Vandaag bespreken we 6 handige tips om lekker te slapen in een vliegtuig. Slapen in een vliegtuig is niet altijd gemakkelijk, maar soms echt wel nodig als je lang onderweg bent. Zeker bij een lange vlucht. Wijzelf hebben hier soms toch problemen mee en dan komen deze tips zeker van pas. Wij hopen dat ze jou even goed helpen!

1. Draag gemakkelijke kledij

Een logische tip misschien, maar we zien toch nog mensen (vooral oudere mensen) die zich chique kleden om een vliegtuig te nemen. Dit is echt niet nodig! En ook niet handig bij een lange reis van meer dan 5 uur. Wij dragen meestal gewoon een losse broek of joggingsbroek en een sweater. Zeker geen spannende kledij. Slapen lukt veel beter in comfortabele kledij!

2. Eet niet te veel

Probeer niet te veel te eten voor je vlucht. Zo zal je al veel beter kunnen slapen. Met een volle maag proberen slapen is veel moeilijker. Wij maakten deze fout al een paar keer zelf en aten een stevige maaltijd vlak voor we op het vliegtuig stapten. Bijgevolg lukte slapen met een opgeblazen gevoel niet. Het best eet je een ruime tijd voor je opstapt of vlak voor je opstapt nog snel een stuk fruit om de honger te stillen. En moest je dan toch nog enorme honger krijgen, dan kan je altijd in het vliegtuig iets te eten bestellen.

3. Je zitplaats

Ook je zitplaats kan een belangrijke rol spelen om al dan niet te kunnen slapen. Als je een lange vlucht gaat maken, raden we je aan om je plaats zelf te kiezen. Want aan het raam slaap je nu eenmaal beter. Alleen al om dat er niemand langs jou moet passeren om iets uit zijn bagage te nemen of om naar het toilet te gaan. Let ook op dat je niet te dicht bij de vleugels zit, want bij oudere toestellen kan daar wel eens meer lawaai zijn.

4. Reiskussens

Reiskussens hoeven niet veel geld te kosten. Aarzel niet om dit te kopen, want het helpt je gewoon echt beter te slapen. Je hebt dankzij zo’n kussen ook geen nekpijn achteraf. Tegenwoordig bestaan er ook al kussens die je kan opblazen om daarna weer af te laten zodat deze ook niet veel plaats in nemen in je bagage. Ook een dekentje meenemen kan altijd handig zijn om het extra gezellig te maken.

5. Ooglapjes en oordoppen

Nog een goede en logische tip  voor lekker te slapen in een vliegtuig is je gewoon volledig afsluiten van de buitenwereld. Dit kan met ooglapjes en oordoppen, en ook deze hoeven niet veel geld te kosten. Sommige mensen gebruiken zachte muziek om zich zo af te  sluiten voor alle andere geluiden. Bij ons werkt dit minder. Wij kiezen voor ooglapjes en oordopjes.

6. Een slaappilletje

Je kan ook altijd een slaappilletje kopen en dit innemen bij het begin van de vlucht. Pas wel op dat je hier met vertrouwd bent en de juiste dosis neemt. Deze tip zou de absolute laatste stap moeten zijn! Want echt gezond is dit natuurlijk niet. Vermijdt steeds alcohol en cafeïne want dit helpt niet bij slapen!

Jij nog tips om lekker te slapen in een vliegtuig?

Dit waren onze 6 tips om lekker te slapen in een vliegtuig. Heb jij er nog andere tips die we zeker eens moeten proberen? Laat het ons dan gerust weten in de comments.

Op zoek naar nog meer reistips? Kijk dan zeker eens bij onze categorie tips.  Waar je bijvoorbeeld tips vindt om je vliegtuig goedkoper te boeken. Ook kan je ons altijd volgen op Facebook of Instagram waar we je graag nog meer tips geven.

31 reacties

 1. Ik heb al vanalles geprobeerd, maar kan gewoon niet slapen in een vliegtuig. Het is zo oncomfortabel en ik voel me vaak misselijk tijdens (en na) het vliegen.

 2. Ik kan dus echt niet slapen in een vliegtuig, tenzij ik echt helemaal gesloopt ben. Ik wil nog wel eens proberen mijn ogen dicht te doen voor een korte powernap. Dan trek ik mijn pet over mijn ogen om het donker genoeg te maken. Haha

 3. Wat een handige tips! Vorig jaar rond deze tijd vertrok ik naar Ecuador, ook een lange vlucht! In het heenreizen kon ik goed slapen, in tegenstelling tot de terugreis, helemaal niet!

 4. Goede tips! Wij kiezen ook altijd een plek uit die niet te dicht bij de wc is en niet te dicht bij de babyzitjes. Maar het belangrijkste is een nekkussen. Van knikkebollen word je namelijk steeds weer wakker.

 5. Goede tips! Met mijn vliegangst is het bijna onmogelijk om te slapen tijdens een vlucht door alle adrenaline. Wellicht dat deze tips mij zullen helpen.

 6. Bij een lange vlucht zou ik zeker gaan voor een ooglapje en een kussen, dan slaap ik geheid de hele vlucht.

 7. Wij hebben inderdaad alleen nog maar korte vluchten gemaakt naar Londen en Bergen, maar mochten we een langere vliegreis gaan maken dan houden we deze tips zeker in het achterhoofd!

 8. Ja, leuke tips! Als ik nog eens het vliegtuig neem ga ik dit zeker in mijn achterhoofd houden maar vooral meegeven aan mijn kindjes.

  Groetjes, Eva

 9. Leuke tips! Mij lukt het de laatste jaren niet meer om te slapen in het vliegtuig. Vroeger toen dat wel lukte werd ik dan wel steeds gewekt door de stewardessen omdat ik eten kreeg…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.