Doe jij op vakantie ook meestal de toeristische tours maar wil je graag eens iets anders? Dan geven wij graag 3 originele activiteiten voor op vakantie die je nog heel lang zullen bijblijven. Mooie levenslange herinneringen zijn hier zonder twijfel het gevolg van. En het beste? Je leert er soms nog iets van bij!

Originele activiteiten

Lokaal leren koken

Voor de foodies onder ons: wij hebben een leuke nieuwe website voor jullie ontdekt! Eigenlijk is het een website die voor iedereen geschikt is. Of je nu van koken houdt of gewoon graag lekker eet. Of je wil nieuwe mensen leren kennen of een nieuwe vaardigheid aanleren. Voor al deze mensen introduceren wij graag Cookly.

Onlangs leerden wij Cookly kennen en we vinden dat jij deze website ook echt moet leren kennen. Cookly maakt het gemakkelijk om op vakantie kookworkshops te boeken bij de lokale bevolking. Zo leer je op een interactieve manier een lokaal gerecht maken. Je leert er nieuwe mensen kennen, nieuwe gerechten maken en je steunt zo de lokale bevolking. Een activiteit die wij op elke reis zouden willen doen! Wil jij ook graag lokaal leren koken? Ga dan snel naar hun website en boek vandaag nog een van hun unieke kooklessen of food experiences.

Wil je een echte tajine leren maken in Marrakech? Of sushi in Japan? Of wat dacht je van guacamole in Mexico? Je leert het van de beste lokale koks die de echte wereldkeuken kennen. Als zelfs Lonely Planet, ‘s werelds bekendste reismagazine, er enthousiast over is, dan moet het wel interessant zijn. Wij testen het graag uit op onze volgende reis.

Ontspannen buiten het hotel

De meeste mensen gaan op vakantie om te ontspannen. Ook wij kiezen graag voor bestemmingen waar we zowel cultuur, adrenaline en plezier af kunnen wisselen met rust, relaxen en pure ontspanning. Een verwen-momentje inlassen tijdens je reis is dan ook geen slecht idee. Iedereen heeft daar nood aan. De ene al wat vaker dan de andere, maar iedereen heeft ontspanning nodig.

Ontspanning is natuurlijk iets heel persoonlijk. Wij kunnen alleen maar vertellen waar wij van tot rust komen. Wat ons op (een lange) reis helemaal terug kan opladen (ja, reizen is soms ook vermoeiend!) is een massage of bezoek aan de wellness. Voor ons hoeft dat niet in de gedaante van een echte wellness met honderd verschillende sauna’s te zijn. Het kan evengoed buiten het hotel zijn door bijvoorbeeld te opteren voor een natural pool of een modderbad. Waarom ook niet? Het is vaak gratis en het zal in ieder geval een activiteit zijn die je langer bij blijft dan een dagje dobberen in de spa van je all-inclusive hotel. Ga uit je comfortzone en kies voor originele, leuke en soms uitdagende activiteiten die je op het eerste zicht niet meteen zou doen.

Een nieuwe uitdaging

Het is altijd fijn om nieuwe vaardigheden te leren, maar waarom doe je dit niet vaker wanneer je op vakantie bent? Je bent in een totaal ontspannen sfeer, hebt tijd in overvloed en vaak ook zin om iets actief te doen. Je kan die tijd dan evengoed spenderen aan het leren van een nieuwe vaardigheid.

Tegenwoordig kan je op vakantie leren duiken, snorkelen of zeilen en hier zelfs een diploma van behalen. Of je kan met een quad leren rijden in de woestijn of de jungle. Of wat dacht je van een vakantie waarbij je (gedeeltelijk) aan vrijwilligerswerk doet? Stuk voor stuk activiteiten die je voor een leven lang zullen bijblijven. En het is niet alleen leuk om iets nieuws te leren, maar het wordt ook nog eens uniek omdat je dat bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld hebt gedaan. Zo hebben wij al Mexicaans leren koken in Mexico, met een soort quad leren rijden in Amerika en mee op een zeilboot geweest in Zuid-Afrika. Stuk voor stuk uitdagende en boeiende activiteiten die ons mooie herinneringen hebben gegeven.

Originele activiteiten

Welke originele activiteit wil jij eens uitproberen? Laat het ons even weten in de comments. We wensen je alvast veel plezier op je volgende vakantie!

Wil je graag nog meer reistips voor je volgende vakantie? Wij geven je graag de beste budgettips maar ook praktische tips die reizen en alles wat erbij komt kijken veel gemakkelijker voor je maakt.

16 reacties

  1. Je bent zeer welkom! Indien je zou boeken via Cookly, de beste website om te leren koken bij locals, kom je best eerst even via dit artikel naar hun website. Veel kookplezier!

  2. Mijn ideale vakantie is rondreizen, het liefst aan de andere kant van de wereld. Maar ook de verborgen plekjes binnen Europa ontdekken is favoriet. Op 1 plek verblijven in bijvoorbeeld een resort is niets voor mij. Saaaiiiiiiiiiiii!

  3. Leuke blog. Je gaat me gek vinden denk ik maar welness heb ik nog nooit gedaan. Ook spa niet. Ik bezoek ook vaak musea als ik op vakantie ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.