Reisblog over Sayulita

Mexico week 5: Een bewogen week met veel ups en downs in Sayulita

18 comments

Vorige week kon je al lezen dat we in het mooie Puerto Vallarta waren. Hier ontmoetten we ook onze vrienden die we 10 jaar lang niet gezien hadden. Nadien vertrokken we richting het surfersdorp Sayulita. Het was een bewogen week met veel ups en downs. Benieuwd hoe dit eraan toeging? Kom hier onze verhalen van afgelopen week te weten!

Emotioneel weerzien

Voor Sigrid was het meer dan 10 jaar geleden dat ze haar Mexicaanse vriend Gabriël zag. Ze ontmoetten elkaar als kind op een internationaal dansfestival in België en hielden sindsdien contact via MSN (wie kent dit nog?) en later Facebook en Whatsapp. De band die ontstond, was er duidelijk één voor het leven. Elk jaar dat voorbij ging, hadden we graag nog eens met elkaar afgesproken. Omwille van verschillende redenen was dat tot nu toe niet mogelijk. Tot nu, inderdaad. Puerto Vallarta was de ideale plek om af te spreken. Het was voor Gabriël en zijn vriendin Vanessa hun favoriete vakantiebestemming en ze hadden verlof kunnen regelen wanneer wij daar verbleven. We gingen elkaar terug zien.

Zenuwachtig waren we de dagen voor het weerzien. Hoe zou het zijn om elkaar terug te zien? Gingen we nog dezelfde band als 10 jaar geleden hebben? Toen we elkaar uiteindelijk zagen, was het heerlijk om in elkaars armen te vliegen! Dit was een knuffel waar we 10 jaar lang naar uitgekeken hadden. Zowel Gabriël als Vanessa waren meteen in onze harten gesloten.

Mexicaanse vrienden Puerto Vallarta

Het beste weekend ooit

Aangezien Vanessa en Gabriël startende werknemers in Mexico zijn, hebben ze maar recht op 3 extra vakantiedagen buiten de gewone feestdagen. Hierdoor waren ze maar één weekend bij ons in Puerto Vallarta. Het was meteen duidelijk dat ze volop gingen genieten van dit welverdiende weekend!

Met een kratje bier in de ene hand, een zak chips in de andere hand en onze muziek, gingen we de eerste dag op het overvolle strand van Los Muertos zitten. Tussen de andere Mexicaanse gezinnen, waren wij het die opvielen. Dit was the Mexican way on vacay. In het begin was het voor ons heel vreemd. Wij houden meer van rustige, afgelegen stranden. Mexicanen houden duidelijk meer van drukte. Dit werd uiteindelijk de leukste ervaring die wij hier al hadden. Sindsdien gaan we altijd naar het strand met drank en chips en muziek! Are we Mexican already?

Diezelfde avond kookte Vanessa ons een heerlijk Mexicaans diner. Zelfgemaakte tacos en de beste guacamole die we ooit proefden, werden geserveerd én we leerden elkaar een paar typische woorden uit onze eigen taal. De laatste twee dagen brachten we door in een resort. Hier gingen we samen echt tot rust komen en genieten genieten genieten. Drie enorme zwembaden en een hotel op het strand bij de zee, kunnen daar zeker bij helpen. We besloten om de laatste avond samen uit te gaan en dit was een onvergetelijke nacht. Het Paasweekend (het ultieme hoogtepunt van Semana Santa, zoals ze hier zeggen) bracht heel wat drukte in Puerto Vallarta met zich mee, maar het was een enorm fijn weekend om nooit meer te vergeten!

Beach in Puerto Vallarta

Mexicaanse vrienden

Hoewel het 10 jaar geleden was dat we elkaar zagen, lijkt het alsof we al jaren heel close zijn. Eigenlijk is dat ook altijd zo geweest, maar het was fijn om met z’n vieren ook in real life zo goed overeen te komen. Het afscheid viel ons dan ook zwaar. De tijd is voorbij gevlogen maar we weten dat we elkaar (snel) terug zien! Wellicht komen Vanessa en Gabriël binnen enkele jaren naar België. Dan kunnen wij hen onze tradities leren kennen. We kijken er alvast naar uit!

Surfersdorp Sayulita

Hoewel het een enorm leuk weekend was geweest, hebben we deze week ook enkele tegenslagen gekend. Tijdens het Paasweekend is Bryan zijn gsm verloren. Wellicht niet gestolen, maar gewoon uit zijn broekzak gevallen tijdens een taxirit. Dit was een domper op de feestvreugde. De gsm hebben we niet meer terug gezien.

Na dit weekend vertrokken we richting het surfersdorp Sayulita. Dit ligt een uurtje rijden van Puerto Vallarta. Eerst stond het niet op onze planning, maar we zijn zo blij dat we deze badplaats uiteindelijk nog toegevoegd hebben aan onze roadtrip! Wat een plek. Eén van de beste plaatsen die we in ons leven al gezien hebben. Denk aan uitgestrekte stranden met prachtige palmbomen, een helderblauwe zee en de mooiste en gezelligste  winkeltjes en strandbars die er zijn. De meeste mensen die hier op vakantie komen, zijn surfers en hippie-types. Allemaal heel erg lieve, gezellige mensen. Vergeet Bali en Tulum. Hier is Sayulita!

 

Tegenslag in Sayulita

Onze eerste dagen in Sayulita waren perfect. We gingen lekker uit eten, keken ’s avonds naar de open sterrenhemel en genoten van het uitzicht op de mooie oceaan. De laatste dag van ons verblijf hier, zullen we echter niet snel vergeten.

Op onze laatste avond in Sayulita na een heerlijk diner, besloten we samen nog iets te gaan drinken op een typische strandbar zoals je er hier velen ziet. Bryan koos een mojito en Sigrid een daiquiri met mangosmaak. Dat had ze niet moeten doen. De uren die volgden waren een hel. Heel de avond en nacht heeft ze zonder stoppen moeten braken. Tot ’s morgens rond een uur of 11. Uitgeput en ziek was niet hoe we ons vertrek hier hadden voorzien.

Normaal gezien zouden we nu vertrekken richting Mexico City. Ons hotel en vliegtickets lagen al lange tijd vast. Maar het was onverantwoord om op deze manier te reizen. Het was duidelijk dat dit niet ging lukken. We hebben dan maar alles geannuleerd en ons verblijf in Sayulita verlengd. Alles bijeen was dit een enorme extra kost, maar we hadden geen keuze.

Sayulita bar

Laatste week Mexico

Onze laatste week in Mexico zullen we dus doorbrengen in Sayulita. We leerden hier al super lieve mensen uit België kennen die hier wonen en daar zullen we de komende dagen ook nog mee afspreken. Zij kennen immers de streek en de leukste plaatsen.

Het is jammer dat we Mexico City niet zullen zien deze reis, maar nog een weekje extra op het strand of aan het zwembad liggen, is ook niet slecht. We hebben het hier goed ondanks de tegenslagen! We maken er nog het beste van. En Mexico City bezoeken we een andere keer wel, want het nu al staat vast dat we ooit nog terugkeren naar dit prachtige land!

Wil je onze reisverhalen volgen? Dat kan via onze reisblog maar ook via Facebook en Instagram natuurlijk. Tot dan!

Sayulita afgrondSigridofthesun in MexicoMooie stranden MexicoSigrid BeachFlaggen in Mexico

18 comments on “Mexico week 5: Een bewogen week met veel ups en downs in Sayulita”

  1. Amaai, prachtige ervaringen om nooit te vergeten! Die verloren gsm, het doodziek zijn van Sigrid en de daardoor gewijzigde plannen zijn jammer, maar binnenkort kun je ook daar mee lachen. 😉 Nog veel plezier!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.