Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  magische Marrakech met onze reisblog

  Waarom jij het magische Marrakech als volgende citytrip moet doen

  Waarom jij het magische Marrakech als volgende citytrip moet doen

  Wij gingen afgelopen maand een week naar het magische Marrakech in Marokko. Het is de ideale plek voor een zonnige citytrip in het najaar. Zonneschijn, veel cultuur en ontelbare leuke plekjes vormen het ideale decor voor een magische citytrip naar het Noorden van Afrika. Ontdek hier waarom je Marrakech als volgende citytrip moet doen!

  Andere wereld

  Marrakech, en eigenlijk heel Marokko, is een totaal andere wereld dan de onze. Van het verkeer tot hun eetgewoontes tot de taal die ze spreken. Wij merkten ontelbaar veel verschillen op met ons land. Het was dan ook de eerste dagen een beetje aanpassen en wennen voor ons, zelfs al zijn we wat gewoon op vlak van andere culturen. We bedoelen dit absoluut niet in de negatieve zin, want Marrakech is prachtig en een fantastische beleving op alle vlakken. Als je eens iets helemaal anders wil, dan is dit een fijne bestemming om te ontdekken!

  Magische stad

  Met plekken zoals de souks en het bekende Djemaa el Fna-plein, spreekt Marrakech tot de verbeelding. In de souks kan je de mooiste lampionnen of ‘vliegende’ tapijten kopen en op het El Fna-plein kan je slangenbezweerders aan het werk zien. Het is niet moeilijk dat hier precies magie in de lucht hangt. Verder vinden we Marrakech ook magisch omwille van zijn imposante gebouwen die je alleen nog maar in films lijkt gezien te hebben. Alles hier straalt magie uit.

  Ontspannende stad

  Hoewel Marrakech een enorm drukke stad is waar je soms overrompeld wordt door geuren, kleuren en geluiden, kan je ook veel plekken vinden waar je tot rust kan komen. Ver weg van al deze drukte. Zo kan je relaxen in een hammam waar ze je masseren met  olie, scrub of klei. Je kan ook ontsnappen aan de drukte door op het balkonterras van een café of restaurant een lekkere muntthee te gaan drinken en zo de drukte van op een afstand te bekijken. Of je kan een riad bezoeken waar je lekker kan ontspannen bij het zwembad. Keuze genoeg dus om ook tot rust te komen in het magische Marrakech wanneer je daar naar op zoek bent.

  Gastvrije stad

  Als er één ding is dat je van Marokko en hun inwoners kan zeggen, is dat het een erg gastvrij land is. Nergens ter wereld zijn we zo vaak uitgenodigd geweest om te gaan eten, thee te drinken of gewoon ergens eens een kijkje te nemen. Hoewel de meeste inwoners heel strikt zijn in het volgen van regels, zijn ze hier enorm vriendelijk voor toeristen.

  Hat gastvrije Marrakech
  magische Marrakech met onze reisblog

  Fotogenieke stad

  De laatste reden dat je misschien kan overhalen om naar Marrakech te gaan is dat het een fantastische plek is om foto’s te maken. Deze stad is zelfs zo fotogeniek dat je hier gewoon geen slechte foto’s kan maken. De gebouwen springen, door hun lichte kleur, mooi uit tegen de helderblauwe lucht. En de meeste gebouwen zijn ook rijkelijk versierd met mozaïek of andere mooie details. Verder schijnt de zon op golden hour zo onwerkelijk mooi over het stadscentrum en kan je de mooiste Instagram-plekjes in Marrakech vinden. Hier kan je echt de perfecte foto’s maken. En dat vinden wij ook een heel leuk voordeel aan deze stad!

  Wil jij naar het magische Marrakech?

  Hebben we je weten te overtuigen om ook naar het magische Marrakech te gaan? Goed! Want deze stad zal je verwachtingen overstijgen! Niet twijfelen dus en gewoon gaan ontdekken. Een leuk hotel om deze stad te bezoeken is ongetwijfeld het Kenzi Menara Palace.

  Wil jij ook graag naar het magische Marrakech? Lees dan eerst onze 6 reistips om je beter voor te kunnen bereiden op deze indrukwekkende stad. Of wil je weten welke vaccinatie’s en papieren je nodig hebt? Kijk dan even hier.

  magische Marrakech het plein
  magische Marrakech in Afrika
  Prachtige verlichting in de souks
  Winkelen in Marokko
  Straatbeeld van het magische Marrakech

  Comments

  • 9 april 2019

   Vooral dat gastvrije spreekt me aan. Ik houd ervan als mensen vriendelijk zijn!

   reply
  • 9 april 2019

   Wauw wat een prachtige foto’s allemaal! Ik ben er nog nooit geweest, maar ziet er wel aantrekkelijk uit.

   reply
  • 9 april 2019

   Ik hou absoluut van fotogenieke steden dus wat dat betreft past Marrakech helemaal bij mij! Vooral die markten zien er prachtig uit, datzelfde geldt inderdaad voor die mooie gebouwen.

   reply
  • Anoniem
   10 april 2019

   Heel mooi! Dit gaat zeker op mijn travelbucket list. Bedankt voor de tip 🙂

   reply
  • 10 april 2019

   Heel mooi! Dit gaat zeker op mijn travelbucket list. Bedankt voor de tip 🙂

   reply
  • 10 april 2019

   Je hebt hele mooie foto’s gemaakt, ik snap wat je bedoelt met magisch.

   reply
  • 11 april 2019

   Nooit geweten daat er zoveel verschil was. Lijkt me een erg mooie stad. Wel wennen denk ik als zoveel anders is

   reply
  • 14 april 2019

   Prachtige foto’s! Ik wil hier ook graag nog heen, ik hoor zoveel mensen over hoe prachtig het hier is, wil ik ook zien!! Haha

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.