Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  Tropezienne

  Saint Tropezienne Taart

  Saint Tropezienne Taart

  Wat is een Tropezienne Taart?

  Tropezienne Taart. Of “Tarte Tropézienne” zoals ze in het Frans zeggen, is een soort taart dat van oorsprong uit Saint-Tropez komt. Zijn naam heeft hij te danken aan Brigitte Bardot. Die voor de film  ‘Et Dieu créa la femme’ in Saint-Tropez was. Ze vond dit gebak zo lekker dat ze er een naam (Tropézienne) voor bedacht. Die naam die hij tot vandaag nog altijd heeft. Het recept voor de taart is bedacht door de Poolse patissier Alexandre Micka.

  Tropezienne Taart

  Het lijkt wat op een grote Berlijnse Bol van uitzicht. Al zijn hier tegenwoordig wel al meer variaties en soorten in als vroeger.  Maar van smaak is hij helemaal anders. Het is eigenlijk een groot rond gebak dat horizontaal in twee is gesneden. Deze beide delen worden op elkaar gelegd met daartussen een crème van boter. Al zijn hier tegenwoordig ook veel variaties en smaken in. Vanboven is het origineel afgewerkt met poedersuiker.


  Wat vinden wij er van?

  Wij vinden het een lekker gebakje. Wel zoet maar daar houden wij wel van. Ideaal als dessert. In de regio rond Saint-Tropez betaal je tussen de vijf en negen euro voor een taart. Voor een taart waar je met zes van kan eten is dit ook nog niet zo een duur dessertje. Wat ook leuk is natuurlijk. Wij hebben hem eerst gegeten toen hij zo van de bakker kwam en de tweede keer nadat hij een tijdje in de ijskast had gelegen. En persoonlijk vinden wij hem beter als hij koud is. Een zwaar nagerecht is het zeker ook niet maar als je al veel gegeten hebt kan dit misschien net dat stukje te veel zijn. Kortom, je moet hem zeker eens proberen als je in de regio bent.

  Tropezienne Taart review


   Waar vind je deze?

  Je kan ze bijna bij elke bakker in de regio rond Saint-Tropez vinden en dan betaal je tussen de €5 en €9. Je vind ze ook bij de bakkers in Saint-Tropez zelf maar dan betaal je al snel rond de €20. Ook kan je ze in de winkel gaan halen waar ze oorspronkelijk uitgevonden werden. Waar ze ook mini-versies van deze taart hebben. Hier betaal je wel tussen de €20 en €50. Afhankelijk van welke Tropezienne taart je besteld.

  Ga je zelf niet op reis in deze regio maar wil je ze toch eens proeven? Dan kan je ze altijd zelf maken natuurlijk. Hier zie je hoe je dit kan doen. Veel succes! En laat ons zeker weten of het gelukt is.

  Is dit toch niets voor jou? Kijk dan zeker eens hier of er niets anders beter bij jou past. We horen ook graag jullie mening over dit dessertje dus laat het zeker weten als je het geproefd hebt.

  Comments

  • 7 januari 2018

   Ziet er heerlijk uit. Leuk om eens uit te proberen in elk geval

   reply
  • 7 januari 2018

   Ja heerlijk. Gister teruggekomen uit Zuid-Frankrijk en mis het nu al ;(

   reply
  • 7 januari 2018

   Het lijkt een beetje op een roombroodje. Klopt dat ook qua smaak?

   reply
  • 7 januari 2018

   Jammer dat je hem hier niet kunt krijgen, want zelf maken gaat hem niet worden denk ik.

   reply
  • 7 januari 2018

   Ooeeehhh dit klinkt heerlijk! Ik ben in Saint-Tropez geweest, maar heb dit nooit gegeten. Volgende keer maar eens uitproberen!

   reply
  • 7 januari 2018

   Hmm dat ziet echt zo lekker uit! Ik ben wel dol op taartjes.

   reply
  • 8 januari 2018

   Zo, dat ziet er heel goed uit!

   reply
  • 8 januari 2018

   Zo, dat ziet er heerlijk uit.. maar wel een calorieënbom haha! Geef mij maar een stuk! 😉

   reply
  • 9 januari 2018

   Oei dat ziet er erg lekker uit zeg….nice! <3

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.