Wie naar Marokko trekt moet wel wat in orde maken. Denk maar aan al je papieren die je nodig hebt. Al valt dit eigenlijk wel mee voor een land van een ander continent. Zeker wat vaccinaties betreft. Wij leggen je hier uit welke papieren en vaccinaties je voor Marokko nodig hebt.

Papieren voor Marokko

Internationaal paspoort

Een internationaal paspoort is eigenlijk het enige document dat je nodig hebt dat je vooraf in orde kan maken om naar Marokko te reizen. Heel simpel dus, al moet je wel op een paar dingen letten. Dat je paspoort bijvoorbeeld nog wel genoeg plaats heeft voor een stempel. En dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is. Vraag je paspoort ook op tijd aan bij je gemeentehuis. Op tijd betekent ten laatste een maand voor je op reis vertrekt. Want een gewone procedure kost je maar 65 euro en een versnelde procedure, omdat je deze te laat hebt aangevraagd, is 250 euro en heel dringende procedure zelfs 350 euro. Meer vragen omtrent je paspoort? Kijk dan zeker eens op de site van de overheid.

Douane formulier

Bij het arriveren op de luchthaven moet je wel nog een douane formulier invullen. Op zich niets waar je bang voor moet hebben. Je moet gewoon al je gegevens noteren, zoals je geboortedatum, paspoortnummer en je beroep. Het enige wat je echt moet hebben bij het invullen van deze documenten, is geduld. Want de rijen die voor deze controles staan zijn vaak heel lang. En de werknemers bij de grenscontrole in Marokko werken erg traag. Verder moeten er dus geen papieren voor Marokko in orde gemaakt worden.

Rijden in Marokko?

Rijbewijs

Het enige wat je moet meenemen om te kunnen rijden in Marokko is jouw rijbewijs van thuis. Dit is ook geldig in Marokko dus hiervoor moet je geen extra papieren aanvragen of in orde maken. Controleer wel je verzekering goed.

Papieren voor Marokko - straatbeeld
Sigrid Rijckoort in het magische Marrakech

Vaccinaties Marokko

In Marokko zijn geen vaccinaties verplicht. Toch zijn er enkele inentingen aangeraden. Deze beschrijven we hieronder even. Ze zijn dus niet verplicht en als je naar een all-in hotel gaat ook helemaal niet nodig. Wat je wel nodig gaat hebben zijn pilletjes voor je maag, want de Marokkaanse keuken gebruikt heel wat kruiden die wij niet echt gewoon zijn. Waardoor er wel eens buikpijn kan ontstaan.

Hepatitis A (Aanbevolen)

Hepatitis is een zware leverontsteking dat door een virus wordt veroorzaakt. Als je een volledige inenting wil van Hepatitis A, moet je twee inspuitingen krijgen. De eerste injectie beschermt je voor een jaar. De tweede (6 maanden later) beschermt je voor de komende 30 jaar.

DTP (Aanbevolen)

DTP  is de afkorting van Difterie, Tetanus en Polio. De kans dat je deze ziekten bij ons oploopt is bijzonder klein. In landen als Mexico bestaat die kans wel. Als kind heb je al een inenting gekregen tegen deze ziekten. Maar het wordt toch aangeraden deze nog een keer te laten zetten voor je vertrekt.

BMR (Aanbevolen)

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen voor Marokko. Een inenting waar de meeste mensen dus wel mee in orde zijn.

Meer informatie?

Ben je op zoek naar meer informatie over je papieren voor Marokko? Neem dan zeker hier eens een kijkje.

Of ben je op zoek naar meer informatie over vaccinaties voor Marokko? Neem dan zeker hier eens een kijkje. 

We wensen je een veilige reis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.