Maak kennis met Poble Espanyol: een verborgen toeristische activiteit in Barcelona

46 comments

Heb je al gehoord van Poble Espanyol in Barcelona? Wij leerden deze fijne toeristische trekpleister kennen via hun website. Wij vertrokken vorig weekend op citytrip naar het mooie Barcelona voor een paar dagen. We kozen ervoor om nieuwe plekken te bezoeken. Niet enkel de alom bekende toeristische attracties, die veel geld kosten tegenwoordig, maar ook andere leuke plekjes van Barcelona die minder bekend zijn máár wel de moeite waard zijn om te bezoeken! Zo kwamen wij terecht bij Poble Espanyol.

Poble Espanyol garden

Meet Poble Espanyol

Poble Espanyol staat voor ‘Spaans dorp‘ en is zoals de naam het zegt, een nagemaakt Spaans dorp in Barcelona. Je vindt het op de berg Montjuïc. Het Spaanse dorp is erfgoed van de Wereldtentoonstelling in 1929 en is tot op de dag van vandaag blijven bestaan. Het is er erg groot en alles is realistisch gemaakt. Het is ook effectief een dorp waar je winkels, restaurants en een museum vindt en waar echte mensen werken. Er staan echte gebouwen, zoals bijvoorbeeld een klooster, en er vinden vaak evenementen plaats. Het is een plek waar de architectuur, cultuur, ambacht en kunst van heel Spanje wordt samengebracht.

Spaans cultuur in één dorp

De Spaanse cultuur zie je overal terugkomen in het Spaanse dorp. Er zijn verschillende Spaanse winkels en restaurants maar ook workshops gericht op de Spaanse ambachten. Je waant je hier echt in een andere wereld. Het dorp geeft je een realistische indruk van een mengeling van Spaanse invloeden. Invloeden die uit alle regio’s van Spanje komen. Ga zeker eens naar het museum kijken. Hier kan je werken van onder andere Picasso en Miró bewonderen. Wij vonden ook de workshop van het glasblazen een echte aanrader. Je kan er zien hoe de glasblazers een figuurtje uit glas toveren én je kan deze kunstwerken ook meteen kopen als je wil. Je kan als bezoeker soms ook deelnemen aan workshops. Voor de juiste workshops per dag, kan je best even hier kijken.

De pluspunten

Buiten het feit dat je dit Spaans dorp gewoon gezien moet hebben, zijn er nog talloze redenen om Poble Espanyol op je to do-lijstje van Barcelona te zetten. De belangrijkste is misschien wel de rust die je er vindt. In Poble Espanyol kan je echt op je gemak rond lopen en mooie foto’s nemen. Hier heb je geen last van het massatoerisme dat je in Barcelona verwacht. Je kan er rustig rond lopen, iets drinken, een workshop bezoeken en al het moois bewonderen. Je wordt er vrij gelaten, en dat is een verademing na al die drukbezochte plaatsen van Barcelona. Ook de vriendelijkheid van het personeel is een groot pluspunt. Je voelt je er echt op je gemak. Nog een grote troef: je hebt er een adembenemend uitzicht over de hele stad! Het is een unieke plek die je volgende keer in Barcelona eens moet bezoeken. Je zal het zien, het is de moeite waard!

Wall in Poble EspanyolPoble Espanyol event placePoble Espanyol.JPGView Poble Espanyol Barcelona

Kijk eens op de planning van Poble Espanyol om te weten te komen wanneer er iets speciaals te doen is. De maand december belooft een gezellige maand te worden als je kijkt naar alle winter-evenementen. Plezier gegarandeerd! Maar ook in de zomermaanden is er altijd wel iets te beleven in het Spaanse dorp!

Wil je graag weten hoe je jouw citytrip het beste voorbereidt? Kijk eens hier.

46 comments on “Maak kennis met Poble Espanyol: een verborgen toeristische activiteit in Barcelona”

    1. Ja wij vinden het er echt heel fijn! Zo even weg van het drukke Barcelona. Het zal er grotendeels nog hetzelfde uitzien, maar toch zijn er steeds kleine veranderingen, zoals de sfeer/decoratie voor de tijd van het jaar, de workshops, de evenementen die er plaatsvinden op de grote binnenkoer,… Leuk dat je er al geweest bent!

  1. Tof om een onbekend stukje Barcelona te ontdekken! Ik ga begin Januari terug naar men favoriete stad! Ik ga dit aan de vrienden voorstellen om te bezoeken! bedankt voor de tip!

    1. Dat is het zeker! Jammer dat niet meer mensen het kennen… Hopelijk komt daar snel verandering in. Of niet, zo hebben we het plekje nog een tijdje voor ons ‘alleen’ 😉

    1. Bij velen zit deze plaats niet op de planning, en dat is jammer. Zelfs voor scholen is het interessant omdat er zo veel te zien is en het een heel stuk geschiedenis van Spanje vertelt. Zeker de moeite!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.