Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Genieten in Camps Bay

  4 Tips om nog meer van je reis te genieten

  4 Tips om nog meer van je reis te genieten

  Wanneer we op reis gaan, willen we natuurlijk zo veel mogelijk genieten van deze periode. Maar hoe doe je dat nu, volop genieten? Het lijkt gemakkelijk, maar er zijn mensen zoals wij, die soms moeite hebben met effectief te genieten van het moment. Wij geven je 4 eenvoudige tips om van je reis nog meer te genieten. Op het moment zelf en achteraf wanneer je terug thuis bent.

  1. Gebruik je zintuigen

  De meeste reizigers ‘ondergaan’ vaak een vakantie. Net zoals wijzelf soms doen. We vergeten vaak ‘van elk moment te genieten‘. Toch lijkt dat niet zo simpel als gezegd. Hoe harder je probeert te genieten, hoe minder je eigenlijk geniet. Klinkt herkenbaar? Wel, probeer dan eens wat meer je zintuigen te gebruiken. Blijf even staan op een bepaalde plek op reis. Dit kan overal. Bijvoorbeeld bij een mooi uitzicht, of op het strand of wanneer je naar een indrukwekkend gebouw kijkt. Adem nu diep in en uit. Kijk om je heen, observeer. Zie de details van de plek waar je bent.

  Blijf minimum 5 minuten lang om je heen kijken. Probeer nu ook te luisteren. Wat hoor je allemaal? Probeer niet alleen te luisteren naar de duidelijke of harde geluiden, maar ook naar de minder opvallende. Vervolgens kan je ook je neus gebruiken om te ruiken. Welke geuren zijn er aanwezig? Tot slot kunnen sommige plekken een bepaalde smaak hebben. Gebruik actief je zintuigen, het zal je verbazen wat dit met je geheugen doet! De momenten waar je je tijd voor hebt genomen, zoals je dat doet wanneer je actief je zintuigen gebruikt, die zul je je later beter herinneren. Je weet immers hoe een plaats eruit ziet, hoe ze ruikt, welk geluid ze heeft en hoe ze in sommige gevallen ‘proeft’. Wij proberen dit zelf steeds meer toe te passen.

  2. Smartphone aan de kant

  Wanneer je actief je zintuigen gebruikt, probeer dit dan te doen zonder je smartphone in je hand. Probeer echt van het moment te genieten. Natuurlijk moedigen we het aan om mooie kiekjes van je reizen te maken, dat hoort er zeker bij. Maar neem een paar momenten per dag de tijd om te genieten zonder je smartphone of camera. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling langs het water, of in het bos of door een drukke stad en ga daarna ergens zitten en kijk om je heen. Geniet ten volle van die momenten zonder smartphone.

  3. Een reisdagboek bijhouden

  Hou een reisdagboek bij waarin je je mooiste (en minder mooie) reiservaringen noteert. Een reisdagboek kan je bijhouden in een schriftje dat daar speciaal voor gemaakt is. Deze kan je gemakkelijk online kopen maar je vindt ze ook vaak terug in boekenwinkels. Maar evengoed kan je zelf een schriftje, of bulletjournal zoals nu populair is, kopen en daarin een eigen opmaak creëren. Je kan bijvoorbeeld per dag een pagina vrijhouden en daarin je verblijfsplaats met datum noteren, wie je ontmoet hebt en wat deze dag speciaal maakte. Het leukste (achteraf) is dat je zowel mooie als minder mooie ervaringen deelt. Uit de minder mooie ervaringen kan je leren en de mooie doen je achteraf terug denken aan een fijne tijd en brengen gelukkige herinneringen naar boven.

  4. Maak filmpjes

  In tijden van smartphones en Instagram kan je er niet omheen: foto’s nemen van je bestemmingen is hot. Wij vinden het ook erg fijn om mooie foto’s als herinneringen te hebben van onze reizen. Toch vinden wij dat filmpjes maken ook belangrijk is om het gevoel van een reis terug te kunnen ophalen. Als je een bepaalde plaats of een bepaald moment filmt en je bekijkt dit achteraf terug, voel je je net weer op die plek. En dat is heel bijzonder. Wij hebben dit zelf op onze roadtrip een aantal keer gedaan, en het is zo fijn om deze filmpjes achteraf terug te bekijken. Het is alsof je terug in de tijd gekatapulteerd wordt.

  Genieten?

  Hoe probeer jij volop te genieten op reis? Heb jij tips om meer te kunnen genieten van bijzondere momenten? Wij horen het graag. Zoek je nog meer tips voor op reis? Kijk dan zeker eens bij onze reistips. Tot volgende keer!

  Genieten op reis

  Comments

  • 16 januari 2018

   Smartphone aan de kant gaat bij mij helaas niet lukken, want daar maak ik de foto’s en filmpjes voor mijn blog mee. Maar omdat ik zo min mogelijk gebruik maak van internet of de plaatselijke wifi, kan ik wel de rust vinden om lekker te genieten van al het moois om mij heen.

   reply
  • 16 januari 2018

   Lekker genieten van de omgeving is inderdaad zo belangrijk. Maar vooral geen smartphone vind ik fijn. Dit doe ik ook zo vaak mogelijk als als ik ‘thuis’ weg ga.

   reply
  • 16 januari 2018

   Goede tips, vooral de eerste vind ik heel belangrijk en wordt vaak door mensen vergeten… zo zonde.

   reply
  • 16 januari 2018

   Ik vind het zelf heerlijk om mn smartphone op de kamer te laten!

   reply
  • 16 januari 2018

   Ik geniet vaak het meest als ik even helemaal off-line ga! Heerlijk gewoon in het moment zijn, zonder bezig te zijn met iets anders.

   reply
  • 21 januari 2018

   Een reisdagboek bijhouden deed ik ook toen ik in Malaga was. Zeer handig als je van plan bent een travelblog te schrijven over die reis.

   reply
  • 21 januari 2018

   Zonder smartphone ben je wel veel meer bewust van je omgeving. Zowel op vakantie als thuis. Ik probeer daar zo min mogelijk onderweg naar te kijken. Een reisdagboek lukt me op de één of andere dag niet. Na dag drie ben ik het boekje alweer vergeten en met van alles en nog wat bezig. 🙂

   reply
  • 24 januari 2018

   Vorige zomervakantie hield ik ook een reisdagboek bij! Was heel erg fijn!

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.