Verhaal

Safe, zo heet de nieuwste Netflix-serie die sinds kort online is, is een meeslepende en onvoorspelbare serie die je doet bingewatchen. De serie vertelt het verhaal van een Brits gezin dat in een community woont waar iedereen verbonden is met elkaar. Sinds de dood van een student op een feestje is Jenny spoorloos. Jenny’s vader, Tom (gespeeld door Michael C. Hall, de acteur van Dexter!), gaat alle sporen na die kunnen leiden tot het vinden van zijn dochter. Zo ontdekt hij meer en meer wat er over die avond gebeurd is en stilaan komen er allemaal geheimen boven water. Safe is een serie waar allerlei aparte verhaallijnen elkaar lijken te ontmoeten in de ontknoping op het einde van de serie. Het  is zeker een serie waar je helemaal bij betrokken geraakt. Je leeft zo met het hoofdpersonage, Jenny’s vader, mee dat je zelf scenario’s begint te bedenken en dat zet zeker aan tot bingewatchen. Binnen een korte tijd heb je deze serie dan ook zonder twijfel gekeken. Het is alsof je een lange film kijkt.

Afleveringen

Safe heeft momenteel nog maar één seizoen met 8 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 40 minuten, waardoor je deze serie vlotjes op één dag uit kan kijken. Wij hopen dat er een tweede seizoen komt, maar het einde van het eerste seizoen maakt die mogelijkheid kleiner. Het einde van het eerste seizoen lijkt namelijk gesloten te zijn. Maar wie weet komt er toch nog een vervolg. Laten we hopen!

Onze mening

Safe is één van de betere series die wij dit jaar al zagen. Het hoofdpersonage Tom, gespeeld door Michael C. Hall, zet opnieuw (na de serie Dexter) een uitstekende acteer-prestatie neer. Toegegeven, soms is het vreemd om Tom los te zien van Dexter (voor al wie deze serie ooit zag) maar het is fantastisch om hem in deze rol, als bezorgde vader, te zien. Safe is soms zo ingewikkeld en zet je meer dan eens op het verkeerde spoor. Dat maakt dat het einde verrassend onvoorspelbaar is. Denk dus niet dat je deze serie meteen kan voorspellen, want niets is wat het lijkt! Dit een top-serie van een hoog niveau en zeker het bekijken waard als je van complotten en verrassende wendingen houdt.

Trailer Safe

 

Safe is voor jou?

Is deze serie is voor jou? Of toch maar iets anders? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebook-pagina. Meer inspiratie nodig? Kijk dan zeker eens in onze lijst met Netflix reviews en misschien zit er iets voor jou tussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.