Blogpost Roadtrip


Roadtrip

Wij van Roadtrippers of the Sun maken al eens graag een Roadtrip, dit kan met de wagen maar ook evengoed met de camper of ander vervoersmiddel waarmee wij dit kan doen. Onze eerste roadtrip was er eentje naar het zuiden van Frankrijk met onze zelf omgebouwde caravan. Na deze reis hadden we de smaakt te pakken en volgende er nog vele andere tochten naar onder andere Oostenrijk, Italië en Luxemburg. Maar ook in andere continenten zoals in Jordanië en de USA. Het mag dus duidelijk zijn dat wij zeer veel ervaring hebben met het plannen en maken van roadtrips. Voor alle vragen omtrent reizen kan je dus bij ons terecht.

Waar op roadtrip gaan?

Europa

Als Europeaan is het logisch dat je voor een roadtrip in Europa kiest. Alleen al omdat je dan met je eigen vervoersmiddelen kan reizen. Ook zijn de afstanden binnen Europa zo klein dat je elke dag al in een ander land kan zijn. Al raden we dat wel af! Daarnaast kan je bijna overal met de zelfde munt betalen wat nog een extra voordeel is! Landen die uitermate geschikt zijn voor een roadtrip in Europa zijn Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Noorwegen, Kroatie en uiteraard een roadtrip in Italië!

Noord-Amerika

Een roadtrip doorheen de USA staat bij velen op de bucketlist en dat is niet zo heel raar! Want een tocht langs alle Nationale Parken in Amerika is dan ook adembenemend mooi en iets wat je voor de rest van je leven zal bijblijven. Al heeft dit continent nog wel wat meer te bieden dan alleen de USA. Zo kan je een hele mooie route uitstippelen in Canada en zelfs in Mexico of in één van de Caribische eilanden. Want tegenwoordig kan je bijna overal een wagen huren!

Oceanië

Ook Oceanië is een continent dat zeer geliefd is bij roadtrippers. Zo is Australië misschien één van de landen waar het meest naar toe word gereisd door mensen die voor een langere periode de weg op willen. Bij ons staat Australië wel niet op de bucketlist maar een roadtrip in Nieuw-Zeeland zien wij wel zitten! Al vergt dit wel een goede planning. Want deze landen hebben vaak verschillende seizoenen in het zelfde land.

Andere continenten

En dan zijn er nog de twee andere continenten waar een roadtrip misschien onmogelijk of onveilig lijkt. Maar het tegendeel is waar. Want zowel in Azië als in Zuid-Amerika kan je zeer mooie roadtrips maken. Wist je zelfs dat de langste weg ter wereld (Pan-Amerikaanse snelweg) van Alaska helemaal tot in Argentinië loopt? Een weg voor de grootste avonturiers dus. Daarnaast kan je ook in Azië enkele routes volgen die indrukwekkend zijn! Zo deden wij een roadtrip in Jordanië, wat de dag van vandaag nog altijd de mooiste trip is die wij ooit gemaakt hebben!

Hoe de roadtrip route plannen?

Neem je tijd

Bij een roadtrip is het belangrijk om je planning niet te vol te zetten. Ga ook niet te ver als je maar een week de tijd hebt. Zo ga je niet naar Italië of Spanje als je maar 7 dagen hebt, want dan heb je maar 3 a 4 dagen dat je effectief iets kan doen. Wees dus realistisch bij de planning en zet ze ook niet te vol! Je wil namelijk geen stress of je alles wel binnen de tijd gezien hebt. Wij voorzien altijd een week per regio, wat in de meeste gevallen nog te weinig is.

Plan niets

Leg op voorhand niet vast als je op roadtrip gaat! Want een belangrijke eigenschap van roodtrippen is de vrijheid. Iets wat je dus volledig opgeeft als je op voorhand al alle hotels of airbnb’s al vast legt. De dag van vandaag kan je namelijk overal de dag zelf nog wel een slaapplaats vinden. Het geeft je niet allen de vrijheid om ergens te verblijven zolang je wil maar het komt vaker ook nog goedkoper uit! Let wel op aan de nationale parken in Amerika kan dit soms wel wat moeilijker liggen.

Roadtrip Vervoersmiddelen

Auto

Een roadtrip maken met een auto heeft enkele grote voordelen maar ook enkele nadelen. Het grote voordeel is dat je bijna overal kan geraken en dat tegen een goed tempo. Want bij de andere vervoersmiddelen misschien niet het geval is. Het nadeel van reizen met een wagen is dan weer dat je wel nog zal moeten betalen voor een accommodatie! Tenzij je er voor kiest om met een een tent te reizen!

Caravan

Een andere optie is een caravan aan je wagen koppelen. Het grote voordeel is dat je deze caravan op een camping kan zetten en toch nog overal met je wagen naar toe kan. Vooral in steden is dit een voordeel! Het nadeel hier is dan weer dat je minder vrijheid hebt. Je caravan staat namelijk op de camping waardoor je ook in die regio zal moeten blijven.

Camper

Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip is volgens ons een camper. Je kan overal gemakkelijk naar toe rijden en je hebt je slaapplaats gewoon bij jou. Het nadeel hier is dat deze meestal groter zijn waardoor steden moeilijker bereikbaar zijn. Al is een campervan daar de ideale oplossing voor. Deze campers zijn compacter waardoor je wel door de steden kan zonder dat je veel moet inboeten op comfort.