Wij zijn momenteel in Mexico en daar spreken ze Spaans. Daarom onderzoeken wij graag de gezegden van deze mooie taal. En die gezegden zijn talrijk! Hieronder geven we de 7 meest originele Spaanse gezegden. Deze gezegden zullen je doen verlangen naar zuiderse temperaturen. Nog even oefenen op de uitspraak en je bent helemaal klaar om ze op je volgende reis te gebruiken! Hier zijn de 7 Spaanse gezegden.

1. Al mal tiempo, buena cara.

Dit gezegde kennen wij als ‘Maak er het beste van’. Al mal tiempo, buena cara wil letterlijk vertaald zeggen dat je een vrolijk gezicht moet opzetten bij slecht weer. Hebben ze dan ooit slecht weer in het zonnige Spanje?

Spaanse gezegden cara

2. No hay mal que por bien no venga. 

Dit gezegde kennen wij als ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’. No hay mal que por bien no venga wil letterlijk vertaald zeggen ‘er is niks slechts waaruit iets goeds niet komt’. En dat klopt helemaal!

Spaanse gezegden_ venga

3. Barriga llena, corazón contento.

Dit gezegde kennen wij in het Nederlands niet echt. Het betekent ‘Volle maag, gelukkig hart’. Eentje dat er op lijkt bij ons is ‘De liefde van de man gaat door de maag‘. Het komt erop neer dat lekker eten je gelukkig maakt!

Spaanse gezegden_ contento

4. No hay mayor dificultad que la poca voluntad.

Dit gezegde kennen wij als ‘Waar een wil is, is een weg‘. Het gezegde in het Spaans rijmt perfect en dat maakt het een tikkeltje mooier dan ons gezegde. Vind je niet?

Spaanse gezegden_ voluntad

5. Él que tiene boca se equivoca.

Nog eentje die mooi klinkt, is deze. In het Nederlands gebruiken we ‘Spreken is zilver, zwijgen is goud‘. Een goede raad die erg leuk klinkt in het Spaans!

Spaanse gezegden_ boca

6. Más vale tarde que nunca.

De letterlijke Nederlandse vertaling is ‘Beter laat dan nooit‘. Dit is bij ons ook een veel voorkomend gezegde.

Spaanse gezegden nunca

7. La esperanza alegra el alma.

Dit Spaanse gezegde kennen wij ook in het Nederlands. Letterlijk wil het ‘Hoop doet leven‘ zeggen. Een mooi gezegde om dit lijstje mee af te sluiten.

Spaanse gezegden alma

s

Wat denk jij van deze Spaanse gezegden?

Vind je ook dat deze 7 Spaanse gezegden zo veel mooier klinken dan in het Nederlands? Wij in ieder geval wel! Wij zijn al aan het oefenen op de uitspraak. Door is Google Translate een goede hulp bij! Wedden dat als je deze spreekwoorden gebruikt bij je volgende reis dat je iedereen verbaasd?

Verkies je toch liever quotes in het Engels? Die hebben wij ook speciaal om jou te inspireren! Ga je binnenkort op reis naar Spanje? Lees dan zeker eerst onze budgettips. Ze kunnen het verschil maken op jou bestemming!

Volg je ons graag tijdens onze reis? Dat kan via onze reisblog, maar ook via Facebook en Instagram.

2 reacties

  1. Dag Ann. We hebben onze Spaanse gezegden niet via Google Translate gevonden/vertaald. Toch bedankt voor je opmerkend oog. We zullen dit proberen aanpassen.

  2. Niet te veel op google translatie vertrouwen… Nummer 2 is niet goed vertaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.