Wat?

Paspoort voor de slimme reiziger is een boek vol reistips. Deze reistips werden verzameld door de Amerikaan Erik Troffels (hoofdredacteur van het tijdschrift Budget Travel). Hij bundelde in dit boek 399 tips van andere slimme reizigers. Dit zijn tips die kunnen gaan van je vertrek voorbereiden tot hoe je verstandig met geld omgaat tijdens het reizen. Volgens de makers van dit boek is het onmisbaar voor iedereen die slimmer, gemakkelijker en goedkoper wil reizen. En toegeven dat proberen ze ook echt in dit boek te doen.

Paspoort voor de slimme reiziger

Onze mening

Omdat Paspoort voor de slimme reiziger een vertaald boek is uit het Engels naar het Nederlands, zijn een deel van deze tips niet geldig voor ons Europeanen. En dat is natuurlijk wel minder.  Ook is dit boek al iets ouder en dat zie je ook aan bepaalde tips. Waar ondertussen al handige oplossingen zijn voor gevonden in de vorm van apps. Het boek heeft zeker goede tips, maar het is misschien iets achterhaald en niet meer van toepassing op bepaalde onderwerpen. Je hebt dan misschien net iets meer aan het boek van Lonely Planet. Daar heb je ook net iets leukere animaties, dat dit boek toch ook mist. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke mening! Moest je net begonnen zijn met reizen e dan is dit natuurlijk wel een leuk boek! Maar als je al wat gereisd hebt dan raden we je dit boek  toch af.

Waar vind je “Paspoort voor de slimme reiziger”?

Je kan dit boek kopen voor een kleine โ‚ฌ9 bij bol.com. Ook heb je nog een speciale familie-editie die je kan kopen voor โ‚ฌ3 bij Boekenvoordeel.

Is dit boek niets voor jou? Kijk dan zeker eens bij onze categorie boeken, waar je ook andere boeken kan scoren. Heb jij nog een leuk boek met reistips? Laat het ons dan zeker weten in de comments.

18 reacties

  1. Probeer de boeken van Lonely Planet eens, die zijn zo leuk om in te bladeren dat je vanzelf ook de tekst begint te lezen! En die is ook uiterst interessant ๐Ÿ˜‰

  2. Da’s waar. Maar ja, alles gaat zo snel tegenwoordig. Het is moeilijk om een boek te schrijven want als je ‘m drukt, is er wel weer iets nieuw omtrent je thema… Een beetje een nadeel aan de maatschappij van vandaag.

  3. Persoonlijk hou ik niet heel erg van boeken. Ik moet een boek zo goed vinden of zo interessant, dat ik het dan wel zou kopen. Maar voor de mensen die dit wel leuk vinden, heb je een eerlijke review gegeven.

  4. Leuke review, ook goede conclusie. Ik weet niet of ik dit boek soort kopen als die inderdaad op sommige punten wat achterhaald is.

  5. het lijkt me een leuk boek en zeg nu zelf: voor 9 euro val je je geen buil.Ik ben dol op dit soort boeken, omdat ze je vaak op plaatsen en ideeen brengen, waar je uit jezelf niet zo snel komt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.