Saint-Tropez

Saint-Tropez is een kleine havenplaats aan de Côte d'Azur in het departement Var. Het is vooral gekend van zijn exclusieve winkels en de jachten die in de haven liggen. De stad is zeer gezellig met zijn kleine steegjes en gezellige strandjes. Vroeger was dit vooral een locatie voor de rijkere en bekende mensen maar ondertussen zijn hier vooral toeristen te zien. Al is er nog veel rijkdom aanwezig! Een ideale stad voor koppels of kleine gezinnen die graag een romantisch uitje maken. Of voor mensen die van rijkdom en jachten houden.

Saint-Tropez
Accommodatie

Een hotelkamer in Saint-Tropez is niet zo goedkoop. Je betaalt voor de goedkoopste kamer als snel 180 euro voor een nacht. De gemiddelde prijs van een kamer ligt dan ook op 240 euro voor een nacht, wat toch veel is. Je kan beter iets huren net buiten de stad. De prijzen daar variëren erg, maar voor 60 euro per nacht vind je al iets deftig. Al is dit natuurlijk ook nog relatief duur. De goedkoopste manier om te overnachten in Saint-Tropez zelf is een appartement huren. Hier schommelen de prijzen voor een nacht rond de 50 euro voor een nacht (al maak je dit zo duur of goedkoop zoals je zelf wil). Voor een staanplaats met de caravan betaal je rond de 200 euro voor een week in het hoogseizoen. Buiten het seizoen betaal je hier al snel 50 euro minder voor.

Transport

Je kan Saint-Tropez makkelijk bereiken met de  auto. Je staat dan wel ongeveer een half uur in de file als je de stad binnen rijdt. Maar doordat deze weg aan het strand ligt is dit zeer aangenaam rijden. Ook is er genoeg parking voorzien die goed aangegeven staat en makkelijk bereikbaar is. Het enige nadeel is wel dat deze parking heel duur is. Je betaalt 16 euro voor een hele dag. De stad kan je best te voet verkennen omwille van zijn kleine straatjes en steegjes. Wat helemaal gratis is. Je kan ook een brommer of fiets huren maar dit raden wij af! Want met de vele toeristen is er met deze voertuigen geen doorkomen aan. De prijzen verschillen van bedrijf tot bedrijf en van periode tot periode maar dit schommelt voor een fiets altijd rond 40 euro voor een halve dag en voor een brommer 80 euro.

Budget

Voor een dagje Saint-Tropez kan je best rekenen op een bedrag tussen de 40 en 60 euro per persoon. Hiermee betaal je de parking en je drinken en eten. Want voor een broodje met enkel hesp betaal je al snel 5 euro en voor drank 3,80 euro. Wij raden je dus aan om je eigen lunchpakket klaar te maken en mee te nemen en dan bespaar je al veel.

Cultuuur
Food

In Saint-Tropez heb je natuurlijk de Tarte Tropézienne. Een heel lekkere taart die je zeker eens moet proberen als je van zoete dingen houdt. Je koopt ze wel beter net buiten de stad. Dat verschilt gemakkelijk een paar euro's. Je hebt in deze stad alle soorten van restaurants. Maar in deze regio moet je toch vis of schaaldieren gegeten hebben! Aan de baai vind je een tal van restaurants waar je dit kan eten. Ook rosé wijn is typisch aan deze streek en moet je zeker eens proberen. Wil je wat chiquer eten, dan kan dat bij  Dior Des Lices het restaurant van Dior. Of je kan bij L'opera gaan eten waar je 's avonds rond 9 uur een spectaculaire show tijdens je diner krijgt. Die kan je trouwens van veraf ook zien als je geen gast bent van het restaurant.

Geschiedenis

Saint-Tropez ontstond rond 1592 bij de bouw van de citadel waaruit men een mooi uitzicht had en nog altijd heeft. Voeger was het een vissersdorpje dat regelmatig werd verwoest door piraten. Tussen 1890 en 1925 was Saint-Tropez belangrijk voor de ontwikkeling van de schilderkunst wat goed was voor de stad en zijn naam. Het werd dan ook in de jaren 1920 een echte trekpleister voor internationale sterren uit de modewereld. Ook tijdens de tweede wereldoorlog was dit een belangrijke stad  voor de geallieerde invasie van Zuid-Frankrijk.  In de jaren 1950 werd het echter, mede dankzij Brigitte Bardot, weer een internationaal bekende badplaats. Waar veel rijke en bekende mensen een jacht hebben aan de baai.

Reisgids
De Baai

De baai van Saint-Tropez is gezellig om iets te gaan eten met een leuk uitzicht op de jachten die er liggen. Ook bij nacht is het hier heel leuk vertoeven.

Escalet Beach

Zeer gezellig strand. Soms wel moeilijk om te betreden met de rotsen maar heel gezellig! Ga wel vroeg want in de middag vind je geen plaats meer.

Musée de la Gendarmerie.

Voor 4 euro per persoon heb je een leuke tentoonstelling over de film en Saint-Tropez bij! Ook Brigitte Bardot komt hier uitgebreid aan te pas. Zeker een verrijking als dit onderwerp je boeit. Anders kan dit eerder een tegenvaller zijn.

Citadelle de Saint-Tropez

Tentoonstelling over de geschiedenis van Saint-Tropez. Je betaald hier 3 euro per persoon. Maar eerlijk gezegd is het niet echt iets dat je zal bij blijven. Wel een leuk uitzicht vanop de berg die je eerst moet beklimmen.

Shoppen

In Saint-Tropez kan je goed shoppen in de gezellige kleine straatjes. Je hebt er alleen wel een stevig budget voor nodig want de meeste winkels zijn er niet goedkoop.

 

De Markt

Op de Place des Lices wordt elke dinsdag- en zaterdagochtend een Provençaalse markt gehouden. Je kan er vers fruit en groentjes vinden en andere leuke streekproducten. Zeker een aanrader!

Artikels Over Brugge