Deze tips tegen diefstal  zouden eigenlijk in een perfecte wereld niet nodig zijn. Maar spijtig genoeg is de realiteit helemaal anders. Zelf hebben we hier nog geen slechte ervaringen mee gehad. Maar tijdens onze reis door Frankrijk hebben wel wat verhalen van andere reizigers gehoord. Vandaar deze tips, hopelijk heb je er iets aan!

Afsluiten caravan

De eerst tip van tips tegen diefstal is inderdaad maar normaal. Maar controleer toch maar altijd of alles goed afgesloten is. En vooral jouw dakramen als je deze hebt. Een extra slot aan de binnenkant van je deur is ook altijd ideaal en misschien wel aangeraden. Ook bij de ramen kun je dit perfect toepassen.

Verwijder neuswiel

Je kan ook altijd het neuswiel verwijderen wanneer hij op zijn steunders staat. Zo wordt wegrijden met de caravan moeilijker. En al zeker als je de dissel dicht tegen een muur of boom zet. Als je vast op een camping staat, kan je er zelfs aan denken om de wielen weg te halen. Dan ben je helemaal zeker. Al zouden wij dit echter enkel doen als hij een vaste staanplaats heeft.

Extra gadgets

Je kan natuurlijk ook altijd een wielklem kopen, al vinden wij dit tegenwoordig niet meer zo te vertrouwen. Je kan beter een alarmsysteem aanschaffen dat indringing en verplaatsen van een caravan signaleert. Of eentje dat je tegen gassen waarschuwt die tijdens het slapen in de caravan zouden gespoten kunnen worden (dit gebeurt echt!). Wat ook een handig gadget is en wat wij gebruiken, is een volgsysteem. Door het plaatsen van zenders in je caravan en verbinding met je gsm, kan je bij diefstal gemakkelijk je caravan lokaliseren. Heel efficiënt!

Zelf nog tips tegen diefstal?

Zelf nog tips tegen diefstal? Laat ze ons dan zeker weten in de comments. Want hoe meer tips er zijn, hoe meer we elkaar kunnen helpen tegen diefstal! Zoek je nog meer tips, kijk dan zeker even bij onze nuttige tips.

Natuurlijk kan je ons ook volgen op Facebook, Instagram en Pinterest.

Volgende week dinsdag meer leuke reistips! Tot dan.

10 reacties

  1. Diefstal wil je altijd voorkomen natuurlijk, maar met deze tips kom je al een heel eind. Wij hebben zelf nog geen slechte ervaringen gehad met onze caravan. Zeker eens proberen dus!

  2. Ik zou zo graag is met een caravan op reis gaan! Denk dat dit enorm zalig gevoel moet zijn! Alhoewel dat ik wel niet zou willen dat er een diefstal plaats zal vinden. goede tips!

  3. Super handige tips al ben ik zelf wel nog nooit op reis gegaan met de caravan. Het lijkt me wel heel leuk om eens te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.