Wij houden van reizen en dat doen we dan ook vaak. Zo zijn we nu al voor meer dan een maand in Mexico en trekken we binnenkort naar de USA. Natuurlijk kijken wij in het vliegtuig of de bus tijdens het reizen heel vaak Netflix om de tijd wat sneller te laten gaan. Wij kijken dan graag inspirerende travel-films die ons nog meer zin geven om verder te reizen. Al zorgen deze films er vooral voor dat onze bucketlist alleen maar groter wordt. Om jullie ook te inspireren om te reizen, delen wij hier onze 3 favoriete travel-films op Netflix. Veel plezier er mee en hopelijk brengt het wat inspiratie!

1 Expedition Happiness

Onze favoriete travel-film is Expedition Happiness. Gewoon omdat wij het verhaal een klein beetje herkennen van ons eigen verhaal. Het koppel uit de film verbouwt een oude bus tot rijdende woonst. Wij verbouwden een jaar geleden een caravan om oorspronkelijk hetzelfde te doen. Ook de landen die Felix, Selima en hun hond Rudi bezoeken (Mexico, Canada en USA) zijn landen die ons enorm aanspreken en waar wij momenteel naartoe reizen. Voor ons dus de ideale inspiratiebron, wat deze film tot onze favoriet maakt. En natuurlijk ook omdat deze film gewoon heel mooi is gemaakt met prachtige beelden. Bekijk hier de trailer.

2 Given

Given staat op nummer twee van onze favoriete travel-films op Netflix. Het gezin uit deze documentairefilm gaat op zoek naar de beste golven in de wereld om er te surfen. Al reizend met hun bus gebruiken ze oude technieken en ambachten die de vader beschikt om te kunnen overleven. Het doel van deze film is de “grote vis” vangen. Hoewel dit vooral figuurlijk bedoelt is, en een doel vormt voor het zoontje van het gezin, vangen ze op het einde van de film toch een enorme vis. Voor deze film moet je een beetje open-minded zijn om te kunnen en willen volgen waarom dit gezin voor deze levensstijl kiest. Je begeeft je in een andere denkwereld, maar dit lijkt een prachtige wereld te zijn. Zo kan een mensenleven er dus ook uit zien. Dit is zeker een film waar iedereen inspiratie uit kan putten. Ook bij deze film zijn de beelden prachtig en dan vooral de surfbeelden. Zeker een aanrader voor surfers dus maar ook voor iedereen die van avontuur houdt. Bekijk hier de trailer.

3 National Parks Adventure

De laatste film van onze favoriete travel-films op Netflix, zit er vooral tussen omdat wij van de natuurparken in Amerika houden. En dat is, zoals de titel al doet vermoeden, waar deze film over gaat. De film volgt een avontuurlijke familie die alle National Parks bezoekt in Amerika. Dit doen ze al klimmend en dat levert soms spectaculaire beelden op. Wij gaan binnen enkele weken ook op zoek naar de mooiste Nationale parken van de USA en het verlangen naar deze plekken wordt alleen maar groter door het zien van deze film. Ook de schitterende stem van Robert Redford en de perfecte keuze van muziek maken dit een absolute topper! Bekijk hier de trailer.

Travel-films

Dit waren onze 3 favoriete travel-films op Netflix. Hopelijk vinden jullie deze ook zo leuk als ons en geeft het jullie ook inspiratie om te reizen. Laat ons zeker weten wat jouw favoriete film is in de comments of op onze Facebook pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.