Portugal 🇵🇹

Hoewel Portugal bij ons beide al lang hoog op het lijstje staat. Heeft het toch vrij lang geduurd voordat wij dit prachtige land zijn gaan ontdekken. Een echte reden daarvoor hebben we niet gevonden. Want dit land heeft echt alles. Met prachtige steden zoals Porto, Lissabon en Sintra. Maar ook een ongelofelijk mooie natuur met de Azoren , de Douro Vallei en het mooiste strand van Portugal ‘Praia da Marinha’ in de Algarve.

Onze ervaringen

Onze citytrip in Porto in Portugal

Handige Weetjes Portugal

Vliegtickets

Een vliegtuigticket naar Portugal hoeft niet zo duur te zijn. Je vliegt in het hoogseizoen al vanaf 80 euro rechtstreeks naar Porto en voor 100 euro naar Lissabon. Deze prijzen kunnen wel oplopen naar de weekends toe. In het laagseizoen moet je hier maar de helft voor betalen. Deze goedkope vluchten zijn natuurlijk te boeken bij de lage kostmaatschappijen Ryanair en AirPortugal. Wil je meer comfort dan moet je al naar Brussel Airlines gaan kijken, maar dat betaal je dan ook. Al valt dit voor Portugal wel mee. Wil je naar de Azoren dan moet je naar de luchthaven Ponto Delgada vliegen. De tickets zijn wel niet zo goedkoop met een 250 euro voor een enkeltje in het hoogseizoen. Opzoek naar tips om een goedkoop vliegticket naar Portugal te boeken? Kijk dan zeker even hier.

Vervoer

Het treinnetwerk in Portugal is goed in orde, en vooral dan voor de lange afstanden. Je kan alle tickets boeken via het internet op de website van Comboios de Portugal. Het nadeel van de treinen is wel dat de prijs in vergelijking met de lange afstandsbussen. Maar je krijgt er natuurlijk wat comfort voor in de plaats. In de grote steden zoals Porto en Lissabon kan je gemakkelijk gebruik maken van de metro’s. Deze brengen je bijna naar elke plek in stad. Een dagticket ligt tussen de 5 en 6 euro. Voor de bussen en tram betaal je ongeveer 3,5 euro voor 2 ritten. Ook deze zijn in uitstekende staat. In sommige steden kan je zelfs een combikaart kopen waarmee je dan op elke openbaar vervoermiddel mag. De prijzen voor deze kaarten varieert hard van elkaar. Ook een auto huren is een uitstekend idee. Alsook Uber in de grote steden.

Accommodatie

Je accomodati e in Portugal verschilt van regio tot regio enorm hard. Zo betaal je voor een hotelkamer in Portugal gemiddeld 80 euro (start bij 30 euro). Betaal je in de Azoren gemiddeld al 120 euro (start bij 50 euro). Een hostel in beide regio’s ligt echter wel dicht bij elkaar met een gemiddelde van 25 euro voor een nacht. De prijzen van een deftige Airbnb in Portugal starten al vanaf 25 euro, met als uitzondering Lissabon. Want dit is de goedkoopste stad in dit land qua overnachting. Hier kan je al een Airbnb vinden vanaf 20 euro.

Enkele foto’s van onze reizen naar Portugal

  • Porto in Portugal

Wat te doen in Portugal?

Uitstapjes in Portugal

Volg ons

Portugal op Facebook
Portugal op Instagram