Verhaal

The Alienist speelt zich af in het jaar 1896 in New York. Waar dokter Kreizler (die werkt als psychiater met kinderen die zware problemen hebben) een paar gruwelijke moorden op kinderen probeert op te lossen. Deze moorden zijn echter niet gewoon, de ogen en sommige ingewanden blijken bij elk gevonden lichaam echter te ontbreken. Ook zijn de slachtoffers altijd goed geselecteerd, het zijn namelijk altijd jonge jongens die zich verkleden als vrouw om zo mannen te plezieren. Natuurlijk kan Docter Kreizler deze zoektocht niet alleen aan en krijgt hij hulp van zijn goede vriend John Moore en oude bekende van deze vriend, Sara Howard, die ook als eerste vrouwelijke politie agente in New York aan het werk gaat. Dit verloopt niet altijd gemakkelijk, want de drie krijgen veel tegenwerking van hoger af.  Waarom dit is zal later in de serie duidelijk worden. Zal het hun lukken om de gruwelijke seriemoordenaar te vinden? Leuk weetje: Dit was de duurste productie van Netflix dit jaar, wat toch ook iets over deze serie kan zeggen.

The Alienist review

Afleveringen

Momenteel bestaat er maar 1 seizoen van The Alienist. Maar volgens ons is het wel mogelijk dat er een nieuw seizoen en een nieuw verhaal geschreven wordt. Dit seizoen telt 10 afleveringen en elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten.

Onze mening

The Alienist is een goed geschreven verhaal dat je van het begin meeneemt in de speurtocht naar de dader. Ook de verschillende liefdesverhalen en spanningen zijn boeiend om te volgen dooreen de serie. Al vonden wij dat deze serie er soms wel wat over ging, zoals de moorden en de jonge lichamen die sterk in beeld gebracht worden. Soms lijkt de serie meer op pure horror. Wat jij graag ziet, is natuurlijk voor iedereen anders, maar wij hadden toch het idee dat dit ook anders in beeld kon gebracht worden. Verder is die periode in New York wel mooi en realistisch weergegeven.  Kortom, een amusante thriller met wel wat taboes en soms wat horror.

Trailer The Alienist

The Alienist iets voor jou?

Is The Alienist iets voor jou? Heb je de serie al gezien? Of is dit niet echt jouw genre? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebook-pagina.

Indien je niet meer weet wat kijken, kan je ook altijd eens in onze database kijken waar je alle reviews vindt met de beste series en films op Netflix.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.