Scandinavië is de Noordelijke regio in Europa waar onder andere Zweden, Denemarken en Noorwegen zich bevinden. Koude landen maar met warme mensen. Deze mensen leven vaak in harmonie met de natuur en met liefde voor hun medemens. Familie en vrienden zijn het belangrijkste in hun leven. We kunnen daar zeker wat van leren. Kom hier een aantal van de mooiste Scandinavische gezegden te weten. We vertalen ze naar het Engels opdat iedereen ze begrijpen kan.

8 SCANDINAVISCHE GEZEGDEN

Friendship doubles the joy and divides the grief

De letterlijke vertaling is “Vriendschap verdubbelt het plezier en halveert het verdriet” en daar kunnen we het alleen maar eens mee zijn! Net zoals ons, vinden ze in Noord-Europa vriendschap enorm belangrijk. Je hebt plezier samen en je komt samen door moeilijke periodes heen.

Scandinavische gezegden

A life without love is like a year without summer

Liefde heb je nodig. Zowel vriendschappelijk als relationeel. Het verwarmt je als de zon, het maakt je leven lichter en doet je stralen van geluk. Vandaar deze vergelijking met de zomer.

A life without love is like a year without summer

Nature is not in a hurry. Still everything falls into place

De natuur heeft geen haast en toch geraakt alles af. Het in wonderlijk hoe het ritme van de natuur werkt. Uit de natuur kan je zoveel wijsheid halen en dat hebben ze in Scandinavië begrepen. Eén van ons favoriete Scandinavische gezegden!

Nature is not in a hurry. Still everything falls into place

Fika – slow down and enjoy the good things in life

Fika is een Zweeds woord dat vele betekenissen heeft. Het komt erop neer dat je rustig aan moet doen en genieten van de kleine, goede dingen van het leven. Zoals een lekkere kop koffie.

Scandinavische gezegden en quotes

Lagom – Not too little nor too much, just right

Nog zo’n Zweeds woord waar veel wijsheid uit te nemen valt is lagom. Dit wil zoveel zeggen als “de juiste hoeveelheid”. Niet te veel of niet te weinig, iets tussenin is goed. Bij ons is dit spreekwoord bekend als “overdaad schaadt”.

Lagom - Not too little nor too much, just right

Happiness is a place between too much and too little

Eentje die mooi aansluit bij of bevestigt wat de vorige quote zegt, is deze Finse uitspraak. Nogmaals het bewijs dat je niet te veel en niet te weinig moet hebben om gelukkig te zijn. Iets daartussen is perfect.

Scandinavische gezegden die je moet kennen

The morning is wiser than the evening

Dit spreekwoord kennen wij als de uitdrukking “We zullen er nog een nachtje over slapen”. Het betekent dat je een belangrijke beslissing niet zomaar neemt. Je denkt erover na in plaats van overhaast te beslissen. Mensen die dat doen zijn wijzer. We kunnen dit spreekwoord vergelijken met “Tijd zal raad geven”.

The morning is wiser than the evening

It’s not what we have in life but who we have in our life that matters

Over dit Scandinavische gezegden kun je niet anders dan het eens zijn. Het is niet belangrijk hoeveel je bezit maar welke mensen je rondom je hebt. Wij kennen dit spreekwoord als “geld maakt niet gelukkig”.

It's. not what we have in life but who we have in our life that matters

Meer Scandinavische gezegden

Voor meer Scandinavische gezegden of andere quotes kan je altijd eens een kijkje nemen op onze Pinterestpagina. Of je kan eens een kijkje nemen bij onze andere quotes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.