Door de coronacrisis zitten veel mensen verplicht thuis. Je kan het een beetje met quarantaine vergelijken. Met uitzondering van naar de winkel of het werk te gaan. De meeste mensen proberen echter te werken van thuis uit en zijn 24/7 thuis te vinden. Zo ook wij. Als je als koppel plots de hele dag samen woont, werkt en leeft, kan dat na een tijdje frustraties teweeg brengen. Je bent immers niet gewend om continu samen te zijn. Laat staan vastgeketend aan huis zonder andere contacten. Hier zijn alvast enkele tips hoe je deze quarantaine kan overleven als koppel.

Overleef quarantaine als koppel

Tijd apart spenderen

De meest waardevolle tip om een quarantaine als koppel te overleven is tijd apart spenderen. Hoewel je 24/7 samen leeft is het af te raden om al die uren en dagen ook werkelijk samen te spenderen. Als je in een huis woont kun je gemakkelijk opteren om ieder in een aparte ruimte te werken of te ontspannen. In een appartement is dat natuurlijk anders. Je spendeert wellicht je tijd in dezelfde ruimte.

Kies er in dat geval voor om af te wisselen tussen de ruimtes die je hebt. Al is het maar enkele uren per dag. Zorg ervoor dat je niet continu in dezelfde ruimte bij elkaar bent. Doe minimum รฉรฉn aparte activiteit per dag, bijvoorbeeld iemand kijkt tv en de ander gebruikt de computer of iemand kuist de ramen en de ander de badkamer. Zo loop je niet in elkaars weg en is het leuker om bijvoorbeeld ‘s avonds samen een activiteit te doen zoals een film kijken of samen koken.

Niet altijd samen

Quality time

Natuurlijk is quality time ook een goed idee. Je hebt er immers nu tijd voor. Maar kies bewust voor kwaliteitsvolle quality time. Ga niet de hele dag in de zetel Netflix kijken maar kies een film of documentaire die je samen ziet. Spendeer dan weer wat tijd apart. Kies nadien voor een gezelschapsspel dat jullie beiden leuk vinden. Spendeer daarna weer wat tijd apart, enzovoort. De tijd die je samen spendeert moet ontspannend voor beiden zijn en niet zomaar tijdverdrijf. Je kan bijvoorbeeld doen alsof je op restaurant bent en je mooi aankleden en de eetruimte vol kaarsjes zetten. Of je kan samen klusjes doen waar je anders nooit tijd voor hebt. Zet jullie favoriete muziek op en dat wordt gegarandeerd ook een leuke activiteit!

overleef je quarantaine als koppel

Samen sporten

Samen sporten is de ideale manier om gezond te blijven en de tijd sneller te laten gaan. En het is leuker om met twee te doen in plaats van alleen. Je motiveert elkaar om net dat tikkeltje harder te trainen en het geeft een ontladen en tevreden gevoel wanneer je samen naar een doel toe werkt en dat doel bereikt. Maak samen een schema dat jullie dagelijks volgen en wie weet komen jullie deze quarantaine-periode fitter dan ooit tevoren door. Samen gaan sporten is dus zeker een manier om deze quarantaine-periode te overleven als koppel.

Samen sporten

Communicatie

De juiste manier van communiceren is altijd zeer belangrijk in een relatie. En wanneer je continu samen bent, wordt je automatisch meer geconfronteerd met elkaars negatieve kanten. Als de frustraties oplopen is het nog belangrijker om te blijven communiceren over deze kleine ergernissen. Spreekt dus af met je partner dat ergernissen meteen uitgesproken mogen worden en dat zonder er al te zwaar aan te tillen.

Dit is een periode die gelukkig weer over gaat dus ga niet elke dag piekeren of jullie wel bij elkaar passen als je zoveel ergernissen hebt. Het is heel normaal om je te ergeren aan elkaar of zelfs ruzie te maken. Maar belangrijk om te onthouden is dat dit geen alledaagse situatie is en dat de meeste van deze frustraties nu tijdelijk uitvergroot worden doordat je continu samen leeft. Praat erover met elkaar maar laat sommige frustraties ook voor wat ze zijn en probeer de situatie niet erger te maken. Geef elkaar wat rust en ruimte.

quarantaine als koppel

Quarantaine als koppel

We hopen dat je met deze tips de quarantaine als koppel kan overleven. Maak het beste van deze situatie en probeer het rustig aan te doen. En vooral: blijf thuis! Meer informatie over het coronavirus vind je op de officiele website van de overheid.

Heb jij nog aanvullende tips voor ons? Laat het even weten in de comments of op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.