Wij gingen op het eerste zonnige weekend van het jaar naar de Westhoek in West-Vlaanderen voor een gezellig weekendje weg. We ontdekten verborgen parels van ons eigen kleine landje en we laten ook jou graag zien hoe bijzonder mooi deze streek in België is.

Alveringem

We starten ons weekendje weg in het landelijke Alveringem, vlakbij Veurne. Deze kleine gemeente heeft alles in huis om je helemaal tot rust te brengen. Het is er op sommige plekken nog echt stil en afgelegen en overal kijk je uit op eindeloze weilanden. Wij verbleven er in een prachtige Bed & Breakfast, Oud Moeshof genaamd, die we iedereen kunnen aanraden. Het zijn ontzettend lieve uitbaters en de kamers zijn ruim en van alles voorzien. Het ontbijt is fenomenaal met verschillende streekproducten en de ligging is ideaal. De hele B&B is stijlvol ingericht en brengt je in een ontspannen sfeer. Van hieruit ontdekten we nog meer fijne plaatsen van de Westhoek.

Veurne

Zoals eerder gezegd lag onze B&B vlakbij Veurne. Deze stad ligt in het centrum van de Westhoek en kenmerkt zich door gezelligheid en sfeer. Veurne is ontstaan door een ronde burcht om invallen te voorkomen. Deze burcht is deels gebleven en dat is ook meteen de reden waarom de straten cirkelvormig lopen. Nu vind je hier enorm mooie architectuur, bijvoorbeeld hun bijzondere kerken en het Belfort, en enkele uitstekende restaurants.

Westkust in de Westhoek

De Westhoek ligt vlakbij de kust, meer bepaald de Westkust van België. Badsteden als De Panne, Nieuwpoort, Westende en Koksijde zijn binnen handbereik. Wij gingen voor een dagje naar Nieuwpoort, op zo’n kwartiertje rijden van onze B&B. Het was een ideale dag met de eerste deugddoende zonnestralen op ons gezicht! Genieten maar!

De westhoek
De westkust van Belgie

Ieper

Een weekendje weg naar de Westhoek is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Ieper. Deze historisch belangrijke stad is dé trekpleister van de Westhoek. Veel buitenlandse toeristen zakken dan ook af naar deze stad. Ieper is een mooie stad met een rijke geschiedenis en daar kan je dan ook niet omheen als je er bent. Wij bezochten het In Flanders Fields Museum en waren hier zeker van onder de indruk. Het katapulteert je terug in de tijd van de oorlog en vertelt ook heel persoonlijke verhalen. Dit maakt dat ook echte kenners nog wat kunnen opsteken van dit museum. Het laat zeker een indruk na.

Weekendje weg in de Westhoek

Kortom, de Westhoek heeft alles in huis om je een weekend in alle rust en stilte te gunnen. Een weekend waar je op en top van kan genieten. Niets moet, alles mag. Ben jij benieuwd geworden naar de Westhoek van België? Of hou je meer van actieve stedentrips? Laat het ons weten via de comments!

de Westhoek
Een mooi weekendje weg in eigen land
Oud Moeshof b&b
de mooie hoeve van Oud Moeshof
Mooie vogel in de zon in Nieuwpoort
De pier van Nieuwpoort

12 reacties

  1. Ik ben er van overtuigd dat vakanties in eigen land echt voldoening geven en er nood aan is daarom dat ik ook die kaart maandelijks trek op mijn blog!

    Met veel plezier dit blogbericht gelezen;

  2. Ja het is echt een mooie streek! Als je van natuur houdt en van rust, zeker een plekje om te onthouden! En vlakbij de zee, dus dat is ook mooi meegenomen!

  3. Bedankt voor het mooie compliment! Wij verkiezen ook beiden, al kunnen we pas echt tot rust komen en genieten in de natuur. Daar is deze plek ideaal voor!

  4. Mooi! Hele mooie foto’s van de natuur. Toevallig waren wij afgelopen weekend in Den Burg, Texel. We hebben genoten van zowel de prachtige natuur (lammetjes, schepenboerderij, kaasboerderij) maar ook al het andere (uit eten gaan, de bierbrouwerij Texels bier). Een mix van dat alles is ideaal. Maar ook een scheiding daarin is fijn (de ene keer een weekendje genieten van de natuur en een andere keer een citytrip naar bijvoorbeeld New York). Heerlijk!

  5. Wat een prachtige foto’s joh! Deze streek ken ik nog niet, maar het ziet er prachtig uit dus ik zet hem op mijn lijstje. Wij gaan meestal naar de Ardennen, maar dit is ook echt een streek voor ons, zo te zien.

  6. Oh is allemaal zo heerlijk. ik ga over twee weken op vakantie in eigen land, dus ik sla je tips op!

  7. wauw wat een prachtige foto’s en zo zie je toch, je kan ook prima weg in eigen land, het hoeft allemaal niet zo ver. Ik ben dol op de natuur maar af en toe een steden trip vind ik ook hee; leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.