Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  De wateren van Avairo Portugal

  7 tips om op reis geld te besparen

  7 tips om op reis geld te besparen

  Reizen kan soms duur zijn, daarom geven wij je tips om op reis geld te besparen. Vorige keer gaven we je al tips hoe je het best bespaart op je vliegtuigtickets. Helaas is dit meestal het enige waar mensen op (willen) besparen. En dat is zonde, want je kan ook op veel andere dingen tijdens je reis besparen. Vandaar deze lijst met tips om op reis geld te besparen. Laat ons zeker weten of jij iets aan deze tips had.

  1. Reis in goedkopere gebieden

  Misschien een tip die je zelf wel kon bedenken. Maar deze tip wordt toch weinig toegepast. Dit is nochtans de beste manier van besparen. Ga vooral opzoek naar landen waar de welvaart minder goed tot slecht is. Denk dan bijvoorbeeld aan de pareltjes Cambodja, Laos en Nicaragua, waar je heel goedkoop kunt verblijven en rondreizen. En waar de natuur prachtig is.

  2. Reis langzaam

  Als je langzamer reist, zie je misschien minder verschillende dingen maar de dingen die je ziet zullen veel waardevoller zijn. En je zal de lokale gebruiken en mensen dan ook beter begrijpen. Het grootste voordeel is dan nog dat je zo geld kan uitsparen. Je zal zo veel besparen op transport, wat meestal de grootste kost is. Maar denk ook aan de korting die je krijgt als je een accommodatie huurt voor langere tijd of wanneer je een meerdagenkaart kan kopen voor het openbaar vervoer in een stad.

  3. Eet en drink lokaal

  Onze volgende tip om op reis geld te besparen gaat over eten. Loop enkele straten weg van de toeristische plekken die je kent en je zal de lokale restaurants vinden. Deze zijn heel vaak de helft goedkoper en nog is veel lekkerder ook.  En naar onze mening leer je dan pas een land echt kennen. Wij zelf houden ervan om de lokale gerechten te ontdekken en vinden dit dus misschien wel de beste tip. Ook kan je -indien mogelijk- zelf koken. Dit zal je nog meer doen besparen.

  4. Bespaar op je verblijf

  Veel mensen boeken een hotel, omdat dit gewoon gemakkelijk is en leuk om te verblijven. Maar zeg nu zelf, hoe vaak zit je effectief op die mooie kamer tijdens je reis? Hopelijk niet zo vaak. Leuke alternatieven voor een hotel zijn hostels, Airbnb en housesitting. Maar je kan zoals wij deden ook een busje of caravan verbouwen. Dit zal je in het begin wat geld kosten maar uiteindelijk toch veel geld besparen.

  5. Bespaar op vervoer

  Het openbaar vervoer is niet altijd de goedkoopste manier om te reizen. In sommige gevallen is een auto huren een veel goedkopere manier om van A naar B te reizen. En dan heb je nog eens het voordeel de vrijheid te hebben om te stoppen bij leuke locaties onderweg. Ga voor afstanden binnen de 5 km eens te voet, wie weet wat kom je zo allemaal tegen. Tegenwoordig heb je ook de app Uber die je enorm veel kan laten besparen op vervoer. Maar hier zijn wij eigenlijk tegen omdat deze mensen zwaar onderbetaald worden en de lokale taxi’s gaan eraan failliet.

  6. Gratis activiteiten

  Onderzoek de regio waar je naartoe gaat heel goed. In Frankrijk bezochten wij bijvoorbeeld een prachtige lokale markt en die was volledig gratis. Of toen we in Barcelona waren ontdekten we dat er veel musea op zondagnamiddag gratis zijn. De mooiste momenten in het leven zijn meestal gratis. Dus ga vooral zelf op avontuur en volg niet altijd die peperdure toeristische attracties.

  7. Praat met de lokale bevolking

  De laatste tip is zeker een belangenrijke tip. Praat met de lokale bevolking. Spreek mensen aan en ze zullen je maar al te graag helpen. De lokale bevolking kan je tips geven van leuke activiteiten die niet zo toeristisch zijn, en dus veel goedkoper. En meestal ook nog leuker omdat ze het land en de cultuur ook echt weergeven.

  Heb jij nog tips om op reis geld te besparen?

  Heb jij nog tips om op reis geld te besparen? Dan mag je die altijd geven in de comments. En waar bespaar jij eigenlijk het meest op tijdens je reis?

  Zoek je nog meer tips om te besparen tijdens het reizen? Of zoek je gewoon algemene tips? Kijk dan zeker eens in onze categorie Tips. Je kan natuurlijk ook onze volledige reisblog eens bekijken. Volgende week dinsdag een nieuwe afspraak met meer reistips. Tot dan!

  tips voor onderweg geld te besparen

  Comments

  • 2 januari 2018

   sowieso vind ik lokaal eten, kleine tentjes waar de lokale bevolking zit een goed idee. Vaak is het eten daar ook lekkerder en authenthiek

   reply
  • Ciska
   2 januari 2018

   Super leuke en bruikbare tips! Met minder geld een rijkere ervaring!

   reply
  • 2 januari 2018

   Fijne en handige tips! Vooral op eten kun je besparen inderdaad ๐Ÿ™‚

   reply
  • 2 januari 2018

   Reizen in goedkopere gebieden is inderdaad een goede tip. Ik ging paar jaar terug naar Krakau, alles was daar bijzonder goedkoop maar de stad zelf was ook zeker bezienswaardig, perfecte combo dus ๐Ÿ™‚

   reply
  • 2 januari 2018

   Super leuke tips! Ik wil al lang nog eens op reis. Ik ga ze zeker in het achterhoofd houden.

   reply
  • 2 januari 2018

   Leuke post! Mijn man en ik proberen vaak ook zo goedkoop mogelijk te reizen, dat is een sport geworden, waarbij we van velen horen ‘waar doen ze het toch van?’ ๐Ÿ˜
   Wij gaan in juni een grote autoreis maken voor het goede doel (de baltic rally), hiervoor zullen we een auto/busje ombouwen tot slaapverblijf en verder gaan we proberen om gebruik te maken van couchsurfen, dat bespaard helemaal, gezien je bij velen gratis kunt verblijven.
   We zijn er al een tijdje lid van en we hebben er goede verhalen over gehoord, maar we hebben het zelf nog niet uitgeprobeerd, weet niet of jullie het kennen? ๐Ÿ˜Š

   reply
  • 2 januari 2018

   Handig!

   reply
  • 2 januari 2018

   Wanneer wij op reis gaan zijn wij ook voorstander om rond te kijken waar je goedkoop en goed kunt eten, desnoods een broodje en geen warme lunch.

   reply
  • feliceveenman
   2 januari 2018

   wat een heerlijk nuchter voeten op de grond blog. En jullie hebben helemaal gelijk. Hoewel ik het nog niet tot landen als Cambodja etc gebracht heb, reizen manlief en ik vaak op de door jullie beschreven manier. Mijn uitgangspunt is eigenlijk altijd het Engelse gezegde: when in Rome, do as the Romans do…je maakt veel meer mee en je bespaart een vermogen

   reply
  • 2 januari 2018

   Kijk! Hier heb ik nou iets aan!

   reply
  • 3 januari 2018

   Grappig dat langzaam reizen soms relatief goedkoper kan zijn. Hoewel ik sommige vliegtickets ook heel voordelig vind.

   reply
  • 3 januari 2018

   Handige tips. Ik heb weleens aan Cambodja gedacht. Tot nu toe hebben wij alles heel luxe gehad.

   reply
  • 3 januari 2018

   Goede tips! Wij zoeken op het internet ook veel uit. Want het is niet altijd goedkoper om vanuit eigen land te boeken ๐Ÿ˜‰

   reply
  • 4 januari 2018

   Dat zijn echt wel handige tips. Enkele paste ik al toe (zoals ff blokje verder lopen om te eten). Maar al bij al vind ik reizen gewoon duur. Je kunt tegenwoordig dan wel voor een prikkie vliegen, maar de overige kosten (naar vluchthaven reizen en/of de parkeerkosten, kosten bagage) worden dan vaak vergeten.

   reply
  • 4 januari 2018

   Handige tips! Wij besparen graag op eten! Koken altijd zelf, scheelt toch weer in de kosten ๐Ÿ™‚

   reply
  • 28 maart 2018

   Eten bij de mensen thuis is leuk en voordelig! Er bestaat een leuke site om dit te regelen. Ik heb er een blogpost over geschreven.

   reply
  • Anoniem
   18 september 2018

   Wij zijn al 4 jaar onderweg en onderweg al veel geleerd om kosten te besparen. Ben alleen niet akkoord om als voorbeeld Bhutan te geven als een goedkoop land. Hebben we nog niet kunnen bezoeken omdat het er zo duur is!

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.