Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Koffer inladen tips

  4 Tips om sneller en gemakkelijker je reis te kunnen plannen

  4 Tips om sneller en gemakkelijker je reis te kunnen plannen

  Wij geven vandaag 4 tips omdat wij tijdens het plannen van onze grote reis naar Mexico botsten wij op heel wat obstakels. Het is de eerste keer dat we naar Mexico reizen dus het was steeds zoeken naar wat het belangrijkste was om eerst te doen. Veel informatie kwam op ons af en dit bracht vele vragen teweeg. We legden onszelf ook een enorme druk op om deze reis zo perfect mogelijk te plannen zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Dit alles maakte dat het wel wat werk kostte om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op onze reis naar Mexico.

  Wij willen je graag 4 tips geven die het voor jou sneller en gemakkelijker maken om je volgende reis te plannen. Door deze tips toe te passen zal je minder tijd moeten besteden aan nutteloze zaken. Je zal sneller en efficiënter je reis kunnen plannen. En je vergeet geen belangrijke zaken! Fantastisch toch?

  1. Research

  Begin voor je planning altijd met voldoende research. Kies weloverwogen een land en kies welke plaatsen je zeker wil zien in dat land. Dit kan je best opdelen in plaatsen en bezienswaardigheden per plaats kan je daaraan koppelen. Zet alles netjes en overzichtelijk in een Word-document. Wij maken steeds één Word-document met alle informatie van onze reis in. We nummeren het document per plaats waar we naartoe willen en later zetten we er concrete data en verblijfplaatsen bij. Dit werkt voor ons het duidelijkste. Je moet zelf een beetje zien wat voor jou werkt.

  2. Noodnummers

  Voor elke reis die wij maken, maken we een Word-document op met belangrijke telefoonnummers en adressen. We delen dit document op in enerzijds adressen en telefoonnummers van ons thuisland en anderzijds adressen en telefoonnummers van het land waar we naartoe gaan. In deze lijst moeten zeker de nummers van de hulpdiensten, de gegevens van de ambassade (zowel in je thuisland als het land waar je naartoe gaat), de adressen van de dichtstbijzijnde ziekenhuizen (van elke plaats waar je komt!) en de plaatselijke bijstand staan. Bijkomend zetten wij er ook medische adviezen en een aantal belangrijke, veel voorkomende, woorden in. Dit kan nuttig zijn in bepaalde (nood)situaties en dan is het handig dat alles in één document staat.

  Koffer inladen tips
  Gratis reisgids Bahamas de hotels

  3. Dokter

  Wanneer je van plan bent om een (verre) reis te maken, maak je best meteen een afspraak met je huisdokter. Je kan zelf opzoeken welke medische adviezen er voor een bepaald land gelden, maar je zal toch ook bij je dokter moeten langs gaan voor de nodige inentingen en eventuele aangepaste medicatie. Het bespaart je dus werk om zelf alles uit te zoeken. Je kan beter meteen even langs je dokter te gaan om medisch advies te vragen en ook je afspraken te maken voor de nodige inentingen. Vergeet ook niet om aan je dokter een geneesmiddelenpaspoort te vragen. Dit kan je in bepaalde landen nodig hebben om te bewijzen dat je bepaalde medicatie bij je hebt. Ook al je inentingen heb je best op papier. Dit kan je (in België) nu reeds gemakkelijk zelf raadplegen via het downloaden van de Patient Healthviewer en daarna de stappen van Vitalink volgen.  Print dit zeker uit zodat je kan aantonen dat je de juiste inentingen hebt gehad!

  4. Lijstjes

  Tijdens het plannen van een grote reis, zal je ongetwijfeld veel lijstjes maken. En als je dat nog niet doet, is dit het moment om ermee te beginnen! To-dolijstjes, niet te vergeten-lijsten, een checklist voor je bagage,… Continu zullen er zaken in je opkomen die je wil noteren en die je niet mag vergeten. Het is belangrijk dat je een centraal verzamelpunt hebt voor dit soort lijstjes. Is het gemakkelijk om je gsm als verzamelpunt te gebruiken of verkies je liever je computer of een papieren versie? Wij raden aan om een verzamelpunt te kiezen dat je steeds bij de hand hebt.

  Dit kan je gsm zijn of een notitieschrift, je agenda, een blad papier,… Je computer raden wij eerder af. Je bent namelijk niet 24/24 achter je computer te vinden. De meeste zaken die wij willen noteren op een lijstje, komen ‘s nachts voor wanneer we in bed liggen. Dan is het handig om een papiertje naast je best te hebben liggen waar je snel je gedachten op kan krabbelen. Belangrijk is wel om alles nadien te verzamelen op één plek zodat je lijstjes overzichtelijk blijven. Nog een bijkomende tip: als je kan, werk je lijstje dan zo snel mogelijk af (bijvoorbeeld bij een to-dolijst). Dit voorkomt later stress en je kan je weer focussen op andere zaken.

  Jij nog tips?

  Hoe plan jij je reis? Heb je iets aan deze tips gehad? Als je al deze tips al toepast in het eerste proces van je reisplanning, kom je al een heel eind. Het is daarna enkel nog een kwestie van je goed te informeren en de juiste keuzes te maken voor verblijf, vervoer, benodigdheden en eventueel bijkomstige zaken. Indien je zelf nog tips hebt mag je die ons zeker laten weten in de comments.

  Ga je binnenkort op reis? Lees dan ook eens onze tips om de juiste koffer voor je reis te kiezen. Niets is vervelender dan een verkeerde koffer mee op reis te nemen. Vergeet ook niet om onze verzekeringstips eens door te nemen. Je verzekering is immers één van de meest belangrijke zaken van je reis. Veel succes!

  Comments

  • 21 februari 2018

   Oh absoluut hele handig tips!!

   reply
  • 21 februari 2018

   Hele goede tips! Het is zo belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan.

   reply
  • 21 februari 2018

   Een goede voorbereiding is volgens mij al het halve werk inderdaad. Als je dat goed doet, gaat de rest ook wel goed.

   reply
  • 21 februari 2018

   Handige tips! Noodnummers en dokters is iets waar je liever niet bij stil wil staan maar het bespaart je wel een hoop stress als het al in orde is! 🙂 Ik heb al een inenting laten doen omdat we in mei naar Mexico gaan 🙂

   reply
  • 21 februari 2018

   Handige tips! Wij willen deze zomer rondreis maken, dus dan komt dit wel goed van pas:)

   reply
  • 21 februari 2018

   Handige tips! Ik neem inderdaad ook altijd een document met noodnummers mee. Heel veel mensen verklaren mij voor gek. Oh en paklijsten zijn altijd handig 🙂

   reply
  • 21 februari 2018

   Noodnummers en een dokter, erg handig! Deze neem ik mee

   reply
  • Sandy
   21 februari 2018

   Handige tips! Ik heb 1 keer echt gereisd en met name de lijstjes waren echt hulpstuk nummer 1, haha <3

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.