Welke papieren voor Amerika heb je nu eigenlijk nodig? Dat is een vraag die wijzelf ook hadden voor onze reis naar de USA. En ook een vraag die regelmatig aan ons gesteld wordt. Maar het antwoord is heel simpel en eenvoudig. Je hebt maar een aantal zaken in orde te brengen wanneer je vanuit Europa naar de USA reist. We leggen het hieronder even uit.

Internationaal paspoort

Een internationaal paspoort kent iedereen. Dit is het bordeaux-kleurige boekje (in Belgiรซ! Andere landen hebben een andere kleurtint) dat je nodig hebt om buiten Europa te reizen. Dit paspoort vraag je gewoon aan bij jouw gemeentehuis en enkele weken later, of soms na enkele dagen, heb je dit al. Heel gemakkelijk te krijgen maar wel duur in aankoop. Een internationaal paspoort kost zo’n 70 euro. Er bestaat ook een spoedprocedure voor mensen die snel een paspoort nodig hebben. Deze kost dan 200 euro. Op deze kosten kan je niet besparen! Want zonder internationaal paspoort mag je Amerika gewoon niet binnen.

ESTA

ESTA is een elektronisch systeem dat jou registreert en jou de toestemming geeft om naar Amerika te reizen voor maximum 90 dagen. Dit is een vervanging van de papieren die je normaal in het vliegtuig moet invullen als je naar een ander land reist. Niks om je zorgen over te maken dus. Een ESTA aanvragen is niet moeilijk maar wel noodzakelijk! Je kan het zelf in orde brengen vanachter jouw computer op de site die hiervoor gemaakt is. Hier moet je ‘een nieuwe aanvraag indienen‘ aanklikken en de vragen eerlijk beantwoorden. Hierna kan het een week duren voor je reactie krijgt dat je ESTA in orde is.

Let wel op! Voor deze aanvraag heb je eerst je internationaal paspoort nodig. Heb je dit nog niet en je hebt geen tijd meer om daarna een ESTA aan te vragen, dan kan je ook op de luchthaven de oude procedure volgen en een papier invullen. Dit zal wel meer tijd vragen en kan best ook nog spannend worden. Het kan namelijk op ieder moment gebeuren dat je geen toegang meer krijgt tot het betreffende land. Hou er ook rekening mee dat je ESTA-document geld kost. Wij betaalden 14 dollar/persoon, omgerekend zo’n 12 euro. Ook hier kan je niet op besparen want je hebt dit nodig en op de luchthaven zelf zal dit je meer kosten.

Deze papieren voor Amerika zijn alleen geldig als je minder dan 90 dagen in Amerika wil verblijven. Wil je langer in Amerika verblijven? Neem dan zeker hier eens een kijkje.

Rijbewijs

Voor je rijbewijs moet je geen extra documenten aanvragen. Je rijbewijs van thuis is hier namelijk ook geldig. Ook al beweren sommige websites iets anders. Je kan het hier perfect gebruiken en alle autoverhuurbedrijven aanvaarden ook je Belgische of Nederlandse rijbewijs. Voor je rijbewijs geen extra papieren voor Amerika nodig dus.

Mag ik Amerika zeker binnen met deze papieren?

Met deze papieren ben je nog niet helemaal zeker dat je binnen in de USA mag omdat er op de luchthaven zelf ook nog een controle is natuurlijk. Maar als je niets te verbergen hebt, geraak je hier gemakkelijk voorbij en heb je genoeg aan deze documenten. Vergeet ook niet om je ESTA af te printen en mee te nemen als bewijs.

Papieren voor Amerika

Hopelijk hebben wij je antwoord kunnen geven op je vraag: Welke papieren voor Amerika heb ik nodig om Amerika binnen te mogen? Let wel op! Dit is enkel de procedure voor als je naar Amerika reist als toerist voor maximum 90 dagen en niet om te werken of te wonen! Moest je toch nog vragen hebben of is er iets niet duidelijk, aarzel dan niet om ons te contacteren en dan helpen wij jou graag verder.

papieren voor Amerika

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.