Verhaal

The end of the f ** king world is een donkere humoristische serie dat gaat over James die een moeilijke jeugd heeft gehad door de zelfmoord van zijn moeder. Hij denkt van zichzelf dat hij een psychopaat is, en daarom wil hij iemand vermoorden. Die iemand is de aparte Alyssa die bij hem op school zit. Ook zij heeft een moeilijke jeugd gehad en is op zijn zachtst gezegd een beetje apart. Om haar vertrouwen te winnen en haar mee naar huis te lokken, begint James een relatie met Alyssa. Haar vermoorden blijkt echter niet zo gemakkelijk. En wanneer Alyssa thuis problemen krijgt, vertrekken ze zelfs samen op avontuur om zo aan alles te ontsnappen. Dit avontuur loopt natuurlijk niet zoals gedacht.

The end of the f ** king world

Seizoen

The end of the f ** king world heeft momenteel 1 seizoen met 8 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten, wat de binge-statistieken van deze serie wel verklaart. We denken wel dat er een vervolg komt gezien het einde van deze reeks.

Onze mening

Wij hadden hoge verwachtingen bij deze serie na het lezen van alle reacties van de traditionele media. En wij vragen ons oprecht af, of deze media ook effectief dezelfde serie heeft gezien als ons. Misschien komt het door de hoge verwachtingen die er vooraf  waren dat wij dit een tegenvaller vinden. Maar eerlijk is eerlijk, wij wilden deze serie al na 5 minuten af zetten. Toch hebben we volgehouden om dit bericht te kunnen schrijven. Dit vinden wij een rare serie met donkere humor dat maar héél soms grappig is. Wij snappen deze hype echt niet! Al hebben de acteurs dit zeker niet slecht gespeeld hoor… heel goed zelfs. Maar helaas is deze serie met momenten gewoon echt zwak en vooral overdreven geschreven. Misschien is dit niet echt ons genre van series of begrijpen we de makers hun bedoelingen niet goed. Maar wij zijn geen fan. Geef ons dan  maar Narcos of Riverdale.

 

Trailer The end of the f ** king world.

Netflix

Denk je dat deze serie iets voor jou kan zijn? Dan kan je hier meteen beginnen kijken. Toch liever iets anders? Dan kan je bij de categorie Netflix even kijken of er niets anders is dat beter bij jou past. Volg ons ook op Facebook waar je veel Netflix-updates krijgt. Laat in de comments zeker jouw mening over deze serie horen!

20 reacties

  1. Ik heb deze serie nog niet gezien, en dankzij jullie review gaat hij op mijn “misschien” lijstje. Twintig minuten per aflevering is wel kort, dus het zou een serie kunnen zijn die je snel tussendoor kunt kijken.
    Op dit moment nog bezig met Blindspot, aanrader. Dark vond ik ook erg goed trouwens.

  2. We vinden de serie over het algemeen zwak. Het verhaal, de personages,… Het spreekt ons niet aan. En wat we dan weer overdreven vinden is vooral de manier waarop de personages zich gedragen, het vermoorden, de overdreven reacties,… Dat maakt dat wij deze serie niet echt weten te appreciëren.

  3. Je kan altijd eens proberen om een aflevering te kijken. Wij hadden echter moeite om vol te houden.. maar deden het toch om deze review te kunnen schrijven. Het is gewoon echt ons ding niet en begrijpen ook niet goed wat anderen er nu zo speciaal aan vinden. Stranger Things is inderdaad ook meer ons ‘thing’ 😉 Sons of Anarchy kennen wij nog niet, thanks voor de tip!

  4. ik kijk weinig tv… en ik geloof niet dat deze serie het gaat worden voor mij. Geef mij maar een goede engelse whodonit

  5. Het lijkt mij helemaal niets als ik het zo lees. Net zoals de hype rondom ‘Dark’. Ik heb het echt geprobeerd, maar we vonden er niets aan. Dat Oostblok-sfeertje, de chubby witte lijven. Ik weet het niet. Ik kon er niets mee. Stranger things deed ‘t hem veel meer voor ons. Maar over de serie waar je nu over schrijft. Het hele onderwerp spreekt mij niet aan. Maar als ik hierboven de reacties lees denk ik dan toch weer. Zou ik? Vooralsnog blijven we nog even Sons of Anarchy kijken. Daar zag ik ook tegenop, maar man, wat een goede serie.

  6. He, toevallig ben ik deze serie ook gaan volgen. Ben benieuwd hoe je tot je oordeel komt. Kan je een voorbeeld noemen waarom je hem soms zwak of overdreven vind ? Voor mijn objectieve waardering 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.