Als wij op reis gaan, nemen wij buiten onze gewone bagage natuurlijk heel wat professioneel materiaal mee. Want een blog en een Instagram-account onderhouden zorgt er voor dat wij heel wat benodigdheden mee moeten nemen. Want een “goede blog” komt enkel tot stand met goed materiaal. Hieronder bespreken we al ons materiaal dat wij gebruiken voor onze blog.

Ons materiaal : Camera’s

Nikon D850

Onze laatste aankoop en momenteel ook beste aankoop is deze D850 body van Nikon. Deze camera is sinds kort dus ook onze favoriete en meest gebruikte camera. En dat mag ook wel, want deze professionele camera was een serieuze investering voor ons. Deze camera vereist wel enkele kennis. Dus zonder voorkennis zouden wij aanraden om eerst een goedkoper instapmodel te kopen. Meer informatie over deze body kan je hier vinden.

Nikon D850 ons materiaal

Nikon D3200

Met dit instapmodel van Nikon hebben wij jaren met plezier gewerkt totdat wij het gevoel hadden dat we een beetje beperkt werden in onze mogelijkheden met deze camera. En dat komt vooral omdat je weinig aan de instellingen kan veranderen. Deze camera is wel perfect om vertrouwd te geraken met Nikon. Wijzelf gebruiken deze camera nu enkel nog op momenten wanneer het niet veilig genoeg is om zijn dure opvolger boven te halen. Meer over deze body kan je hier vinden.

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

De laatste aanvulling aan ons materiaal is deze lens van Nikon met een vast brandpunt 24mm. Wat zorgt voor scherpere foto’s. En door zijn snel diafragma van f1.4 vangt hij zoveel licht op dat je deze ook perfect kan gebruiken bij donkere omstandigheden. Zonder dat je hier scherpte verlies hebt. Deze lens is ideaal geschikt om je onderwerp scherp te maken en de rest van de foto wazig. Deze lens is helaas wel niet goedkoop. Meer over deze lens kan je hier terugvinden.

Ons Mantriaal de 24 mm lens

AF-S NIKKOR 24-120mm 1:4 G ED VR

Deze lens van Nikon is eigenlijk onze allround lens die standaard op onze body staat. Gewoonweg omdat deze in de meeste gevallen goed bruikbaar is door zijn 24-120mm lens. dit zorgt er voor dat je niet constant moet liggen prutsen met verschillende lenzen wanneer je iets leuk ziet dat je snel moet fotograferen. Meer over deze lens kan je hier terugvinden.

AF-S NIKKOR 24-120mm 1:4 G ED VR

AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 GII

Deze lens was lang onze enige lens omdat deze precies deed waarvoor wij hem nodig hadden. Deze lens verricht geen wonderen en in echt donkere omstandigheden kent hij wel wat problemen, maar dat was voor ons vroeger ook niet echt belangrijk, terwijl dit nu wel zo is. Toch gebruiken wij deze lens nu alleen nog om sommige landschappen te fotograferen omdat hij met zijn 18 mm iets wijder kan gaan dan al onze andere lenzen. Meer weten over deze lens? Lees het hier.

AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 GII
ons materiaal

TAMRON AF 70-300mm 1:4-5.6 Tele-Macro (1:2)

Als we over ons materiaal praten, mag deze zoomlens van Tamron zeker niet ontbreken. Want hoewel dat ook deze lens niet super presteert in het donker is deze voor ons bijna noodzakelijk. En dat komt door zijn zoom-kwaliteiten tot 300mm die wij vooral gebruiken in de natuur. Deze lens was wel de goedkope versie en we zijn momenteel aan het kijken naar een upgrade van deze lens omdat wij vrezen dat deze lens voor bijvoorbeeld een safari in Zuid-Afrika wat tekort komt. Meer over deze lens kan je hier terugvinden.

Tamron lens die standaard mee op reis gaat met onze blog.

GoPro Hero Session

Hoewel je met een GoPro normaal filmpjes opneemt, gebruiken wij deze vooral voor onderwaterfotografie. Gewoonweg omdat onze focus net iets meer op fotografie ligt. Daarom dat wij ook deze goedkope versie van GoPro hebben gekozen. Want voor het filmen mist deze GoPro toch een goed ingebouwde stabilisator voor het beeld. Meer over de GoPro Hero session lees je hier. Een goed alternatief om onder water te filmen is met je smartphone en een waterproof tasje.

Ons materiaal: Extra’s

Drone Breeze 4K

Omdat wij voor deze drone nog geen enkele ervaring hadden met een drone, is dit instapmodel voor ons perfect om alles te leren. Wij waren dan ook heel blij dat we deze aan ons materiaal mochten toevoegen. Maar helaas hebben wij er nog geen reis mee kunnen maken omdat we om te beginnen eerst wat hebben moeten oefenen en omdat een drone niet in elk land toegelaten is. Op onze volgende reis gaat hij dus wel mee voor ongetwijfeld mooie beelden. Meer over deze drone kan je hier vinden.

DJI Mavic Air

Door de beperkingen van de Drone breeze besloten wij na veel oefenen een nieuwe investering te doen door een DJI mcvic air te kopen. Deze drone heeft naast een uitstekende kwaliteit van camera ook nog eens een bereik van meer dan 2 km. Dat je deze drone dan ook nog eens kan opklappen en gemakkelijk kan meenemen op reis is alleen maar een extra voordeel. Deze drone is wel een pak duurder als het instapmodel dat wij eerder kochten.

Ons materiaal de mavic air

DJI Osmo Mobile 2 – Stabilisator

Sinds dat we plannen hebben om onze blog te verrijken met enkele kleine filmpjes, hadden wij natuurlijk een stabilisator nodig om filmpjes op te nemen. En met deze DJI Osmo hebben we ook de juiste stabilisator gevonden. Bewijs hiervan zie je in ons filmpje over onze trip naar Marrakech. Deze DJi Osmo kost je ook niet heel veel en verandert je filmpjes toch aanzienlijk.

Ons materiaal zoals deze stabilisator

2 x Macbook Pro

Wat er ook niet mag ontbreken bij ons materiaal is natuurlijk een goede laptop. Want zonder laptop, geen blog of fotoverwerkingen. En omdat wij fan van Apple zijn hebben wij gekozen voor de Macbook Pro van Apple. Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze want je moet de werking van Apple wel gewend zijn. Wij hebben ook gekozen voor het 13-inch model in plaats van het 15-inch model gewoon omdat deze kleiner is en gemakkelijker mee te nemen. Meer over de Macbook Pro lees je hier.

Ons materiaal de Macbook Pro