Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  The Innocent Man – Een dubbel gevoel

  The Innocent Man review

  The Innocent Man – Een dubbel gevoel

  Verhaal The Innocent Man

  The Innocent Man is een documentaire over twee moorden in dezelfde staat waarbij in beide gevallen sprake is van corruptie van de politie en het gerechtssysteem. Hierdoor zitten 4 mensen jaren onschuldig in de gevangenis. In zes afleveringen zien we hoe dit is kunnen gebeuren en hoe de politie dit blijft ontkennen. Deze serie is volledig gebaseerd op het boek van John Grisman die zo aangedaan was door het verhaal van één van deze vier mensen dat hij er een volledig boek over geschreven heeft.

  Seizoenen

  The Innocent Man telt momenteel één seizoen en het is niet duidelijk of er nog een vervolg komt. Dit seizoen telt zes afleveringen en elke aflevering duurt gemiddeld 50 minuten.

  Onze mening

  Voor alle duidelijkheid: The Innocent Man heeft twee aparte verhalen die door elkaar lopen. En hoewel het bij één van de twee verhalen heel duidelijk is dat de beschuldigden onschuldig zijn, ben je dat bij het andere verhaal helemaal niet. En dat vinden wij toch heel gevaarlijk, want stel dat zij het toch hebben gedaan, dan heb je nu weer veel naar boven gehaald bij de familie van het slachtoffer. We moeten er wel eerlijk bijzeggen dat wij het gevoel hebben dat één van de gevangenen onschuldig is, maar je weet het dus niet zeker. In het buitenland krijgt deze serie wel wat commentaren omdat de makers niet de volledige waarheid zouden verteld hebben. Hoewel deze docu mooi in elkaar gestoken is, blijven wij toch met een dubbel en wrang gevoel achter.

  Trailer The Innocent Man

  Wat vind jij van deze serie?

  Wat vind jij van deze documentaire? Hebben jullie het er ook zo moeilijk mee als ons? Of geloof jij het hele verhaal dat verteld wordt in deze serie? Laat het ons zeker weten hier in de comments of op onze Facebookpagina.

  Ben je op zoek naar nog meer films of series? Kijk dan zeker eens in onze database met al de beste en slechtste series die wij al zagen. Hou ook onze Win pagina in het hoofd en wie weet win jij wel een bon voor Netflix.

  Comments

  • 21 januari 2019

   Is dit te zien op Netflix? Het klinkt intrigerend. Ik ga hem aan mijn man voorstellen om samen te kijken!

   reply
  • Anoniem
   22 januari 2019

   Dit zijn heftige series / documentaires vind ik (als het gebaseerd is op ware verhalen, net zoals de serie die je beschrijft). Ik vind het altijd lastig om echt te weten wat er is gebeurd. Het verhaal is toch gekleurd door de maker (of door de schrijver van het boek). Wat Nicole zegt: intrigerend. Man en ik kijken samen toch een ander soort series, maar na het zien van de trailer ben ik wel nieuwsgierig geworden.

   reply
  • 30 januari 2019

   Ik was deze serie tijdens het scrollen al eens tegengekomen maar na het lezen van je mening ga ik ze toch eens een keertje bekijken.

   reply
  • 4 oktober 2019

   Hi,
   It look like an true story. because the corruption of police in every where every country. I really like that type of story this is an interesting story that i read The innocent man.

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.