Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


  5 Tips tegen diefstal tijdens het reizen.

  Tips tegen Diefstal reizen

  5 Tips tegen diefstal tijdens het reizen.

  Deze week geven we je 5 tips tegen diefstal tijdens het reizen. In een ideale wereld zou je dit niet nodig hebben. Maar helaas is het dus anders. De meeste tips die je hier vandaag zal tegenkomen lijken ons heel logisch. En toch zetten we ze even in een lijstje zodat iedereen ze kent. Er wordt spijtig genoeg nog altijd te veel gestolen tijdens het reizen. Hier heb je onze tips, hopelijk heb je er iets aan.

  1. Maak kopieën van belangrijke documenten

  Dit kan je thuis al doen of beter gezegd: dit moet je thuis al doen. Neem kopieën van al je belangrijke documenten zoals je paspoort en rijbewijs. Als er dan iets gestolen wordt tijdens je reis, zal dit het proces bij de ambassade veel sneller laten verlopen. Let wel op dat je de kopieën natuurlijk nooit bij je echte documenten steekt. Wat je ook altijd kan doen is deze documenten inscannen en ze naar je eigen mailadres sturen. Zo ben je zeker dat je ze altijd zal terug vinden.

  2. Reisbagage verdelen

  Verdeel alle waardevolle spullen uit je bagage over verschillende koffers. Als je er dan eentje kwijt geraakt, ben je niet alles in één keer kwijt. Reisdocumenten en paspoorten steek je het best wel altijd in je handbagage of in een handtas. Ook zet je best niet te veel informatie op je label van je koffer. Naam en telefoonnummer zijn genoeg! Dieven moeten niet weten waar je woont terwijl jij op vakantie bent… dus zet nooit je adres op dit label!

  3. Kluis in hotelkamer

  Gebruik altijd de kluis in je hotelkamer, als deze er is. Moest deze er niet zijn, dan kan je de waardevolle spullen ook nog altijd aan de receptie geven en vragen dat zij deze bewaren. Vergeet niet om een bewijs te vragen van wat je er hebt achtergelaten. Dan ben je zeker. Al zijn deze mensen meestal wel te vertrouwen en moet je je niet al te veel zorgen maken.

  4. Loop niet te koop met je rijkdom

  Loop niet steeds te koop met dure spullen. En al zeker niet in arme landen, want dan val je gewoon op en trek je oplichters of dieven aan. Gedraag je meer als de locals. Steek ook nooit je geld of documenten in de achterzakken van je broek. Je kan als oplossing een Secret Waist Band dragen. Dit is een zakje dat je onder je kledij draagt en niemand ziet. Hier steek je dan al je waardevolle spullen zoals geld, kaarten en documenten in. Heel gemakkelijk en veilig!

  5. Doe altijd aangifte

  De laatste tip van deze 5 Tips tegen diefstal is zeker een belangrijke tip maar hij wordt bijna nooit toegepast op vakantie. Wanneer er iets van je gestolen wordt, doe dan altijd aangifte. Ook als je denkt dat het niets zal uithalen! Zo kan je het later bewijzen als je verzekeraar er achter vraagt. Moest je hiervoor verzekerd zijn. Want eerlijk is eerlijk, de kans is klein dat de politie jouw gestolen spullen zal terug vinden. Maar je weet maar nooit natuurlijk. Het is het proberen waard.

  Tips tegen diefstal?

  Dit waren onze 5 Tips tegen diefstal tijdens het reizen. Wat vond jij de beste? Of heb je zelf nog betere tips? Aarzel dan niet om ze ons te vertellen! Zoek je nog meer handige tips voor tijdens het reizen? Kijk dan zeker even bij onze reistips.

  Je kan ons natuurlijk volgen op deze reisblog. Maar je kan dit ook via Facebook, Instagram en Pinterest waar we je ook op regelmatige basis tips geven.

  Volgende week dinsdag meer tips. Alvast tot dan!

  5 Tips tegen Diefstal reizen

   

  Comments

  • 9 januari 2018

   Wat een handige blog om te onthouden, ik kende deze nog niet. Dank je wel voor je tips!

   reply
  • 9 januari 2018

   Verdeel waardevolle spullen over meerdere tassen/koffers. Iets wat niet iedereen in de gaten heeft. Goede tip!

   Wat ik zelf nog wel eens lastig vind is om niet te koop te lopen met je spullen. Ik neem graag mijn fototoestel mee. Het wordt wat lastig om die ff weg te stoppen.

   reply
  • 9 januari 2018

   Tips tegen diefstal zijn altijd welkom. Gelukkig is het mij nooit overkomen.

   reply
  • 9 januari 2018

   Handige tips! Bagage verdelen doe ik ook altijd!

   reply
  • 9 januari 2018

   Hele goede tips!

   reply
  • 9 januari 2018

   Interessante tips. Bagage verdelen en kopies maken van mijn belangrijkste documenten deed ik al.

   reply
  • 10 januari 2018

   Waardevolle spullen verdelen over koffers doe ik nooit. Na het inchecken wordt je bagage vaak doorzocht, dus waardevolle spullen in je ruimbagage hebben is echt een groot risico. Zeker ook omdat niet altijd even zuinig met bagage wordt omgegaan, dus je hebt ook nog eens de kans dat het kapot gaat. Ik zorg dat ik alle spullen die belangrijk zijn of enige waarde hebben, in mijn handbagage heb zitten.

   reply
  • 10 januari 2018

   Hele goede tips. Spullen verdelen is ook heel verstandig voor mocht er een koffer missen en later aankomen op plaats van bestemming.

   reply
  • 10 januari 2018

   De secret waistband is een goede tip, die ga ik onthouden!

   reply
  • 10 januari 2018

   Goede tips! Bagage verdelen doe ik ook vaak. En de meest waardevolle spullen doe ik vaak ook in mijn handbagage en verlies ik niet uit het oog.

   reply
  • thomasculinair
   10 januari 2018

   Goede tips, met name die van (digitale) kopieën van belangrijke documenten, denk dat veel mensen hier niet aan denken

   reply
  • 10 januari 2018

   aah, super handige tips 🙂 vooral dat van het adres nooit op je koffer zetten is een goeie

   reply
  • 10 januari 2018

   Leuke tips!

   reply
  • Eva
   13 januari 2018

   Goede tips! Ik ben nog nooit bestolen geweest op reis maar… ik heb al heel wat andere verhalen gehoord.
   Fijn dat je dus wat tips meegeeft.

   Groetjes, Eva

   reply
  • 14 januari 2018

   Ik ben gelukkig nog nooit bestolen en toch heb ik al twee keer mijn portemonnee verloren. Een maal in het centrum van Abu Dhabi. Die werd thuis bezorgd door de politie. Alles erop en eraan. En eenmaal in Kyoto in Japan. Ze keken me een beetje raar aan. Natuurlijk hadden ze hem. Iemand had hem ingeleverd. Maar verloren voorwerpen werden zelden opgehaald. Later hoorde ik dat Japanners zich daarvoor teveel schamen. Het zou betekenen dat ze iets fout hadden gedaan.

   reply

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.