Luxemburg is een piepklein maar prachtig land wat betreft natuur. Niet alleen is het een geliefd land voor wandelaars maar ook voor mensen die houden van kastelen bezoeken. Want die zijn talrijk in Luxemburg. En het beste? Het ligt al op een paar uur rijden van België en Nederland. Een uitstapje of weekendje weg zeker waard! Wij geven je hier de mooiste plekjes die je zeker wil bezoeken tijdens een roadtrip in Luxemburg.

Kasteel Vianden

Als je niet veel tijd hebt of gewoon maar één kasteel wil bezoeken, laat dat dan het kasteel van Vianden zijn. Dit reusachtige kasteel ligt temidden van de stad Vianden maar ook tussen het groen van de bossen rondom het kasteel. Het kasteel ligt op een heuvel waardoor het prachtig boven de stad torent. Op de route erheen, heb je vanop een afstand het beste zicht en kan je schitterende foto’s nemen. Het kasteel zelf bezoeken kan natuurlijk ook. Dat kost je 7 euro per persoon. Ook daar is het uitzicht schitterend.

Watervallen

Je zou het misschien niet denken, maar Luxemburg heeft ook watervallen. Weliswaar kleintjes maar daarom niet minder mooi! De Schiessentümpel waterval nabij Müllerthal is sprookjesachtig. De omgeving is er, vooral in de herfst, bijzonder mooi. Een bruggetje, bekleedt met sierlijke planten temidden van een groene oase, leidt je naar de watervallen. Je kan vlakbij parkeren en je hoeft niet ver te wandelen om de watervallen te bezoeken. Voor wandelaars die graag de omgeving wat meer verkennen, is er genoeg uitdaging langs de rivier of wat dacht je van een beklimming omhoog naar de nabijgelegen bossen? Hier wordt een natuurliefhebber heel blij van. Een absoluut hoogtepunt van een roadtrip in Luxemburg.

kasteel Vianden
Rondtrip Luxemburg

Nationaal Park

Aangezien de natuur er zo prachtig is, is het natuurlijk niet verwonderlijk dat Luxemburg een Nationaal Park heeft. Als je ‘t ons vraagt is Luxemburg gewoonweg één groot Nationaal Park, maar officieel heeft Luxemburg er dus drie. Wij kozen voor het Upper-Sûre Nationaal Park en zijn heel blij dat we die keuze gemaakt hebben. Je kan parkeren bij het Upper-Sûre Lake waar je een adembenemend uitzicht hebt over het meer dat door het park loopt. Van dit beeld wordt je even stil. Je kan natuurlijk ook nog verder door het park rijden of de auto parkeren en verder te voet gaan. Die laatste optie deden wij ook en vonden het één van de beste ervaringen zo dichtbij huis. Verder kan je dus ook nog naar het Our en het Trois Frontières. Allen schitterende plaatsen om te bezoeken!

Roadtrip Luxemburg

Luxemburg heeft natuurlijk nog talrijke mooie plekjes, zoals de vele pittoreske steden en dorpen, kastelen, burchten en natuurparken. Maar bovenstaande plekjes zijn onze absolute favorieten. Die moet je zeker bezoeken bij een roadtrip in Luxemburg. Het zijn zonder twijfel de mooiste plekjes die Luxemburg te bieden heeft. We wensen je veel plezier op je volgende roadtrip!

Wil je graag een andere citytrip doen? Dan geven wij graag onze tips. Laat in de comments weten wat jouw favoriete roadtrip is!

Herfst in Luxemburg
Rondtrip Luxemburg sigrid
Bos in Luxemburg
kasteel in Europa. Vianden
Rondtrip Luxemburg waterval
Roadtrippen in Europa

Pin: Roadtrip Luxemburg – De mooiste plekjes

Roadtrip in Luxemburg

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.