Ooit al gehoord van de tamarillo? Wij ook nog niet voor ons bezoek aan supermarkt Grand Frais in het Zuiden van Frankrijk. In deze supermarkt hebben ze verschillende soorten vreemde vruchten van zuiderse landen. De tamarillo zag er speciaal uit en konden we niet weerstaan om te proeven.

Oorsprong van de tarmarillo

De tamarillo komt uit Peru, meer bepaald het Andesgebergte, en is familie van de tomaat en aardappel omwille van zijn bloeiwijze. Het groeit aan een plant en wordt in tropische gebieden gekweekt. Ook in Belgiรซ kan het overleven mits voldoende zon. Je kan de tamarillo bijvoorbeeld kweken op je vensterbank.

Tamarillo is een samenstelling van ‘Amarillo’ wat ‘geel’ betekent en de ‘T’ staat voor tomaat. Het is een naam die uit Nieuw-Zeeland komt. Men zegt ook ‘boomtomaat’ tegen de tamarillo.

Uitzicht

Deze vrucht is vaak rood of geel van kleur en heeft een eivormige structuur. De vrucht is ongeveer 10 cm groot en 5 cm breed. Het vruchtvlees binnenin is ook rood of oranje van kleur en heeft zwarte zaden.

Smaak

Hoewel de tamarillo familie is van de tomaat en aardappel, smaakt hij allesbehalve zo. Naar onze mening hoort de vrucht meer thuis in het rijtje van het fruit in plaats van groenten. Het heeft een gecombineerde smaak die je kan vergelijken met de smaak van passievrucht (het middelste gedeelte) en mango (het overige deel). Het heeft een aparte zurige smaak. De schil is redelijk hard, bitter en niet zo erg smakelijk. Het is een vrucht die je zal verbazen qua smaak, maar ons heeft het niet kunnen bekoren om nog eens te proberen.

Zin om zelf aan de slag te gaan met de tamarillo? Kijk dan eens hier voor inspirerende recepten. Is dit niets voor jou? Klik dan hier voor andere recepten.

Tamarillo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.