van Nieuw-Zeeland en kennen een zeer indrukwekkende natuur met reusachtige kliffen en prachtige uitzichten. Je geraakt er enkel vanuit Nieuw-Zeeland met de boot. Australië en Nieuw-Zeeland zijn zonder twijfel de moeite om te bezoeken, maar een extra mooi uitdaging is om ook een onbewoond eiland te bezoeken.

Mu Ko Ang Thong

Mu Ko Ang Thong is zowel een onbewoond eiland als een Nationaal Park in Thailand. Het ligt in de buurt van het mooie Koh Samui, van waaruit je de speedboot kan nemen, en is een waar paradijs voor al wie van tropische uitzichten houdt. Denk aan wuivende palmbomen op parelwitte stranden en groene bergen die uitkijken over de blauwe zee. Het mooiste dat Thailand te bieden heeft.

Malediven

De Malediven is een droombestemming bij uitstek. Hoewel er veel eilanden zijn met luxe resorts, zijn er natuurlijk ook honderden onbewoonde eilanden te vinden. Met een tour of eigen (speed)boot geraak je er gemakkelijk en kan je er een aantal bezoeken. Dat is ongeveer hetzelfde als wat wij deden in de Bahamas eerder dit jaar. Eilandhoppen van het ene exotische eiland naar het andere. Genieten!

Genieten in de Bahamas op het strand

Cocoseilanden

De Cocoseilanden liggen in de Indische Oceaan niet zo heel ver van Indonesië. Je geraakt er dan ook het beste vanuit bijvoorbeeld Jakarta. Onderweg zul je wellicht ook de Christmaseilanden tegenkomen die eveneens de moeite waard zijn om te stoppen. Denk hierbij aan exotische stranden en een heldere zee.

Tetepare eiland

Tetepara eiland is het grootste eiland in de Stille Zuidzee dat deel uit maakt van de Solomoneilanden. Het is dus zeker een van highlights om te bezoeken uit deze eilandengroep. Het eiland kenmerkt zich door rijke fauna en flora met als mooiste troef de heldere zee. Hier kan je nog echte wilde natuur vinden.

Mamanuca eilanden

Een van de mooiste onbewoonde eilanden in deze lijst zijn de Mamanuca eilanden. Deze eilanden liggen in de Stille Zuidzee en zijn deel van Fiji. Ondanks dat het een (vrij) onbewoond eiland is, is het toch een toeristische trekpleister. Er zijn verschillende logeermogelijkheden. Je geraakt er door eerst naar het Nadi International Airport te vliegen en van daaruit een boot te nemen. Wij willen er nu naartoe!

Deze eilanden iets voor jou?

Heb jij inspiratie opgedaan voor je volgende vakantie? Wil jij graag eens naar een onbewoond eiland? Wij vonden het alvast een bijzondere ervaring toen we in de Bahamas een aantal onbewoonde eilanden bezochten. Laat ons vooral weten hoe jij erover denkt in de comments of op onze Facebookpagina. Tot dan!

11 onbewoonde eilanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.