Eerst en vooral willen we jullie, onze trouwe lezers, een fijn, gezond en gelukkig nieuwjaar toewensen. We hopen dat het nieuwe jaar veel liefde en vreugde mag geven. Nu het nieuwe jaar aangebroken is, laten we 2018 achter ons en kijken vol vertrouwen naar 2019. Dit wordt hopelijk alweer een jaar boordevol mooie reizen en nog mooiere herinneringen. Kijk jij uit naar wat het nieuwe jaar zal brengen? Dit zijn alvast onze wensen en goede voornemens voor 2019. We hopen er een prachtig en reislustig jaar van te maken!

Goede Voornemens 2019

1 Spontane reizen maken

We hopen dat we in 2019 (nog) veel meer spontane reizen kunnen maken dan het jaar voordien. Niet te veel vooraf plannen, maar meer impulsief en avontuurlijker op reis vertrekken. Niet nadenken, gewoon doen! We hebben immers gemerkt dat de mooiste momenten uit ons leven, spontane beslissingen waren. Te veel plannen, brengt te veel gepieker met zich mee. Iets waar we dringend van af willen in 2019. Hier kan je trouwens enkele leuke bestemmingen voor 2019 leren kennen.

2 Een thuis creëren

Recent zijn wij verhuisd naar een eigen appartement. Een nieuwe plek die nu als thuis moet aanvoelen. Het moet de plek worden waar we graag terug naartoe keren na (lange) reizen. Op heden is het nog een rommelige wirwar van verhuisdozen, maar stilaan begint alles wat vorm te krijgen. We voelen ons hier al een beetje thuis en kijken uit naar wanneer ons appartement volledig in orde gaat zijn. Van dit appartement een ‘thuis’ maken, is ons doel in 2019.

3 Azië of Afrika

In 2019 hebben wij als wens om naar Azië en Afrika te reizen. Twee continenten waar wij op heden spijtig genoeg nog niet geweest zijn, met uitzondering van Marokko. Beide continenten lijken ons fantastisch, maar om beiden op één jaar gezien te hebben, zullen we veel moeite moeten doen. Het zal wellicht kiezen worden. Ben jij al naar één van deze twee continenten geweest? Welke heeft jouw voorkeur? Geef ons gerust wat tips en inspiratie!

4 Groener reizen

Ons laatste goede voornemen voor 2019, is om duurzamer en dus ‘groener’ te reizen. We beseffen dat vaak op reis gaan (met het vliegtuig) desastreuze gevolgen heeft voor het milieu. Hier willen we wat aan doen. Kleinere reizen of kortere afstanden kunnen we gerust met de auto of trein doen. Voor lange afstanden hebben we (helaas) geen andere keuze dan het vliegtuig nemen. Maar we kunnen wel iets terug doen voor onze planeet. Zo kan je bijvoorbeeld op de website van Flygreen je CO2-uitstoot per reis berekenen en compenseren door geld te storten voor zonnepanelen in India. Maar er zijn nog tal van andere initiatieven waar je voor kan kiezen. Enkele voorbeelden hiervan zijn My Climate en Fair Climate Fund. De moeite om eens te bekijken en te gebruiken!

Jouw voornemens?

Wat zijn jouw wensen of goede voornemens voor 2019? Wat wil je graag anders zien of wat wil je graag bereiken? Laat het ons weten in de comments.

Binnenkort staan er weer heel wat mooie reizen op de planning. Hou dus zeker onze Facebookpagina en Instagrampagina in het oog voor recente updates. Tot dan!

2 reacties

  1. Mijn voornemens voor 2019. Lid worden sportschool en naast het rennen ook een uurtje naar de sportschool, wat meer van me dierbaren genieten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.